-
Studii de caz
Urmaresc forumul de ceva vreme si chiar daca nu am prea participat pe cat mi-as fi dorit, singurul motiv este faptul ca atunci cand raspund vreau sa fiu sigur de raspuns si cum nu ma consider priceput in cele ale SEO am preferat sa fiu mai retras si sa-mi dau cu parerea din cand in cand.
Ideea care este, ca de cand tot urmaresc, si e ceva vreme, nu am prea vazut topicuri ok in sectiunea "Studii de caz", doar unul singur, mai demult, parca deschis de Nosfer. In rest totul se reduce la un user nou care incearca sa obtina un backlink si la multa multa cearta in van.
Ce vreau sa propun? Ei bine, este acolo un "sticky" care are o sugestie de prezentare a topicurilor, dar niciodata nu am vazut sa fie urmarit. Vreau sa fie propuse niste reguli mai stricte pentru aceasta sectie. Userul sa vina cu niste informatii obligatorii, intrebari clare, orice considera cei din administratie, iar in cazul in care nu se respecte aceste conditii topicul sa fie sters. Presupun ca sectia ar fi mai eficienta si nu ar trebui sa se piarda timp cu intrebari/raspunsuri inutile si cearta de orice fel.
Ei bine, acestea sunt argumentele mele. Astept sa vad daca e ok propunerea, daca nu,eh, am incercat si eu :"> !
-
este mai mult decat ok propunerea ta.. prea multe topicuri aiurea de genul " am un site cum fac rost de backlinkuri sau cum il promovez mai bine" dupa care zeci de mii de intrebari cu scopul obtinerii de mai multe informatii.. daca vrei un raspuns concret da niste informatii concrete :rolleyes:
-
Ba mai rau... pe mine ma purica acum un nene pe care l-am criticat (constructiv zic eu...) intr-un thread pentru comportamentul lui.
Un exemplu: tipul de aici uitati ce posteaza dupa ce am incercat sa-i sugerez cate ceva in threadul sau de la studiu de caz.
L-am intrebat pe PM despre ce site e vorba, ca poate mi-a scapat si mie si l-am sters din greseala. Mi-a aratat un site unde linkul e de cand lumea acolo (cel din semnatura). Vazand ca aici nu m-a prins, a inceput sa strige ca am continut copiat. Unde din nou o da in bara...pe site-ul respectiv, inafara de cate un comunicat de presa al vreunei case de pariuri, totul e scris de mine sau de writerul meu...
Asadar din cauza unui putoi care nu digera criticele si ar vrea doar laude pentru site-uri de rahat, simt ca trebuie sa ma justific. E frustrant cand te gandesti ca eu si multi altii au vrut doar sa-l ajute si ne-am ales cu vorbe urate.
Ce se mai aude cu lista aia de useri propusi pt excludere? (skinnerul, etc.)
Pentru ca-l propun si eu d_alinus2004 pentru reactia din threadul de aici si pentru faptul ca apoi se apuca sa-i vaneze pe cei care nu i-au venerat site-ul (am pus linkul mai sus).
-
Vad ca nu s-a luat nicio masura pe aici, asa ca readuc eu in discutie threadul si mai vin si cu o completare/exemplificare:
http://forum.seopedia.ro/studii-de-c...si-online.html - nu ar fi bine sa avem o regula care sa interzica postarea site-urilor gazduite pe subdomenii free? Seopedia este o comunitate de profesionisti, iar pe un host de genul acesta free nu vei avea niciodata succes... Nici nu cred ca ai cum pune in practica eventuale sfaturi.
Ca sa nu mai zic de faptul ca userul cere feedback pentru un forum instalat pe un sudomeniu/hosting free + ales o tema default (dar adsensul nu lipseste). E clar care este scopul threadului...
-
Mda, total deacord cu Cristi.
Poate aceasta sectiune ar trebui cumva sa fie inacesibila userilor cu x posturi.
Deja devine un pic deranjant sa vezi la recenzii asemenea balarii.
-
Omu are deja 210 posturi, deci cam greu sa pui limita de posturi si sa nu vezi chestii din astea. Dar daca el e pe seopedia de 210 posturi si cere feedback pt asa ceva, sau ca recomanda inscriere intr-un director pe subdomeniu free si cu nofollow sau ce avea, inseamna ca n-a invatat mare lucru de aici.
-
Nu ma refeream la acest personaj neaparat, generalizam....
Sincer m-am saturat de solicitari de recenzii la siteuri de doi lei cinzeci.
-
Si eu sunt de acord cu Cristi.
De ce sa ceri feedback pentru un site la care muncesti o ora, sau doua? Ar trebui ca topicurile sa fie sterse daca prezinta site-uri care folosesc hosting free, subdomeniu free si sunt facute recent si nu ofera nimic...
Ar trebui sa munceasca, sa incerce, sa aplice, sa testeze, si abia apoi sa ceara feedback.
-
In mare, toti aveti dreptate. Exista un singur aspect pe care l-ati scapat: butonul de report.
V-am rugat, cel putin pe cei mai batrani din forum, de atatea ori sa il folositi. Pot confirma (sau infirma) cei care l-au folosit ca am avut reactii la raportarile voastre.
Multi dintre noi lucreaza, au firme de tinut, familie si copii. Nu putem sta sa analizam fiecare cearta sau sa verificam limbajul unora pe forum. Ptr ca in sine o comunitate online e precum o societate. Sint scapari administrative, nu neaga nimeni asta...dar tot timpul omiteti sa ajutati.
Ajutati comunitatea prin atitudine, prin reactie. Nu stati carcotasi si doar urmariti ce se intampla si apoi creati topicuri (intr-un fel justificate) in care sa va exprimati dezamagirile sau observatiile.
Daca vedeti ca un personaj de pe forum exagereaza, face un abuz, inseala in relatia cu voi sau orice alt lucru care nu e de bun simt ...folositi uneltele pe care forumul le pune la dispozitie. Ptr. asta trebuie initiativa, curaj si respect ptr voi.
Asa ca, oare ce ar fi sa va implicati folosind toolurile de report/reputatie pentru a tria comunitatea? :rockon:
-
Ideea era ca regulamentul e destul de vag in privinta asta (iar aici se cerea oarecum inasprirea lui), iar unele reporturi ar putea fi facute si din subiectivism si cadem dintr-o extrema in cealalta.
Adaugarea de ex. a unei propozitii care spune: "Este interzisa prezentarea in sectiunea "Studii de caz" a site-urilor gazduite pe sudomenii/hosting free este interzisa!" poate ca ar indemna mult mai multi (sau macar pe unul :P ) sa faca report pentru ca are suport foarte clar in spate. Ce am zis mai sus e doar un exemplu (poate nu aia e forma corecta).