-
Care sunt cuvintele cheie dupa care urmaresti sa ajungi pe pozitii bune in google?
Ai facut o analiza, in ce domeniu se incadreaza site-ul tau? Ce cuvinte crezi ca se cauta din domeniul tau?
Punctul 1 din ghidul pe care ti l-am sugerat sa il citesti spune asa: Studiul pietei si a keyword-urilor.
-
in sfarsit am ajuns pe prima pagina la google pentru "poze comice". cei drept chiar pe ultimul loc, da pe prima pagina... cred ca ma duc sa sarbatoresc :)))
-
cuvinte cheie
Da normal asta am facut prima data.
Proiecte case, proiecte de case, proiecte pentru case, arhitect, birou de arhitectura, design interior, amenajari interioare
-
Cuvantul sau cuvintele cheie urmarite nu se afla in titlul paginilor. Pentru fiecare pagina incearca sa ai un titlu natural si unic daca se poate. Fiecare pagina o optimizezi pentru cuvinte cheie diferite si relevante cu acea pagina.
Meta description iti apare doar pe prima pagina si vad ca ai cuvinte cheie pe care le urmaresti. Incearca sa pui cuvintele cheie cat mai la inceput. La fel natural. Si pentru celelalte pagini trebuie sa pui meta description diferit.
Nu ai cuvinte cheie in H1,H2 pentru fiecare pagina.
Continutul text trebuie sa includa si cuvinte cheie pe care le urmaresti. Poti sa le si evidentiezi cu <strong> sau <b>.
Textul legaturilor catre paginile interioare se pot imbunatatii. E bine sa ai cuvinte cheie relevante cu pagina ca si legatura, pune si atributul title pentru fiecare legatura. (renunta la texte precum Home, Arhitect-u)
Toate textele din site ar trebui sa fie in limba romana.
Lucreaza si la adresele url pentru paginile interne. Eu as face cate o categorie pentru proiecte case, amenajari interioare, etc. cu o scurta descriere pentru fiecare. Fiecare pagina/articol sa apartina unei categorii.
In loc de arhitectu.eu/2009/12/locuinta-p1e_9135.html ai avea ceva de genul arhitectu.eu/proiecte-case/proiect-casa-parter-si-mansarda_9135.html.
Marimea fiecarei pagini este mare. Ai mult (prea mult) cod javascript si css inclus in fiecare pagina. Pune-le in fisiere externe. Trebuie sa ai mai mult text decat cod in pagini. Nu stiu de ce nu folosesti wordpress.
Dupa ce iti pui la punct optimizarea onsite poti sa te apuci si de adunat link-uri catre site-ul tau.
-
Spre exemplu eu as incerca sa elimin linkurile catre tot felul de siteuri dubioase si directoare. Inscrie in directoare web care nu cer backlink.
-
Deci:
1. Nu arata profi
Orienteaza-te de model dupa model "birou avocati"
La plezneala, dintre primele, 2 idei: birou-avocatura.com , birouavocati.ro. Mai gasesti.
2. Link exchange. Asta e ultima faza si nu e necesara.
3. Facebook, twitter: La ce ajuta? Unde scria in ghid seo de asa ceva? Faptul ca "esti like" de X persoane (cine or fii ciudatii?) inseamna ca esti bun ca si companie? De preferat un blog, pentru comunicare. Nu am cont pe twitter.
Sfat amical: Incearca un cms de wordpress unde ai serviciile pe pagini statice, inclusiv actualele posturi si mentine comunicarea cu potentialii clienti pe posturile normale.
Succes