Stiti ce trebuie indeplinit pentru a cumpara domenii .pro am inteles ca trebuie sa ai o licenta.
Dar vad ca sunt inregistrate domenii .pro si nu cred ca au vreo licenta.
Exemplu: golf.pro, anunt.pro
Sunt si pe sedo de vanzare.
Versiune printabilă
Stiti ce trebuie indeplinit pentru a cumpara domenii .pro am inteles ca trebuie sa ai o licenta.
Dar vad ca sunt inregistrate domenii .pro si nu cred ca au vreo licenta.
Exemplu: golf.pro, anunt.pro
Sunt si pe sedo de vanzare.
Nu cred ca se respecta regulile alea, multi le-au ocolit, intrebarea era cum le-au ocolit ?
anunt.pro ce profesionist este sau ce licenta are ?
N-am citit regulile decat in diagonala, dar n-am vazut nicaieri scris ca domeniul pe care-l inregistrezi trebuie sa aibe legatura cu domeniul tau de activitate.
Pentru ocolirea regulilor va trebui sa-ti raspunda cineva din experienta proprie.
nici la .us nu respecta nimeni regulile
nici la .ro faptul ca nu se vand legal nu se respecta
.travel
.fm
.pro
de extensiile astea am aflat azi. foarte interesante.
.pro este un domeniu top-level, ca .com, .net, .org, .biz, .info
Ca sa-l poti cumpara trebuie sa completezi urmatoarele:
name.com special requirement for .pro
required sections are highlighted in orange.
First Name
Last Name
Profession Type
Licensing Authority
Jurisdiction Country
License Number
Date of License (yyyy-mm-dd)
Ce completam aici ma gandesc sa trec datele firmei oare e de ajuns ?
Nu e vorba de ocolirea regulilor. Sunt servicii care ofera la pachet complianceul, contra unei taxe anuale. Vezi marcaria.
Why do I need a .Pro domain name?
Trust in the business world is difficult to establish. A .Pro domain gives additional credibility and confidence to your business as only registrants that are in good standing with their licensing entity are permitted to register a .Pro domain.
Since .Pro was formally restricted to a limited number of professions, there are still thousands of .Pro domains available for immediate registration. If you already own your name as a .com or .net, make sure you lock in the .Pro version before someone else gets it. Once it’s registered, it becomes extremely difficult to get it.
»back to top
Who can register a .Pro domain name?
All licensed professionals are able to register second-level domains. Professionals in certain fields and specific countries are able to register third-level domains.
For second-level domains (eg. mydomain.pro), click here.
For third-level domains (eg. mydomain.law.pro), click here.
In order to register a .pro domain name you must have a license that has been issued to you or your business for your professional use. Your license must be in good standing with, a government certification body or jurisdictional licensing entity recognized by a governmental body, which body requires that its members be licensed or admitted to a certifying or licensing entity and regularly verifies the accuracy of its data. A government body may include, for example, your country, state/province, county, or city government. Once submitted, your business license information is subject to validation.
Eu am trecut la datele de pe diploma de atestat din liceu si adresa ministerului educatiei. Sunt asistent programator, atestat :)
Am inregistrat si eu acum cu suces cartuse.pro, am trecut datele firmei.
Sunt multe domenii bune libere.
P.S. Spor la inregistrat .pro !!!
Nu conteaza ce scrii acolo, ca nu verifica nimeni. DAR, in cazul in care pot aparea conflicte sau alte situatii e bine sa fie ceva corect si legal, gen datele firmei sau ale unei licente de practica valide.
Bafta si tie si altora care vor cumpara .pro
PS: Afaceri.PRO si Consultanta.PRO sunt libere.. inca :)
Haha, ce rapid esti :))
Daca cumparati domenii .pro, folositi name.com. Se pare ca edy12006 are probleme cu 101domain.com
Exact, aveti grija mare ca trebuiesc trimise datele (cum nu stiu ca nu specifica) si probabil le iau ei la verificat.
Este destul de ciudat, ca nu zic nici ce date exact si nici unde sa le trimiti.
Eu la name.com am completat online:
First Name
Last Name
Profession Type
Licensing Authority
Jurisdiction Country
License Number
Date of License (yyyy-mm-dd)
si domeniul mi s-a activat instantaneu.
Am trimis un mail catre ei cu toate cele necesare, acum 2 minute. Intre timp am primit in spam mail ca s-a activat domeniul. Am verificat si intradevar, este luat, deci se pare ca nu sunt probleme.
pe Domain Name Registration, Domain Transfers. Search and register European Domains and domain names of the world. Free domain DNS and free Email services included. EuroDNS SA poti sa inregistrezi .pro cu no restrictions
pe eurodns imi cere 98E anual pe domeniu .pro cel putin asa imi afiseaza mie
La name.com eu ma cumparat cu $19.99 domeniul cartuse.pro
o fi de viitor acest tld ?
Chiar asta ma intrebam si eu astazi. Am vazut pe un alt forum o persoana care a cumparat destul de multe. Deasemenea am vazut si cateva siteuri romanesti dezvoltate pe acest tld. Chiar sunt curios cum va fi apreciata de lume. Mie unul imi place, mai ales atunci cand .pro vine in concordanta cu numele domeniului si inseamna profesionalism.
Exact la asta ma gandeam si eu , .pro suna destul de bine ... cred ca o sa achizitionez si eu cateva domenii pe acest tld ... insa nu ii dau multe sperante ...
La urma urmei, .tld-ul nu este totul in promovarea unei afaceri. Pe mine ma incanta totusi ideea ca exista multe domenii bune libere. Problema ar fi educatia utilizatorului, faptul ca multi vor incurca cu .ro. Trebuie atrasa atentia ca este vorba de .pro ci nu .ro, cel putin printr-ul logo intuitiv.