Si eu am votat pentru un forum public.
Cristian, inainte de a lua orice decizie incearca sa te pui in pielea celui care cauta anumite informatii. Cum le poate gasi? Cu google, evident, gaseste forumul. Vrea sa intre, sa citeasca, sa invete si se trezeste ca e un forum privat si ca toti utilizatorii noi trebuie sa depuna o cerere de inregistrare. Care este primul lucru la care se gandeste el? Ceva de genul "eu sunt prea nestiutor pentru a fi acceptat in aceasta comunitate" si va cauta informatiile dorite in alte parti (sunt multi utilizatori care vor sa afle anumite informatii relativ repede, ei nu pot sti in cat timp se aproba contul lor si mai ales daca se aproba), pe alte site-uri, informatii care pot fi mai slabe calitativ decat cele de aici dar la care are acces imediat. Unde va reveni el? Pe acele site-uri/forumuri unde poate citi, unde poate pune o intrebare, unde stie ca poate primi un posibil raspuns. Si uite asa azi se pierde un posibil membru valoros, maine altul, si numaratoarea poate continua.
Tocmai de aceea eu postez mai rar deoarece prefer sa citesc si sa invat, cand consider ca voi avea ceva util de comunicat o voi face, pana atunci raman doar cu invatatul. Si pot sa spun ca de aici am invatat destul de multe pana acum.