Nu exista reteta perfecta bazata pe "cateva si bune", sau "mai multe si mai slabe" atunci cand vorbim de linkuri... Ideea care trebuie sa fie foarte clara ar fi ca cel mai ok este un echilibru intre cele doua. Ai nevoie atat de linkuri bune si foarte bune, dar ai nevoie si de foarte multe mai slabute, astfel incat sa ai si transfer de trust de la "cei mari" dar sa ai si diversitate de ip-uri (clasa c diferita) si de domenii care linkeaza spre tine...
Daca o sa ai doar 10 linkuri foarte tari spre tine, o sa te ajute, dar o sa ai prea putine domenii/ipuri diferite care te linkeaza, sau, daca ai foarte multe linkuri slabe, o sa ai foarte multe ip-uri si domenii diferite insa nu o sa ai trust ...
Mai mult, observatie personala (am patit-o) am avut vreo 20 de linkuri de pe cele mai autoritative domenii din .ro + cateva sute de linkuri mai slabe... Ajunsesem la trust rank mai mare decat toti concurentii, aveam linkuri mai multe decat ei, aveam toate atuurile sa ii bat, si totusi ei erau in top 3 eu eram pe pagina 2 ... De ce?
Raportul dintre numarul total de ibl-uri impartit la numarul de domenii diferite care ma linkau indica o cifra mult mai mica decat acelasi raport aplicat concurentei. Ei aveau diversitate mai mare... Pana nu am diversificat foarte tare linkurile/ip-urile/domeniile nu am putut sa ii bat... Cu toate ca aveam cateva linkuri de pe siteuri foarte puternice.
Solutia este intotdeauna la mijloc...