Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: frauda registrator acreditat ICANN

Cipiot este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    16th July 2008
    Locaţie
    bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    232
    Putere Rep
    34

Implicit frauda registrator acreditat ICANN

Descriu urmatoarea intamplare pentru ca o consider de interes general, in special pentru cei care detin in general un numar mai mare de domenii:

Am mai multe sute de domenii din care o parte le dezvolt. O mica parte din ele le-am inregistrat la globehosting.ro (stiu nu e cel mai bun loc, folosesc si godaddy si altele renumite dar avand cont acolo pe unele apucasem sa le inregistrez deja acolo, mai ales ca negociasem niste preturi cu ei) ...

Alaltaieri, la un domeniu de-al meu imobiliar destul de premium care se termina in .co am gasit in whois o alta adresa de mail complet necunoscuta pentru mine. Numele meu si toate datele erau corecte mai putin adresa de email complet necunoscuta pentru mine. Initial adresa de mail fusese setata corect de mine, stiu asta foarte bine deoarece listasem domeniul pe sedo iar sedo mi-a listat acel domeniu in urma verificarii adresei de email. Ba chiar adresa corecta era cea de pe care am inregistrat domeniul respectiv.

Totusi, un alt email a fost pus la un moment dat in locul mail-ului meu, un mail care imi este necunoscut. Daca mail-ul ar fi apartinut registratorului, as fi inteles, insa am verificat domeniul .ro al mail-ului respectiv si culmea, aceasta apartine unei firme cu intensa activitate in domeniu imobiliar de multi ani de zile, care destine diverse domenii pe aceasta activitate.

Am schimbat adresa de email la loc in cea corecta, am facut un print screen la informatiile din whois si le-am trimis mail cerandu-le sa-mi comunice data si ip-ul de pe care s-a facut aceasta schimbare de email. Desi le-am trimis prin screen-ul si problema, prima data mi-au raspuns ca adresa de email este setata corect. Le-am scris inapoi spunandu-le inca odata ca eu am modiciat inapoi acea adresa (doar nu era sa o las tot pe aia) si doresc sa stiu in ce data si de pe ce ip s-a facut modificarea in acea adresa ciudata de email.

Mi-au raspuns: "Nu avem cum sa stim cine a facut modificarea"

Din cate vad globehosting este acreditat ICANN ei chiar spun "singurii din Romania" .. si trebuie sa se supuna unui regulament international. Nu-ti poate modifica nimeni asa deodata adresa de email de la datele de contact. Vreau sa fac demersurile necesare pentru a lamuri aceasta situatie. Ceva sfaturi?

Multumesc anaticipat,
    Ultima modificare făcută de Cipiot; 8th March 2012 la 08:26.

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

1. evita registratori romani pentru domenii .com/.net
    2. evita sa cumperi domenii .ro pe an sau domenii .ro care nu apare numele si emailul tau la rotld ( stiu ca nu e cazul dar e un sfat tot despre domenii si ma gandeam ca e ok )
    3. din astfel de motive eu imi tin si un excel cu toate domeniile pe care le iau
    4. ceea ce ti s-a intamplat tie poate sa fie din urmatoarele motive:
    - o eroare de sistem ... putin probabil dar nu imposibil ... cu siguranta interfata si backendul celor de la globehosting nu e cel mai stralucit ...
    - cineva de la globehosting a vrut sa iti ia domeniu ... la fel .. putin probabil din cauza scandalurilor/etc ulterioare ... plus de asta .. daca vroiau .. ti-l luau cu totu, nu schimbau doar adresa de email
    - cineva "a facut rost" de datele de autentificare de la contul tau de globehosting si s-a jucat un pic ... din punctul meu de vedere e cel mai probabil scenariu

daca imi zici despre ce domeniu e vorba poate ai norocul ( sau ghinionul ) sa fie in lista mea de monitorizare si atunci iti pot zice cu aproximatie de 24 de ore cand s-a facut vreo modificare la el

Parerea mea: change passwords ! toate parolele pe care le ai pe oriunde .. schimba-le.
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

L-ai reinoit cumva de curand? La unii registrari, cand se reinoiesc domeniile, mai apare cateodata emailul lor default. Daca emailul nu le apartinea lor, atunci e o problema de securitate de partea ta si nu cred ca o sa-i intereseze, nefiind problema lor.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.833
    Putere Rep
    38

Implicit

cineva "a facut rost" de datele de autentificare de la contul tau de globehosting si s-a jucat un pic ... din punctul meu de vedere e cel mai probabil scenariu
    Cu siguranta asta sa intamplat, bine ca ai depistat treaba la timp, urma ca acel individ sa-si transfere domeniul pe alt cont dandusi foarte usor acordul tot de pe mail-ul lui, ar trebui sa postezi aici care este aceea firma a carui mail apartine.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    16th July 2008
    Locaţie
    bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    232
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post
    1. evita registratori romani pentru domenii .com/.net
    2. evita sa cumperi domenii .ro pe an sau domenii .ro care nu apare numele si emailul tau la rotld ( stiu ca nu e cazul dar e un sfat tot despre domenii si ma gandeam ca e ok )
    3. din astfel de motive eu imi tin si un excel cu toate domeniile pe care le iau
    4. ceea ce ti s-a intamplat tie poate sa fie din urmatoarele motive:
    - o eroare de sistem ... putin probabil dar nu imposibil ... cu siguranta interfata si backendul celor de la globehosting nu e cel mai stralucit ...
    - cineva de la globehosting a vrut sa iti ia domeniu ... la fel .. putin probabil din cauza scandalurilor/etc ulterioare ... plus de asta .. daca vroiau .. ti-l luau cu totu, nu schimbau doar adresa de email
    - cineva "a facut rost" de datele de autentificare de la contul tau de globehosting si s-a jucat un pic ... din punctul meu de vedere e cel mai probabil scenariu

daca imi zici despre ce domeniu e vorba poate ai norocul ( sau ghinionul ) sa fie in lista mea de monitorizare si atunci iti pot zice cu aproximatie de 24 de ore cand s-a facut vreo modificare la el

Parerea mea: change passwords ! toate parolele pe care le ai pe oriunde .. schimba-le.
    i-am sunat si au spus ca in cele din urma au spus ca vor intreba "la registrator" cand a fost facuta modificarea si de pe ce ip deoarece ei nu stiu
    persoana cu care am vobit a mai sugerat ca cineva ar fi putut trece "din gresala" emailul unui alt client
    email-ul persoanei respective este asoicat si cu alte domenii si se pare din whois ca sunt inregistrate tot la globehosting
    nu stiu de ce dar nu prea cred in astfel de greseli

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    35

Implicit

Exista si varianta de ati fi schimbat cineva emailul, ca in momentul cand va expira sa nu primesti notificarea si sa il poata inregistra acel proprietar, astfel poate scapa de dovada ta ca este domeniul tau fiindca ai platit cu cardul acel domeniu sau cu paypal.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    16th July 2008
    Locaţie
    bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    232
    Putere Rep
    34

Implicit

raspuns de la globehosting:
    "Domeniul *******.co a fost comandat initial de clienta care are adresa de email ******* in 2010. Dvs l-ati comandat in 2011, probabil s-a facut la noi ceva modificare gresita sau incurcatura in baza de date, pt ca altcineva nu ar fi avut cum sa modifice adresa respectiva."

raspunsul meu:
    "in 2010 domeniul respectiv era liber iar cand eu l-am inregistrat era de asemenea liber, altfel nu s-ar fi putut inregistra, deci nu este relevant ceea ce spuneti
    nu caut un raspuns "probabil" ci unul concret astept sa-mi comunicati data si ip-ul de pe care s-a operat modificarea respectiva"

raspuns de la globehosting:
    "Nu avem raspuns concret, registrul nu ne poate spune ipul. Va spun eu, s-a produs o greseala la noi. Era domeniul liber cand l-ati comandat, dar mai era o comanda din 2010 pt el la noi."

imediat dupa aia primesc un alt mail automat de la globehosting:
    "Dear Customer,
    The following .CO Domain Name Order has been moved under your account:
    Order Details etc etc etc"

domeniul a fost in contul meu de la bun inceput cu mail-ul meu ...

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Umbla cineva la adresa mea de email?
    De polooradea în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 7th February 2012, 21:44
  2. Cumpar conturi facebook cu forma de plata setata
    De edy12006 în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 28th March 2011, 22:49
  3. Schimbare adresa de e-mail
    De Vladucu în forumul Adsense
    Răspunsuri: 5