Poate nu m-am uitat bine dar doresc sa stiu daca exista aceasta optiune
Multumesc anticipat!
Versiune printabilă
Poate nu m-am uitat bine dar doresc sa stiu daca exista aceasta optiune
Multumesc anticipat!
Nu poti sa stergi ceva ce nu e a tau.
Am tot studiat regulamentul si nu am gasit raspunsul la intrebarea ta. Ce am gasit este un alt membru al forumului care dorea acelasi lucru, insa care, observ, este inca membru. Mai multe detalii aici: http://forum.seopedia.ro/subiecte-pe...nare-cont.html.
:)
Eu inca vreau sa cred ca asta e contul meu.
Mi s-ar parea corect sa fie sters la cerere.
Nu stiu daca sunt reglementari legale in domeniu....
Nu stiu de ce se mai continua discutiile pe nenumaratele topicuri ale colegului care de doua ori pleaca mai apoi pune ceva la vanzare si tot asa.
Nu se aplica.Citat:
În înţelesul prezentei legi, următorii termeni se definesc după cum urmează:
a)date cu caracter personal - orice informaţii referitoare la o persoană fizică
identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care
poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un
număr de identificare ori la unul sau la mai mulţi factori specifici identităţii sale
fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;
Singurul element personal la un cont este adresa de e-mail si nu este publica. Discutabil, interpretabil... ca in Romania :)
Nu, dreptul de a decide daca am sau nu cont pe un forum, daca (mai) apartin sau nu unui grup, unei comunitati, religii, etc. Vorbesc la modul general, nu ma refer la cazul de fata. Sunt aici din proprie vointa si am motive sa cred ca asa va ramane. Adica ma bucur ca sunt aici...
Oricum, problema nu poate fi lamurita decat de administrator si, probabil, fiecare situatie are particularitatile ei.
La modul general vorbesc și eu.
Legea spune că datele sunt prelucrate, nu publice. Iar legea e clară, nimic de interpretat.
Categorii de date prelucrate ;
- numele şi prenumele;
- numele şi prenumele membrilor de familie;
- sexul;
- data şi locul naşterii;
- cetăţenia;
- semnătura
- date din actele de stare civilă;
- numărul dosarului de pensie;
- profesia;
- loc de muncă;
- formarea profesională - diplome - studii;
- situaţia familială;
- situaţie economică şi financiară;
- date privind bunurile deţinute;
- obişnuinţe/preferinţe/comportament;
- imagine;
- date bancare;
• Categorii de date cu caracter special
- codul numeric personal;
- seria şi numărul actului de identitate;
- date privind starea de sănătate ;
- date privind săvârşirea de infracţiuni;
- date privind condamnări penale/măsuri de siguranţă.
- date privind sancţiuni disciplinare
- date privind sancţiuni contrave
Faci o confuze. Datele cu caracter personal sunt datele care duc la identificarea unei persoane.
Pe seopedia, singura data de acest fel (care dealtfel nu e publica) ar putea fi emailul. Aceasta poate fi stearsa din baza de date, dar continutul (mesajele postate de pe un cont) nu reprezinta date cu caracter personal si nu sunt proprietatea persoanei care le-a scris.
De asemenea, o simpla adresa de email (fara alte date legate de individ, cum ar fi numele lui, adresa) nu poate fi, legal, considerata "date cu caracter personal".
Datele personale
Publicarea unei date personale sau nu ține de scopul prelucrării. Toate datele din profil sunt date personale, definite ca atare de lege sau în legătură cu imaginea. Cu alte cuvinte contul poate fi șters.
Proprietatea conținutului
Citez din Regulamentul SeoPedia "Important: Ceea ce fiecare utilizator scrie in forum-ul Seopedia, reprezinta responsabilitatea proprie a acestuia."
Cu alte cuvinte proprietarul (SeoPedia) nu are nici o responsabilitate. Iar responsabilitatea este a celui care nu are nici un drept.
SeoPedia nu este creatoare de conținut, doar distribuitoare. Conținutul rămâne proprietatea celui care l-a adus sau a celui de la care l-a copiat.
Și iată un exemplu de la unii mai mari și care nu se joacă cu drepturile de autor:
"You retain copyright to materials you contribute to Wikipedia, text and media. Copyright is never transferred to Wikipedia."
Asta așa de dragul discuției legat de SeoPedia.
Da, in alte tari, cel care scrie continutul este proprietarul copyrightului. Asta inseamna practic ca wikipedia nu poate vinde acel continut, nu poate sustine ca ii apartine. Dar chiar daca utilizatorul este proprietarul copyrightului, asta nu inseamna ca poate (de exemplu) sterge orice de pe wiki/forum. E o diferenta intre proprietarul unui material si drepturile de publicare vandute/cedate prin semnarea unui "termeni si conditii".