-
cu sau fara '-'
salut,
dupa cum spune si titlul, doresc sa achizitionez un domeniu. Ambele variante sunt disponibile (si cu si fara - )
Va fi un magazin online. Domeniul este de genul: flower-shop.info sau flowershop.info , adica ambele cuvinte din domeniu sunt in engleza . (domeniile date ca exemplu nu au legatura cu ce voi cumpara eu, fiind doar un exemplu)
Voi ce ati alege?
Merci
-
Fara cratima, 100%. Cat mai clean.
-
Cred ca cea mai buna varianta ar fi cea fara -. Sau cel putin eu asa as alege si as recomanda si altora.
-
Intampin si eu o "dilema" asemanatoare. In curand voi face site-ul unei echipe de prin zona, si anume Rapid Dumesti. Ma intrebam cum e mai bine: rapid-dumesti.ro sau rapiddumesti.ro. Varianta a doua mi se pare cam aiurea. Alte solutii? :-/
-
faza e ca si la mine primul keyword, la plural se termina cu 's' iar al doilea keyword incepe tot cu 's' .... gen: flowers shop . Dar cred ca e ok si la singular gen 'flower shop'
-
Fara cratima, cu cratima doar daca nu ai alta alternativa, si nu mai mult de una, cum am vazut mai nou se cumpara domenii si cu 2 cratime una dupa alta gen. jocuri--masini, etc..
-
Si eu sunt pentru varianta fara cratima. E si mai usor de transmis pe cale orala.
-
In mod normal eu le-as cumpara pe ambele daca ar fi libere, pentru brand protection. Daca nu am bani suficienti ori consider ca e o nisa cu slabe sanse sa apara competitori in scurta vreme sau poate ca nu ma intereseaza daca cumpara altii cealalta varianta... as lua doar cel fara cratima. Ca vizitator direct, imi vine greu sa tastez un domeniu care are cratima.
Ca SEO, le-as lua pe ambele si pe unul l-as considera domeniu principal, iar cu celalalt as avea doua variante:
- redirectionare spre domeniul principal sau
- construirea unui site care sa-l promoveze pe cel principal
In cazul in care doua litere identice sunt alaturate, prefer varianta cu cratima. DAR, daca am doua litere alaturate, mai bine caut alta combinatie decat sa iau cu cratima, sa gasesc alte cuvinte prin care sa pot forma un domeniu fara cratima. (Adica e bine cu cratima uneori, dar fug de ea.)
-
in concluzie voi ramane la cel fara cratima.
multumesc tuturor pentru pareri si sfaturi.
-
Daca ai posibilitatea, cumpara-le pe ambele ... daca nu, mai ales in cazul unei forme de plural cu s in coada si apoi s in primul cuvant asociat, e clar ca trebuie evidata confuzia de tipul double s si se recomanda folosirea cratimei! Dezvoltarea fa-o pe cel cu cratima, iar redirectionarea de la cel fara cratima! Mult succes! ;)