Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 28

Subiect: Link pe un site cu PR mare sau pe mai multe site-uri cu PR mai mic

Ramonel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    18th March 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    154
    Putere Rep
    28

Implicit Link pe un site cu PR mare sau pe mai multe site-uri cu PR mai mic

De ceva timp ma ocup de un site care activeaza intr-un mediu foarte concurential, in special pe online. Am reusit sa il aduc pe primele pozitii (mai putin pe prima) insa, nu reusesc sa il stabilizez. Singurul lucru cu care cei pozitionati in fata site-ului meu "ma bat" este numarul de linkuri, au mai multe linkuri ca mine.

Pe langa inscrieri in directoare, articole, advertoriale etc am investit multi bani in linkuri dar nu pot sa spun ca rezultatele au fost fabuloase. In urma cu 1 an am cumparat un pachet pe un site de comunicate cu PR 7, ce includea si un link in prima pagina, care nu a fost tocmai ieftin. A venit vremea sa imi reinoiesc contactul pentru linkul din prima pagina insa, nu stiu daca se merita sa mai dau bani pe un link pe un site cu PR 7 cand de aceeasi bani as putea sa cumpar mai multe linkuri pe site-uri cu PR mai mic, sau chiar articole sau advertoriale....

Ce parere aveti? Ce ati face in locul meu?

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    97

Implicit

Banuiesc care ar fi siteul de comunicate. Exista unul singur in ro.(nu pun linkul aici din motive lesne de inteles) . Parerea mea este ca isi merita toti banii. Este un site cu autoritate foarte buna care probabil te-a ajutat cel mai mult. Si nu spun asta pentru ca are pr 7.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    18th March 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    154
    Putere Rep
    28

Implicit

robyroy@ ai dreptate m-a ajutat dar si suma pe care am platit-o a fost destul de mare. In goana mea de a obtine cat mai multe linkuri nu stiu daca mai merita sa platesc acea suma pe un singur link pe un site cu PR mare sau sa cumpar mai multe linkuri pe site-uri cu PR mai mic. Sincer nici nu stiu cum o sa ma afecteze daca imi vor scoate linkul...chiar nu stiu ce sa fac...

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    71
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    71

Implicit

Stii momentul in care ai pus link-ul? Cu cat ai crescut in traficul organic dupa acea data? Poti determina daca link-ul asta te-a zburat unde trebuie? Asa iti poti da seama ce se intampla daca nu il mai ai... Are autoritate 57, n-as spune ca e cine stie ce... desi PR-ul e mare.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    102
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    102

Implicit

Eu nu il consider un link care merita banii respectivi, mai ales ca link-urile sunt in footer in ultima parte a codului, unul langa altul, ce este drept nu are multe link-uri externe.
    Ai analizat efectul sau?
    Ca fapt divers te-a ajutat sa cresti si PR?
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    47

Implicit

Nu exista reteta perfecta bazata pe "cateva si bune", sau "mai multe si mai slabe" atunci cand vorbim de linkuri... Ideea care trebuie sa fie foarte clara ar fi ca cel mai ok este un echilibru intre cele doua. Ai nevoie atat de linkuri bune si foarte bune, dar ai nevoie si de foarte multe mai slabute, astfel incat sa ai si transfer de trust de la "cei mari" dar sa ai si diversitate de ip-uri (clasa c diferita) si de domenii care linkeaza spre tine...

Daca o sa ai doar 10 linkuri foarte tari spre tine, o sa te ajute, dar o sa ai prea putine domenii/ipuri diferite care te linkeaza, sau, daca ai foarte multe linkuri slabe, o sa ai foarte multe ip-uri si domenii diferite insa nu o sa ai trust ...

Mai mult, observatie personala (am patit-o) am avut vreo 20 de linkuri de pe cele mai autoritative domenii din .ro + cateva sute de linkuri mai slabe... Ajunsesem la trust rank mai mare decat toti concurentii, aveam linkuri mai multe decat ei, aveam toate atuurile sa ii bat, si totusi ei erau in top 3 eu eram pe pagina 2 ... De ce?

Raportul dintre numarul total de ibl-uri impartit la numarul de domenii diferite care ma linkau indica o cifra mult mai mica decat acelasi raport aplicat concurentei. Ei aveau diversitate mai mare... Pana nu am diversificat foarte tare linkurile/ip-urile/domeniile nu am putut sa ii bat... Cu toate ca aveam cateva linkuri de pe siteuri foarte puternice.

Solutia este intotdeauna la mijloc...

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    18th March 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    154
    Putere Rep
    28

Implicit

Krumel@ Cand am inceput colaborarea am luat un pachet ce includea acel link dar care imi permitea sa pun si un numar nelimitat de comunicate de presa. Traficul si pozitiile, dupa postarea linkului si dupa ce am dat mai multe comunicate de presa, nu au crescut brusc. Poate sa zic ca a existat o crestere usoara a traficului dar pozitiile nu s-au modificat. Imi aduc aminte ca la un moment dat eram chiar dezamagita ca platisem atatia bani si nu se vedea nici un rezultat.

Cu toate astea, m-au ajutat pentru ca am multe linkuri la ei, dar din comunicate mai mult pentru ca am postat foarte multe.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

lovelife@ Stiu, faza cu linkul in footer ma deranjeaza si pe mine. Am vazut ca acum au facut niste casete prin sidebar unde poti sa iti pui linkul. Si nu cred ca m-a ajutat foarte mult sa cresc PR...

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Toto Vezi Post
    Nu exista reteta perfecta bazata pe "cateva si bune", sau "mai multe si mai slabe" atunci cand vorbim de linkuri... Ideea care trebuie sa fie foarte clara ar fi ca cel mai ok este un echilibru intre cele doua. Ai nevoie atat de linkuri bune si foarte bune, dar ai nevoie si de foarte multe mai slabute, astfel incat sa ai si transfer de trust de la "cei mari" dar sa ai si diversitate de ip-uri (clasa c diferita) si de domenii care linkeaza spre tine...

Daca o sa ai doar 10 linkuri foarte tari spre tine, o sa te ajute, dar o sa ai prea putine domenii/ipuri diferite care te linkeaza, sau, daca ai foarte multe linkuri slabe, o sa ai foarte multe ip-uri si domenii diferite insa nu o sa ai trust ...

Mai mult, observatie personala (am patit-o) am avut vreo 20 de linkuri de pe cele mai autoritative domenii din .ro + cateva sute de linkuri mai slabe... Ajunsesem la trust rank mai mare decat toti concurentii, aveam linkuri mai multe decat ei, aveam toate atuurile sa ii bat, si totusi ei erau in top 3 eu eram pe pagina 2 ... De ce?

Raportul dintre numarul total de ibl-uri impartit la numarul de domenii diferite care ma linkau indica o cifra mult mai mica decat acelasi raport aplicat concurentei. Ei aveau diversitate mai mare... Pana nu am diversificat foarte tare linkurile/ip-urile/domeniile nu am putut sa ii bat... Cu toate ca aveam cateva linkuri de pe siteuri foarte puternice.

Solutia este intotdeauna la mijloc...
    Multumesc foarte mult pentru raspuns...pana acum nu am avut nevoie cu nici un site sa cumpar foarte multe linkuri ca sa ma tin sus. Insa, fiind acest domeniu foarte concurential toti muncesc foarte mult sa ajunga sus si toti cumpara multe linkuri. Pana acum pentru acest domeniu am cumparat destul de multe linkuri, atat pe site-uri cu PR mai mare de 5 dar si site-uri cu PR mai mic, 3 sau 4. Cei drept cele pe site-uri cu PR mai mare nu am asa multe, poate ar trebui sa mai cumpar...

Vali D este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    3rd November 2010
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.603
    Putere Rep
    42

Implicit

Eu as renunta la acel link. In schimb, de acei bani, as cumpara (doar) advertoriale pe siteuri/bloguri cu autoritate mare, chiar daca nu face parte din aceeasi nisa. Tin sa cred ca un advertorial face cat 2 link-uri (parerea mea).

M-am uitat in fuga pe cele 2 site-uri (al tau si al concurentei) si pot spune ca al tau e putin spamy. Tu ai prea multe link-uri (am numarat 4) care dau link spre index. Atat in continut, cat si in footer. Si chiar 3 spre cel de pe wordpress.
    As scoate cel putin 2 din ele, si/sau as schimba anchor in "keyword - ieftina, iasi, bucuresti, ego, pret"
    Vand Advertoriale (pr 5)

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    97

Implicit

Daca e vorba de siteul cu tigari electronice, vezi ca ai si un troian pe el (cel putin asa zice antivirusul meu)
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    102
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    102

Implicit

Virus: JS:Agent-PY [Trj] (Engine-B)
    Virus found while downloading Web content.
    Address: ****.ro
    Status: Access denied.
    Si la mine la fel, la ambele site-uri
    Daca ambele sunt ale tale. O problema SEO este ca ai profiluri de link-uri similare
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Link exchange cu mai multe site-uri
    De Dan în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th September 2011, 11:30
  2. Link exchange: mai multe site-uri PR=2,3
    De iSKY în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 1st December 2010, 19:33
  3. Schimb de link cu mai multe site-uri
    De freezy în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 0