Cautari broad: 1,500,000
Cautari exacte: 450,000
Dublu fata de "versuri" la potrivire exacta de exemplu si cu 50% peste "locuri de munca".
Realitatea nu este si nu poate fi TM fiind cuvant din dictionar.
Versiune printabilă
Cautari broad: 1,500,000
Cautari exacte: 450,000
Dublu fata de "versuri" la potrivire exacta de exemplu si cu 50% peste "locuri de munca".
Realitatea nu este si nu poate fi TM fiind cuvant din dictionar.
Cuvintele din dictionar pot fi inregistrate ca marci. De fapt, exista deja o marca inregistrata la osim pe cuvantul "realitatea", insa ca orice marca, acopera doar anumite clase si tipuri de servicii. In cazul asta, clasele respective nu au legatura cu web-ul, deci nu cred ca vor fi probleme daca se face un portal web. Realitatea.net nu are marca inregistrata - sau nu am gasit-o eu - pt realitatea, deci nu cred ca vor fi probleme din partea lor.
Marca inregistrata "realitatea" la osim pe domeniu papetarie, transport, etc.. o puteti vedea aici.
Success cu vanzarea.
Si in EU sunt doua marci inregistrate: OHIM eSearch
Multumesc pentru explicatie Nick.
Mersi de link Cristi. Le va fi insa imposibil sa ceara domeniul in WIPO din cateva considerente. Din cate vad eu pana acum in WIPO generice europene nu s-au dat niciodata.A evident daca pui acolo un portal de stiri clona dupa realitatea, cu logo similar and stuff, s-ar putea sa ai probleme. Insa daca dezvolti ceva original sau diferit nu vad probleme. In sensul ca daca realitatea.org e subject for WIPO, orice poate fi castigat in WIPO. Logica se aplica si la realitatea.com
In plus marcile din UE din linkurile lui Cristi nu sunt pt "realitatea" sunt pentru "realitatea news" si "realitatea international". Mult mai greu - daca nu imposibil - sa iti ia domeniul.
Lixor, nu au cum sa apara probleme. Cu tot respectul te indrum catre wipo.int. Vei vedea ca este fizic imposibil ca un termen neinregistrat international, si generic in limba de referinta, sa iti cauzeze probleme.
Conditiile din WIPO nu sunt indeplinite simultan.
Paragraph 4(a) of the Policy provides that a complainant must cumulatively establish each of the following three conditions to successfully challenge a registered domain name:
(1) that the domain name registered by the Respondent is identical or confusingly similar to a trademark or service mark in which the Complainant has rights
Marca nu este identica, si este un cuvant de referinta in limba statului in cauza. Sunt sute de cazuri in portofoliul WIPO de genul asta unde nu se trece pe criteriu. E ca si cum ai lua www.castravete.ro de la owner, in conditiile in care tu ai Castravete Cardiag inregistrat ca TM. Daca inregistreaza marca de acum inainte, domeniul precede marca ca data de inregistrare.
(2) that the Respondent has no legitimate interests in respect of the domain name;
Iar nu trece, pentru ca exista interese legitime din partea mea.
(3) that the domain name has been registered and is being used in bad faith.
Iar nu trece, pentru ca nu avem bad faith. Gandeste-te ce implicatii ar avea sa avem cuvantul realitate ca TM.
Definitia WIPO
Trademarks are distinctive signs, used to differentiate between identical or similar goods and services offered by different producers or services providers.
Nu vad nimic distinctiv la cuvantul realitate, declinat, folosit per se, adica fara alte simboluri grafice asociate, sau fara particula TV.
daca este asa ai dreptate, insa din posturile de mai sus "Marca inregistrata "realitatea" la osim pe domeniu papetarie, transport, etc.. o puteti vedea aici." si "Si in EU sunt doua marci inregistrate: OHIM eSearch" am inteles ca ar fi marca inregistrata, iar daca ar fi asa as avea dreptate in ce ti-am zis. apple este cel mai generic cuvint care se poate insa daca te-apuci sa faci un site cu orice legat de it/electronice or sa ti-l ia imediat. daca faci un site sa zicem de invatat limba engleza "ana are apple" pot sa se dea ei peste cap si tot nu au cum sa ti-l ia...
Incearca sa-l vinzi la realitatea tv. Ar putea fi interesati.
Ce spui tu acum este un wild guess nu un educated guess pentru ca nu incorporeaza elemente din politica WIPO, ci doar judecati de opinie (nu e un termen ofensator, e un termen care denota subiectivitate, atata tot).
In primul rand marcile se inregistreaza pe clase. Iar pe realitatea.org nu intentionez sa imi fac portal de transport. In al doilea rand marcile se pot inregistra ca expresii per se sau ca desene grafice sau asocieri de cuvinte. In caz contrar, eu inregistrez cuvantul pisica, si dupa ii dau in judecata pe toti care folosesc cuvantul pisica, pentru recuperare de redevente.
Last but not least, trebuie sa ai bad faith. Adica rele intentii. De exemplu reclame catre concurentii realitatea, sau poti insela userul final cu privire la asocierea siteului tau cu grupul brandat. Ceea ce nu este cazul aici.
Apropo stiai ca Romania e marca inregistrata? Chiar la OSIM
M 2003 04096 057218 ROMANIA 3 4 5 6 8 9 11 12 14 16 17 19 22 24 25 28 29 30 32 35 36 37 38 39 41 42 43 44 45 Inregistrata / Granted trademark
Asta nu inseamna ca in vecii vecilor cineva iti va putea lua www romania org ca domeniu in WIPO.
Sursa: Ro-Mark 1.1
Alte exemple: mama, tata, pisica, turism...
Sursa: Free Trademark Search - mama
Extrem de multe cuvinte sunt marci inregistrate. Asta nu inseamna insa ca domeniile asociate pot fi neaparat cerute in WIPO. Intreaga procedura WIPO presupune un cumul de conditii, a caror indeplinire simultana atrage transferul numelui de domeniu de la detinator la reclamant. Neindeplinirea uneia este suficienta pentru a respinge solicitarea.