-
Pagini duplicate?
Am observat si la site-ul meu si la altele urmatoarea situatie: se da o pagina de genul www.site.com/pagina si apoi aceeasi pagina dar cu o litera modificata ca majuscula, adica www.site.com/Pagina . In prima situatie Google imi arata un Pr, in a doua arata Pr inexistent. Asta inseamna ca Google vede 2 pagini. Corect? Prin urmare e naspa. Deci cum se poate rezolva situatiunea? Am vazut ca la unele site-uri cand incerc variata cu majuscula ma redirectioneaza automat spre cea "normala" caz in care Pr ramane la locul lui, cum au facut?
Astept cu interes pareri si eventual sfaturi/solutii.
-
In primul rand ar trebui sa faci din programare sa fie case sensitive, adica daca scrii "Pagina" in loc de "pagina" sa iti dea eroare 404 (pagina nu exista). Poti face si un 301 redirect, dar preferabil ar fi sa scapi de acele pagini. Din php redirectul se face astfel:
<?
Header( "HTTP/1.1 301 Moved Permanently" );
Header( "Location: http://www.new-url.com" );
?>
Bafta!
-
Ai hosting pe windows? Cea mai simpla solutie e rel canonical.
-
Asta e problema când îți editezi site-ul manual. Dacă te folosești de un framework sau de o platformă CMS, aceste probleme banale dispar. Desigur pot apărea altele, dar măcar ai comunități pe platforme și ai loc unde să cauți rezolvări.
-
Cea mai buna solutie bogdy