Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: pagini 404

giovanni12345 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Posturi
    264
    Putere Rep
    0

Implicit pagini 404

ce face Google cu paginile 404 ? le dezindexeaza sau nu ?
    Am inteles ca lui nenea google nu-i plac acest tip de pagini
    ce se poate de facut cu ele ?
    Care varianta din cele 3 de mai jos ar trebui sa aleg ?

"File Not Found" requests handling?
    Select how 'File Not found' requests will be handled:

1)- Redirect to homepage
    2)- Send 404 HTTP code and show a 'Page not found' message
    3)- Include custom error page. NOTE: The filename should include the absolute path. (example: /home/user/public_html/error.php)

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

3 si sa ii explici omului acolo ce s-a intamplat + un mic site map al site-ului (nu sitemap in adevaratul sens al cuvantului) cu toate linkurile importante care l-ar putea face sa vrea sa dea click pe ele. Astfel nu il nici pierzi.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Posturi
    264
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de cristi Vezi Post
    3 si sa ii explici omului acolo ce s-a intamplat + un mic site map al site-ului (nu sitemap in adevaratul sens al cuvantului) cu toate linkurile importante care l-ar putea face sa vrea sa dea click pe ele. Astfel nu il nici pierzi.

Am instalat pe forum vbtube si am pus vrio 20 clipuri de pe youtube.
    Dupa care am observat ca in google sunt indexeate undeva 50 pagini dintre care 30 pagini care au 100% acelas continut numai ca adresa un pic diferita.
    Aceste pagini sau generat datorita vbtube. Am hotarit sa dezinstalez vbtube si acum am sa am 50 pagini 404 in google.
    Iar in VBSEO am optiunile de mai sus legate de paginile 404 si nu stiu ce sa aleg.
    DEFAULT sede - Send 404 HTTP code
    Ultima modificare făcută de giovanni12345; 13th August 2009 la 22:03.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de giovanni12345 Vezi Post
    nu prea am inteles ce ai vrut sa spui
    in loc de eroarea clasica de 404 care apare eu stiu pe internet explorer, tu vei face o pagina custom de 404. Adica pur si simplu o pagina html, la care userul ajunge atunci cand a scris un URL gresit. Pui acolo logoul tau, un "ne pare rau dar ati accesat o pagina gresita" . Si un link catre index si celelalte pagini importante din siteul tau, ca userul sa se poata intoarce usor, fara sa l pierzi.

Mai multe despre cum sa faci asta pe Google : http://www.google.ro/search?hl=ro&q=...meta=&aq=f&oq=

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Posturi
    264
    Putere Rep
    0

Implicit

De ce sa nu se puna un redirect to hompage ?

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

De ce sa nu se puna un redirect to hompage ?
    Pentru ca userul nu va avea habar ce s-a intamplat de fapt. El intra pe o pagina unde se asteapta sa gaseasca ceva si brusc e aruncat spre home page fara nicio explicatie. Daca e prima data pe site probabil ca va parasi site-ul si va cauta in alta parte ce vroia el sa gaseasca acolo. DAR, daca ii explici ce s-a intamplat de fapt (poate a tastat el in url o litera gresita de ex.) ai sanse mult mai mari sa il pastrezi.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Posturi
    264
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de cristi Vezi Post
    Pentru ca userul nu va avea habar ce s-a intamplat de fapt. El intra pe o pagina unde se asteapta sa gaseasca ceva si brusc e aruncat spre home page fara nicio explicatie. Daca e prima data pe site probabil ca va parasi site-ul si va cauta in alta parte ce vroia el sa gaseasca acolo. DAR, daca ii explici ce s-a intamplat de fapt (poate a tastat el in url o litera gresita de ex.) ai sanse mult mai mari sa il pastrezi.
    Pai daca ai redirect de la paginile 404 atunci google ar putea sa nu le vada.
    Insa daca nu ai rediresct google vede ca este o pagina 404 ? si asta ar fi mai rau ? sau poate ma gresesc.

raducutzzu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    3rd September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    111
    Putere Rep
    33

Implicit

Paginile 404 nu sunt neaparat ceva rau. E rau daca ai, de pilda, link-uri pe propriul site catre pagini care returneaza 404. O pagina 404 este generata si daca un user tasteaza gresit iar cristi are dreptate: frustrezi user-ul daca il redirectionezi spre home fara sa-i zici nimic.

Intra pe www.amazon.com/index sau pe www.google.com/indexsi vezi ce se intampla.

Invatati sa vedeti si ce fac numele grele din domeniu atunci cand aveti nelamuriri sau lamuririle celorlalti nu va conving. Nu e intotdeauna valabil, bineinteles, dar daca vezi pe 100 de site-uri gen wikipedia, microsoft, google, amazon etc o bulina rosie, ar trebui sa te gandesti sa ti-o pui si tu.
    Scriu si citesc curiozitati si ascult Michael Jackson.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Posturi
    264
    Putere Rep
    0

Implicit

daca le scoti din sitemap paginile 404 atunci google le dezindexeaza sau nu ?

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

daca le scoti din sitemap paginile 404 atunci google le dezindexeaza sau nu ?
    Nu stiu, tot ai impresia ca 404 pt Google inseamna moarte, ce tot te feresti de ele de parca?
    Una e sa scrii un url gresit sa zicem siteultau.ro/bazescu si sa te duca pe un 404 , la faza asta nu te penalizeaza deloc.

Si alta e sa ai pe prima pagina a siteului tau linkuri de genul "contact, membri,forum" si cand dai click pe ele sa nu gaseasca nimic. In situatia asta Google articuleaza putin . Si poti sa scoti tu 404 din sitemap, sa desenezi floricele pe pagina ca Google tot nu iti gaseste pagina aia . Solutia e sa scoti linkurile de pe pagina ta.

Nu de alta da de 5 posturi tot intrebi da nu se poate fara 404. E ca si cum ai intreba da nu se poate Windows fara sa aiba alerta de erori. E ca si cum ti s-ar opri un program si tu vrei sa nu iti apara nicio eroare. Programul se opreste, fie ca arati tu eroarea, fie ca nu. Totusi nu ai vrea sa stii ce s-a intamplat? Iar daca eroarea e cauzata de tine, fie repari greseala[pui programu' in folderul corect] , fie stergi de tot "scurtatura" de pe desktop, ca nu te duce nicaieri si de ce sa stea acolo.of!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. LE cu pagini PR3 si 4
    De slobodan în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 3rd December 2010, 00:58
  2. Pagini focusate pe o tema sau pagini pentru fiecare subtema ?
    De Nichita în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 20th January 2010, 23:21
  3. Pagini "in constructie" sau pagini direct finalizate
    De Nichita în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 9th June 2009, 09:57
  4. Pagini duplicat
    De Diana în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 20th December 2006, 10:40
  5. Pagini Indexate
    De w3bmaster în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 3rd July 2006, 18:33

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •