Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 18 din 18

Subiect: Ce parere aveti de paginile fara META DESCRIPTION ?

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    36

Implicit

Ati observat ca se schimba uneori descrierile in SEPRs in functie de ce cauti? Mai ales pe keyworduri mai putin relevante, tocmai pentru ca in cazul in care nu gaseste keywordul in titlu/content, il cauta in description si il mai si bolduieste acolo.

De exemplu: la cautarea "tudi.ro viata" pagina "Despre Mine" apare cu descrierea:

Inseamna ca a meritat sa investesti 6 ani din viata daca acum iti merge bine. . Tine-o tot asa! Tudi · No Gravatar Says: October 18th, 2008 at 12:38 am ...
    La cautarea "tudi.ro despre mine" aceeasi pagina apare cu descrierea:

Despre Mine. Tudor Rad - Tudi.ro Pentru povestea lunga, citeste mai departe. Pentru varianta blitz, scrolleaza in jos si cauta linia rosie. Povestea lunga: ...
    Fluctuatiile astea apar mai ales cand nu ai description, sau cand e generat automat din ce am observat (mie mi-e lene sa-mi bag desc la fiecare pagina).

Concluzia care o pot trage de aici insa e ca meta description conteaza si la determinarea relevantei unei pagini, din moment ce se poate schimba in functie de keyword.

ccraciun este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    82
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de Dragos Nicu Vezi Post
    Cum nu are importanta?

Ai o pagina (html) de macaroane, da bun. In title ai "Macaroane pentru toti", in continutul paginii gasim totul optimizat pentru 'macaroane', insa in meta gasim asa: <meta name="description" content="Paine prajita la cuptorul cu microunde si rumenita indeajuns incat sa o mananci">

Vine google, indexeaza => Ce text apare sub title-ul indexat de google (vazut tot de el la cautarea 'macaroane') ?

[este un exemplu si o parere personala, daca cineva imi demonstreaza contrariul atunci pot spune ca opinia este gresita.]
    Poate m-am exprimat gresit: description-ul e schimbat si in functie de keyword-urile cautate (asa cum zice si tudi). Ma refeream ca nu are importanta ca nu scrii nimic la description, insa nu vad niciun rost pentru care nu ai face asta. Dintre toate meta-urile stiu ca title si description sunt cele mai importante, insa daca iti e greu sa pui sau generezi "description", google e suficient de destept incat sa-l genereze in rezultate din continutul paginii.

Am dat un exemplu in post-ul anterior. Chiar daca pagina curenta are description, el este diferit in rezultate in functie de ce cauti.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    36

Implicit

insa nu vad niciun rost pentru care nu ai face asta.
    Lenea

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    983
    Putere Rep
    46

Implicit

Tocmai ce am ascultat un interviu cu Matt Cutts si spunea ca uneori este mai bine sa nu pui description deoarece este posibil sa alegi o descriere "proasta" care sa ii faca pe vizitatori sa nu apese pe linkul tau din rezultatele google.

Daca nu pui description, google va alege din continutul paginii propozitii care contin cuvintele cautate si astfel apare continut mai interesant in rezultatele cautarii in google.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    38

Implicit

Eu prefer sa pun totusi description ,atat pentru relevanta cat si pentru face atractiva pagina in descrierile Google .Trebuie sa fie suficient de relevant pentru pagina incat Google sa-l ia in considerare si suficient de convingator pentru user pentru a face click.

asdirc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    5th August 2007
    Vârstă
    40
    Posturi
    158
    Putere Rep
    33

Implicit

Salut,
    Eu am observat (nu stiu daca si corect)ca meta m-a ajutat in cautarile yahoo si msn

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    36

Implicit

Asdirc, in ce sens te-a ajutat si cum iti dai seama ca meta a fost cel care te-a ajutat? O a doua intrebare, la care meta te referi? Toata partea de head, care contine descrierea/keywords/titlul? Sau doar la description.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Opinia mea e ca meta-description ajuta mult atata timp cat cuvintele din ea se regasesc in contentul site-ului. In cazul in care meta description nu are cuvinte care se regasesc in content situatie devine una inversa, adica sugereaza motoarelor de cautare / userilor ca in site se afla un continut diferit. Urmarea logica este ca site-ul pierde la capitolul "incredere" pentru motoarele de cautare.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce parere aveti
    De graph în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 25th September 2009, 09:47
  2. Keyword-uri in meta description
    De Federals în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 5th April 2009, 08:51
  3. optimizare : <title>, meta description si H1
    De giovanni12345 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 1st April 2009, 21:57
  4. Disparitia meta description in Google
    De Prometeu în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 14th September 2008, 18:47
  5. Meta, Keywords sau Description ?
    De Seo Slave în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 25th September 2006, 14:46

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •