Ma ajuta cu pr, seo daca las comentariu la un articol pe un blog mare cu nume, email si adresa site-ului meu? Eu nu am inteles acest fenomen.. Vreau explicatii detaliate daca se poate..
Versiune printabilă
Ma ajuta cu pr, seo daca las comentariu la un articol pe un blog mare cu nume, email si adresa site-ului meu? Eu nu am inteles acest fenomen.. Vreau explicatii detaliate daca se poate..
Depinde. Daca lasi comentariu doar atunci cand ai ceva de zis si nu te apuci sa zici toate prostiile doar ca sa iti apara si acolo un comentariu, e ok. Insa in blogosfera mai mult conteaza cat de original scrii si cat de mult comunici cu lumea. Din punct de vedere SEO nu conteaza pentru ca majoritatea link-urilor din comentarile blogurilor vor fi cu nofollow.
Scrie cat mai legat de subiectul postului si nu folosi cuvinte cheie la "Nume:". Asa vei avea sanse mai mari sa ti se accepte comentariul. Decat sa spui de ex. "Wow! Foarte util articolul ..." incearca mai repede sa pui o intrebare interesanta despre subiect.
Da care este diferenta dintre nofollow si dofollow? ca nu stiu :|
te ajuta doar in masura in care ai ceva interesant de spus.
Comentariile bune sigur vor ajuta, in special pentru ca pot genera trafic. Daca blogul are dofollow, atunci poti avea si mai multe avantaje.
Tagul nofollow se aplica link-urilor pe care doresti sa nu le urmeze botul de la google, daca nu pui acest tag, link-urile vor fi dofollow adica botul le va urma.
DIn punct de vedere seo sunt bune si link-urile nofollow, la un site de-al meu vad ca la cautarea link:url imi arata si un link care are tag-ul nofollow.
botul verifica toate linkurile de pe o pagina, indiferent de ce-i spui tu :) daca aplici nofollow unui link, atunci google va sti sa nu-i ofere acestuia putere, influenta, link juice, page rank, cum vrei tu sa-i spui. Totusi se contorizeaza ca backlink, doar ca va cantari mult mai putin (depinde de alti factori).
Revenind la problema ta, poti sa comentezi, desigur! Daca o faci natural, pe blog-uri din acelasi domeniu, nu ar trebui sa te intereseze pentru moment care sunt do/nofollow.
Spor la comentarii relevante !
Iti recomand sa citesti Ghidul de Optimizare Wordpress de pe SEO | Marketing | Design | Life - Tudi.ro
Pe mine m-au ajutat de multe ori comentariile pe bloguri. dar, exact cum spun si cei de mai sus.. nu am comentat aiurea cu mesaje de genul.. "ft tare articolul, intra si pe" ->asta este diferenta intre mesaje la obiect si spam. De cele mai multe ori cu spamul doar pierzi timpul pt ca un admin atent o sa-ti stearga comentariul sau nu o sa-l publice de la inceput.
Ideea de baza e ca daca vei comenta aiurea, autorul blogului va sterge comentariul si tu vei munci degeaba. Cu cat spui o chestie mai intersanta, cu atat vei atrage mai multi curiosi sa vada cine e cel care a zis "asta". Problema nu se termina aici, pentru ca daca nu aicontinut de calitate si pe site-ul tau, ii aduci degeaba. Vor intra o data si apoi vor sti sa nu mai intre. E un lant... :)
Daca vrei sa lasi commentariu doar de dragul de a face un backlink si ATAT, mai bine nu lasa.
Avantaje din comentarii pe bloguri:
1. Seo
In marea schema a lucrurilor(cat de eficienta e metoda comparata cu alta tehnici de generare linkuri), comentariile pe bloguri ocupa un loc undeva la coada clasamentului. De ce? Pt ca nu e o investitie inteligenta a resurselor tale(de obicei timp). Poti sa obtii un link care sa iti trimita autoritate cu o ancora relevanta? Cat de usor?
In trecut, s a meritat. Si mergea f bine. Dar odata cu aparitia a diverse softuri de automatizare, eficacitatea s a redus iar in momentul de fata as zice ca e 0. Ma refer odata la mana la introducerea nofollow ca incercare de stopare a spamului. Asta ar fi un prim dezavantaj. Apoi diverse update`uri in algoritmul google care au mai scazut din valoarea linkurilor de acest gen, linkuri care nu sunt inconjurate de text( ex comentarii pe blog, profile pe forumuri etc)
In ziua de azi, pt seo, nu mi as bate capul cu comentarii pe blog decat daca faci spam si intelegi ca prin natura procedeului, spamul e ceva de scurta durata.
2. Avantaje trafic
As nota aici oportunitatile de a obtine trafic direct. Personal nu mi a folosit niciodata asta dar in anumite nise/piete se merita.
3. Branding
Asta e cel mai util mod de a folosicomentariile pe bloguri in momentul de fata. E de la sine inteles ca nu se aplica pt toate nisele/pietele.
-Midnight-
Da ajuta, dar daca incepi sa lasi commenturi trebuie sa iti faci un plan in legatura cu cate vrei sa lasi pe zi..
Problema la comentari pe bloguri e ca atunci cand te-ai oprit ai si cazut din google. Cel putin asa mi sa intamplat mie.
@Florin Traian putin probabil sa se intample asa cum ai spus tu, chiar daca blogurile aveau linkurile cu dofollow tot nu se explica o cadere a rezultatelor asa de rapida.
Referitor la topicul acestui forum, cred ca e util sa comentezi subiecte care te intereseaza, mai ales daca sunt in aceeasi nisa cu tine, locuri de unde poti atrage vizitatori catre tine chiar daca linkul nu transfera PR
Deci Tommasin daca am zis ca asa sa intamplat asa sa intamplat nuh?
Tind sa fiu de acord, depinde acum in ce mod lasi comentariul. Eu foloseam ceva de genul "Somnulescu - domeniu.ro" si sincer sa va zic mi-au fost mai multe aprobate, deoarece lumea stia cine sunt. Insa, dupa cum s-a mai zis si in topic, nu faceam spam ci aduceam un aport pozitiv la articolul respectiv.
Am simtit si eu acea cadere despre care vorbesti. Ideea ar fi ca daca lasi un comentariu si la nume pui " somnulescu - domeniu.ro" , atunci cand lumea o sa caute pe google "domeniu" atunci vei avea mai multe rezultate, pentru ca vor aparea articolele unde ai lasat comentariu.
Insa nu stiu cat de mult te ajuta ca si conversie, adica dupa ce ai lasat 100 de comentarii, cati dintre vizitatorii blogului respectiv vor intra la tine prin google.
Daca lasi un comentariu pe un blog de renume, vei avea niste trafic pentru ca vor fi destul comentarii, articolul va fi vizualizat de multe ori, iar cititorii se uita prin comentarii si..cativa dintre ei vor ajunge si la tine pe site.
Sper ca nu m-am invartit prea mult in jurul cozii cu explicatia :)
Uite un articol destul de complet despre comentariile pe bloguri:
Recommendations for Blog Commenting as a Marketing Strategy | SEOmoz
Ideea de a primi vizitatori de pe un anumit blog de renume e ok in teorie in practica 10 - 20 / zi cea ce e infim, eu cand imi ocupam timpul comentand foloseam numele domeniu cum ar fi pistol cu apa -> www.pistolcuapa.ro si erau aprobate pentru ca cometam la subiect mai aduceam cate o idee etc, am incetat sa fac bkl uri pe siteurile respective si sau dus in jos vizibil, momentan pentru mine .RO nu e o optiune, pur si simplu nu se merita, mai ales cand lucri la ora pentru canadieni :D.