bambo0cha pentru inceput citeste toate informatiile de pe forum si pe urma vorbim.
PS: bine ai venit.
:hi:
Versiune printabilă
bambo0cha pentru inceput citeste toate informatiile de pe forum si pe urma vorbim.
PS: bine ai venit.
:hi:
:hi: eu unul dupa ce am stabilit cuvintele cheie incer sa imi promovez site-ul cat mai bine si mai simplu(In inscriu in cateva directoare, verific daca exista linkuri gresite, verific titlurile paginilor si astept google-ul) :lol:
bambo0cha, te rog sa pui intrebari legate de orice termen sau element in sectiunea Utile. :)
O sa incerc sa realizez un scurt rezumat al pasilor pe care i-as urma eu la crearea/optimizarea unui site.
1.Ideea sitului - ideea centrala a sitului, ce vreau sa public, ce resurse am, marime site.
2.Studiul concurentei - studiez ce alte situri mai sunt pe viitorul meu domeniu de activitate - cat de bine sunt optimizare, numar vizitatori, studiez cuvintele cheie optimizate de concurenta.
3.Stabilesc keywords - ce cuvinte urmaresc pentru a le optimiza - un keyword poate fi format dintr-un cuvant sau mai multe cuvinte - keywords principale ( sunt cuvintele greu de optimizat, unde exista concurenta serioasa Ex. calculatoare -salut razvane- - acestea presupun un timp indelungat de munca, cu multe IBLs-uri catre site) si keywords secundare ( cuvinte care sunt usor de optimizat -concurenta scazuta - Ex. "imprimanta hp deskjet 6840". ) - cu cat keywords-urile sunt mai multe cu atat mai bine, dar important e sa ma axez la 1-3 cuvinte pe pagina.
4.Nume domeniu - incer sa fie un keyword (keyword principal al sitului. Ex. referate, calculatoare, bancuri, etc) sau un cuvant foarte usor de tinut minte - preferabil amandoua ipostaze in acelasi cuvant.
5.Structura site - cum o sa aranjez informatiile in pagini in asa fel incat sa fie usor de gasit, sa fie aerisit, design atragator (face foarte mult un design bine realizat - da credibilitate sitului, incredere), ce script o sa folosesc.
5.1. <title> - o sa adaug titluri diferite pe fiecare pagina, cu cate 1-3 cuvinte cheie in title.
5.2 <meta> - meta name="description" -alcatuiesc o scurta descriere a pagini in care introduc si cuvintele cheie), meta name="keywords" - introduc cuvinte cheie pagina, separate prin virgula.
5.3 <body> - construiesc in asa fel continutul incat cuvintele cheie sa se repete intr-un mod neobservat de vizitatori de 4-8 ori (in functie de dimensiunile pagini) in felul urmator
- printre primele cuvinte text din <body> sa exista keyword.
- folosesc tag-ul <h1> o singura data, cel mult 2 in care sa introduc cuvant cheie.
- alte cuvinte cheie aleator pe pagina
- printre ultimele cuvinte ale pagini - adaug keyword.
-alt - pentru fiecare imagine din site voi realiza o scurta descriere - daca este cazul adaug keyword.
-link title - fiecare link va avea o descriere catre pagina de destinatie - de obicei keyword-urile de pe acea pagina.
(a nu se folosi keywords ascunse in cod sau invizibil pe pagina - riscati banarea totala si definitiva de pe google).
6.Denumirea fisier - adaug cuvant cheie in denumire fisier.
-in caz de continut dinamic tip *.php?id=53etc folosesc htacces cu mod_rewrite pentru a crea pagini statice (preferate de google).
-in caz de keyword multiplu Ex. cuvant cheie pagina o voi salva astfel: cuvant-cheie.html - google o sa le considere ca si 2 cuvinte diferite.
7. tot ce am scris mai sus reprezinta doar o parte a procesului de optimizare on-page si sunt sigur ca am sarit peste multe. Este doar o parere personala, orice comentariu este bine venit. Copyright ben. :D
Multumim Ben, pentru informatii si timpul alocat.