-
Aaa, nu e bine de discutat "ce avem de castigat din asa ceva" pt ca imediat vor aparea sute de astfel de "initiative" .... problema de fapt este urmatoarea : de ce Facebook nu respecta "Report" .. sunt sigur ca din acest milion, mii au dat "denunta acest eveniment" , de ce nu s-au luat masuri ? asta e adevarata intrebare.... Facebook e praf in protectia spam ...
-
Pai nu este deloc spam, initiatorii evenimentului nu au dat invitatii decat unui numar limitat de persoane. Prietenii tai ti-au trimis invitatie, de ei trebuie sa scapi, ei sunt spamerii ( bine, nu fix ai tai, discutia e teoretica)
Discutia este de fapt despre manevrarea unor mase cu promisiunea a ceva care este in mod evident fals.
Politicienii fac asta in mod constant, noi de ce n-am face-o? De ce sa nu apara sute de "experimente"? E vreo problema morala? Unde? De ce e problema facebook-ului ca ei fac o promisiune falsa? E problema facebook-ului ca oamenii sunt influentabili si chiar daca citesc ceva, nu inteleg?
-
La urma urmei este o inselaciune, stim cu totii ca nimeni nu va primi nicio pereche de ochelari. Deci inselatorie, iar aici facebook-ul ar putea sa ia cateva masuri.
Sau macar daca ar lua in considerare reporturile noastre si nu ne-am mai deranja pe viitor cu aceste invitatii de cacat.
-
mi-a placut: "Ochelarii se vor trimite dupa ce 500.000 de membrii participa." nu stiu care sunt sansele ca 500.000 de oameni sa participe avand in vedere ca pana acuma 38,118 de oameni au dat like la pagina aia. si mai sunt 11 zile de concurs.
-
@Rares, facebook nu are de unde sa stie ca este o inselatorie. Practic, ei nu mint cu nimic. Cand se vor strange 500.000 de participanti vor da o pereche de ochelari fiecarui participant. TU si EU credem ca nu se vor strange, dar asta nu inseamna nimic. Spam fac prietenii tai care iti trimit invitatii, nu evenimentul in sine.
Daca mai e cineva care nu a inteles, anuntati-ma ca va desenez :)))))
Problema 2: inainte de alegerile prezidentiale nu este la fel? Pe aia nu ii mai inchide facebook-ul?
PS: puteti sa va suparati pe mine, puteti sa fiti si suparati pe eveniment, dar eu tot sustin ca este un caz interesant de studiat. Mai stiti si alte afaceri online care profita de prostia unor utilizatori? Cum ati defini "prostia unor utilizatori" ?
-
Dan, nu se pune problema de desenat, am inteles fenomenul si ma enerveaza cum altii profita de prostia altora. Si la noi, prosti sunt destui...
Ce ma surprinde cel mai tare, este ca foarte multi prieteni de la care am primit invitatii si care "participa" la aceste evenimente sunt absolventi de facultati de renume, oameni ce par intregi la minte, oameni ce si-ar permite 1000 perechi de ochelari de calitate :))
E adevarat ca facebook nu are de unde sa stie ca e frauda. Dar daca se strang 500 mii de participanti? Dupa aia reporturile vor avea vreo valoare? Le va inchide fanpage-ul, ori ii va sprijini in continuare?
Ar putea impune niste minime conditii pentru astfel de "concursuri" cum ar fi afisarea unor date de contact reale + verificarea acestora, niste garantii ceva, putina birocratie care sa-i incurce putin, etc, etc...
-
Citeam un articol sau vedeam un material video pe la shoemoney acum 8 luni daca nu ma insel, despre un tip care a facut ceva similar, insa pentru utilizatorii din state... premiul cel mare era un iphone sau ipad. In mai putin de 48h, avea peste 500.000 de utilizatori care participau la eveniment, iar cel care a organizat evenimentul, a monetizat tot traficul si a facut undeva peste 250.000 dolari. Evident, ca dupa cele 48h contul ii era inchis, eventul sters, iar de atunci facebook si-a schimbat politica in ceea ce priveste aceste events.
Nu inteleg de ce nu s-a inchis deja pagina de event. Eu stiu cel putin 10 persoane care au dat report as spam/scam.
-
@crash - in locul celui din state as fi dat iphone-ul, pentru ca din suma respectiva mi-as fi permis. Si evident, as fi repetat experimentul. Daca a promis cate un iphone la FIECARE, atunci el nu are o problema cu facebook-ul care este doar o platforma, ci cu legile tarii in care el si-a promovat si desfasurat afacerea.
In cazul nostru, din fericire pentru organizator, nu se vor strange cei 500.000 de participanti si va scapa nepedepsit.
Daca eu imi promovez pe google un site care promite ceva asemanator, are dreptul google sa imi inchida site-ul? Eu as zice ca o sa am probleme cu autoritatile.
Revenind la prostia oamenilor, chiar si a celor cu studii sa zicem, eu zic asa: daca sunt asa de usor pacaliti sa TRANSMITA UN MESAJ, este impotriva legii sa utilizam aceasta oportunitate? Este imoral?
Bonus: sunt prostuti, oricum vor pierde bani, de ce sa las pe altul sa ii ia daca am ocazia? Din mandrie, onoare? Repet, cineva tot va folosi canalele de comunicare, cineva tot le va lua banii. Cu riscul de a deranja persoanele care nu participa, evident.
Bonus2: voi vedeti vreo asemanare intre comportamentul oamenilor fata de promisiunea facuta pe o singura pagina de facebook si o promisiune electorala sau de orice alt fel?
Intrebare: Ce i-a determinat pe oameni sa transmita asa de usor mesajul? Promisiunea unui castig? Material nu poate fi, pentru ca ochelarii din imaginea prezentata se pot lua din piata cu 1 leu. Sunt curios de parerile voastre
-
Ce i-a determinat pe oameni sa transmita asa de usor mesajul?
Usurinta cu care il poti transmite si faptul ca daca tot este asa de usor de ce sa nu particip?
Daca exista vreo lege in Romania care condamna fraiereala, atunci sa se aplice.
Consider ca nu este teapa pentru ca participantul nu a pierdut nimic (bani sau valori) insa asemenea metode de "promovare" a site-urilor sunt josnice.
-
@Marian - Inainte sa fac o analogie intre metoda ASTA de promovare si alte tipuri de internet marketing si white-hat SEO, te intreb DE CE sunt josnice (ca sa nu vorbesc aiurea)
Ce face ca asta sa fie o metoda josnica si cea a celor de la radioZU de exemplu, care spune ca cel care da like-ul numarul 1000 este castigator, sa fie onorabila?
Promisiunea, in ambele cazuri, nu este dovedita a fi falsa, ci doar ratiunea ne spune noua asta (nu le spune tuturor, pentru ca, evident, n-ar participa)
offtopic:
Observi ca in Romania cel putin (probabil este la fel in multe tari), daca nu dovedesti ca e fals, oamenii "pun botul?? vine de la religie sau de la comunisti?