-
NOODP si NOYDIR
Voi stiti ceva de NOODP si NOYDIR?
Use NOODP and NOYDIR. If you're listed in DMOZ or the Yahoo Directory, using the NOODP and NOYDIR meta tags will keep Google and Yahoo from messing up your carefully optimized titles and descriptions and replacing them with your un-optimized directory listing titles and descriptions. When search engines do this, it can have a significantly negative impact on your click-through rate.
To prevent Google from using your DMOZ title and description, use:
<meta name="googlebot" content="noodp" />
To prevent Yahoo from using your Yahoo Directory title and description, use:
<meta name="slurp" content="noydir" />
To prevent Microsoft from using your DMOZ title and description, use:
<meta name="msnbot" content="noodp" />
Or you can just target all of them at once like this:
<meta name="robots" content="noodp,noydir" />
-
Cred ca stim...unii dintre noi.
Mut topicul ptr ca nu are treaba cu DMOZ, ci cu Google say/si Yahoo!.
-
merci mult pt raspuns. am gasit si la matt cutts ceva post pe tema asta.
intrebarea mea este: daca nu pui noodp iti ia descrierea din dmoz si o afisaza pentru fiecare pagina a site-ului sau doar pentru index?
-
Pe index, in general.
Descrierile sint puse in momentul in care, unele site-uri nu au descrieri puse pe site, iar Google sau Yahoo! se foloseste de descrierea din director pentru a putea afisa la rezultate.
Personal, consider ca e o pierdere de timp.
-
si mie mi se pare pierdere de timp la prima vedere, dar daca eu am o descriere ok si mie imi ia descrierea din director nu imi place...
zici ca daca descrierea ta din pagina e ok nu o mai ia pe cea din dmoz? sau o ia pe a ta doar daca pui noodp?
-
Cazurile pe care le cunosc, au fost fara descrieri pe pagini. Atunci, ODP a luat descrierea din director.
Uimitor, unul din site-uri iesite pe primul loc cu descrierea din ODP.
Si nu a fost facuta cu cuvinte cheie in mod special. Dar au fost cazuri in care site-urile aveau descrieri si li s-a pus descrierea din ODP. Ceea ce nu e normal.
Oricum, nu tine de oDP, ci de Google sau Yahoo!
-
asta zicea si matt cutts ca la el a luat descrierea din odp si apoi cand a pus noodp l-a indexat cu descrierea lui...
merci mult Krumel. m-am mai luminat.