Daca il vei dezvolta, se merita banii astia! ;)
Versiune printabilă
Din punctul meu de vedere un domeniu keyword cu 4.090.000 cautari totale si 6600 exacte nu are cum sa valoreze 30-40 usd... si cand spun asta, incerc sa fiu cat mai obiectiv. Nu e un domeniu de genul www.www.info care are milioane de cautari nejustificate. Intr-adevar nu este pe o extensie nemaipomenita dar are foarte multe cautari de genul preturi + nume produs (preturi telefoane, preturi bilete etc.)
Pentru afiliere sau un comparator de preturi este destul de sugestiv, mai ales cand bugetul pentru achizitia unui domeniu pentru un astfel de proiect este destul de limitat.
Stiu ca ai foarte multe domenii, daca ai keyworduri in limba romana cu 4 milioane de cautari totale in portofoliu la 30-40 usd da-mi te rog PM. Multumesc si o seara placuta Andrei :)
Domeniul valoreaza 100 $ + pentru cel care il va dezvolta intr-un proiect online! Dar asa fara nicio noima sau idee e de ajuns 40 $! Eu, personal as da ~ 150 $ pentru a realiza un proiect bazat pe o idee proprie! Sa nu intelegi gresit, Edwin! Chiar cred ca cel care a facut achizitia a dat un pret mic comparativ cu ceea ce poate dezvolta pe el! :)
De acord .
Exista useri care , la domenii bazate pe un singur cuvant sa orienteaza numai dupa cautarile exacte sau aloca acestui indicator cea mai mare importanta in evaluare , ceea ce este o greseala . In acest caz cel mai important indicator de popularitate este numarul cautarilor expresie respectiv 1 milion cautari . Situatia keywordului preturi e oarecum similara keywordului cazare cu 1 milion de cautari tip expresie ( in care cautarile userilor nu sunt cazare -5400 exacte , ci cazare mamaia -14800 exacte , cazare predeal-12100 exacte etc ) . Daca ne-am lua exclusiv dupa cautarile exacte , am putea ajunge la concluzia ca domeniul cazarepredeal.net este mai valoros decat cazare.net , ceea ce ar fi o greseala . Lungimea nu este desigur singura si nici cea mai imortanta explicatie a acestei erori .
Am tinut sa fac aceasta observatie deoarece am vazut pe forum multi patimasi ai cautarilor exacte.
Am explicat si mai sus despre ce e vorba, scrie foarte clar sumele pe care le consider corecte pentru a investi in acest domeniu. Nu are nici cea mai mica legatura cu problema pe care ai expus-o aici cu privire la lungimea domeniului sau la cautarea pe o anumita expresie. La fel, daca tot ai dat exemplul cu cazare.net si cazarepredeal.net tin sa te contrazic cu argumente foarte palpabile pe care le-am intalnit de-a lungul anilor in vanzarea/cumpararea de domenii web: In primul rand trebuie sa faci diferenta clara dintre general si particular, ca si in cazul de fata, pe cazare.net poti face numai un portal generalistic (sau ma rog, o idee generala care sa acopere si restul expresiilor derivate, gen "cazare.net/predeal"), in schimb pe cazarepredeal.net poti face in mod cert numai un portal dedicat cazarii in Predeal, ceea ce inseamna ca ai o tinta foarte bine stabilita, atat de punct de vedere al vizitatorilor, cat si din punct de vedere al monetizarii ulterioare.
Tin sa adaug ca nu stiu care este experienta ta in materie de promovare si mai ales optimizare (SEO), pentru ca daca ai avea in spate ceva proiecte de care te-ai ocupat in mod deosebit, ai ajunge la aceeasi parere cu mine. Este foarte simplu, un broker de domenii web, nu va stii niciodata diferenta dintre un domeniu cheie general si un domeniu cheie tip expresie, pentru ca nu are de unde. Sunt multiple exemple atat in Romania, cat si la nivel international de astfel de cazuri, mai ales la site-uri din domeniul turismului si mai ales al magazinelor online. In momentul in care vei lucra realmente la optimizarea unui proiect bazat pe un domeniu web puternic, in cazul de fata pe o expresie "cazarepredeal.net", vei intelege cat de valoros este domeniul comparativ cu "cazare.net/predeal".
Una peste alta, pentru a stabili valoarea unui domeniu web, nu trebuie sa tii cont numai de lungime, extensie, cuvant cheie/expresie cheie, ci si de posibilitatea ulterioara de dezvoltare, monetizare si mai ales de optimizare a acelui domeniu. Un profesionist in domain appraisal ia in calcul toate aceste date ale problemei, le cantareste si da apoi un verdict final asupra pretului corect estimat. Si da, consider ca problema optimizarii ulterioare reprezinta una dintre cele mai importante caractertisci ale unui domeniu care trebuie luata in seama inca dinainte de a cumpara un anumit domeniu si de a-l dezvolta ulterior. Si da, chestiunea de optimizare este transpusa la final in bani, aceasta putand urca sau cobori pretul domeniului respectiv.
Toate cele bune!
Daca nu poti face fata unei dezbateri de idei abtine-te de la atacuri la persoana .
iSKy frustrarile tale cauzate de diverse licitatii nu ma intereseaza . Eu am facut o observatie pe care am argumentat-o matematic .
1."trebuie sa faci diferenta clara dintre general si particular"
2."daca ai avea in spate ceva proiecte de care te-ai ocupat in mod deosebit , ai ajunge la aceeasi parere cu mine"
3."ia in calcul toate aceste date ale problemei, le cantareste si da apoi un verdict final asupra pretului corect estimat"
Astea sunt toate cele "bune" si foarte adanci .
@ offtopic: Frustrare pentru ce? Pentru un amarat de domeniu pe care ai platit o groaza de bani si mai mult ca sigur nu se vor intoarce vreodata nici macar jumatate din ei? Consider ca am facut o afacere foarte buna atunci cand am cumparat respectiva varianta, dar cu "-", asta ca sa nu crezi ca nu iti respect munca! Cred ca aberezi destul de mult ... Nu stiu ce domenii ai avut, ai sau ce ai vandut, vinzi ... Am avut un singur contact in viata asta, si apropo, am primit mai sus 3 + pentru ceea ce am scris de la userii care intra pe acest thread, iar in mesajele de apreciere mi-au spus ca asa se face un appraisal corect, fiind deosebit de util pentru ei parerea expusa de mine. Acum daca tu crezi ca ceea ce faci tu se numeste matematica, inseamna ca nu ai cochetat niciodata cu ea, mai mult de atat, nici cu logica nu are legatura.
Nu mai are rost sa continuam aceasta discutie, e total ireleveanta si e offtopic! Nu voi mai raspunde urmatorului mesaj, pentru ca nu vreau sa stric acest thread deosebit de important pentru comunitatea SeoPedia! Multumesc pentru intelegere!
@ ontopic: Rog o apreciere pentru domeniul comunicare.org
iSky esti imatur . Te rog frumos sa nu-mi mai trimiti SMS-uri inainte de licitatii . Gaseste solutii pentru a-ti stapani emotiile in timpul licitatiilor .
Nu vreau sa mai continuam discutia asta cu atacuri in plan personal . Repet , am facut doar cateva observatii cu o argumentare matematica fara sa atac vreo persoana in niciun fel . Am combatut doar o eroare care mi s-a parut mie ca e frecventa pe forum .
Avram , domeniul e , in opinia mea , undeva pe la 250 $ .
Pe langa domeniul comunicare,org, rog o parere si despre urmatoarele:
frigidere,net
articol,net
frumusete,org
Multumesc frumos anticipat! :)