Metode pentru a promova / indexa prin Twitter
(Salut dragi colegi. Revin dupa o lunga perioada in care activitatea mea a fost foarte scazuta, rezumandu-ma doar la a citi unele subiecte, axandu-ma mai mult pe proiectele mele si pe teste in ceea ce ma intereseaza.)
Teorie / Prezentare subiect
Subiectul pe care vreau sa il abordam de data aceasta este legat de Twitter care a trecut acum ceva vreme printr-o perioada in care Google nu ii mai indexa tweet-urile. S-a ajuns la un acord de reindexare, insa dupa cum puteti citi pe cel putin urmatoarele siteuri
- Report: Twitter & Google Have Deal To Index Tweets Again
- https://www.stonetemple.com/how-does...ll-impact-seo/
- Google Plans to Index Tweets in Real Time: How This Could Impact Your SEO
se observa procente foarte mici de mesaje indexate. Procentele cresc doar la cei cu cifre astronomice la followers, cazuri care banuiesc ca sunt de domeniul SF pentru multi dintre noi.
Am decis sa fac niste teste pe contul personal de Twitter:
- am scris in mod regulat ca pana mai inainte
- am dat retweet-uri ca si pana mai inainte
- am scris cateva tweet-uri pe care le-am linkuit prin diverse siteuri
- am utilizat functia Reply la tweet-urile linkuite
Dupa cel putin 2 saptamani pana intr-o luna am observat ca:
- doar tweet-urie linkuite erau vizibile in SERP daca faceam cautare cu url sau cuvinte strict din cadrul postarii
- in cazul postarilor linkuite si la care s-a folosit functia Reply pentru a adauga alte tweeturi obtinand astfel o Conversation, se pot gasi cuvinte din toate tweet-urile chiar daca doar cea initiala este linkuita.
Exemplificare
Caz ipotetic (pentru ca nu a fost acesta printre cele testate) dar asemanator:
- tweet initial:
Forumul Seopedia este o comunitate frumoasa unde imi place sa imi petrec ceva timp saptamanal pentru a citi cateva subiecte de interes
- tweet-uri secundare, ca Reply la cel initial:
1 - cred ca este un loc placut unde ne putem imbunatati cunostintele in domeniile ce privesc SEO si SEM
2 - din ce in ce mai multi webmasteri ce avanseaza in cunostintele ce tin de promovare, perfectionadu-si tehnicile
Observatii
Google a indexa in mod direct, adica se poate gasi la cautare, doar tweet-ul initial.
Daca efectuam cautari cu cuvinte adunate din toate tweet-urile (cea initiala plus cele secundare, ca reply), vom observa ca Google are indexate si cuvintele postarilor secundare, desi nu pot fi gasite in mod direct cu cautari pe URL sau bucati de text din continutul lor strict.
Adica vom putea gasi in cautare de genul
- "Forumul Seopedia este + un loc placut" (portiune din tweet initial linkuit + portiune din tweet secundar, ca reply)
- "Forumul Seopedia + webmasteri ce avanseaza in cunostinte"
Aceasta inseamna (dupa observatiile mele - bune sau rele) ca:
- tweet-urile sunt indexate, doar ca nu sunt afisate distinct
- putem extinde cele 140 de cuvinte din tweet-ul initial cu multe alte tweet-reply-uri ca sa putem alcatui un tablou mai mare asupra unui subiect.
Intrebari
Ce alte observatii aveti si voi, care sa va / ne ajute intr-o indexare cat mai buna si ce metode folositi pentru a promova URL-urile de Twitter?