Se poate accesa un Fond European pentru proiecte web? Nu am vazut nicaieri discutii pe tema asta si cred ca mai multi ar fi interesati.
Versiune printabilă
Se poate accesa un Fond European pentru proiecte web? Nu am vazut nicaieri discutii pe tema asta si cred ca mai multi ar fi interesati.
Nu cred ca merge
Stiu ca Hotnews au legaturi cu fondurile Europene. Eu am cautat excesiv de sumar si n-am gasit decat asta: http://media.hotnews.ro/media_server...icat-presa.jpg
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Stii tu sau presupui? Pentru ca daca stii, ar tb facute plangeri, reclamatii, alea alea...Altfel degeaba ne plangem :)
Raspunsul e nu. Teoretic raspunsul e da. In 2009 am fost acceptat de exemplu pentru 12000 de euro prin programul pentru incurajarea antreprenoriatului (800 E finantare lunara + 2000 pentru licente externe). Dar era atat de complicat, incat dupa 6 luni de munca si zeci de hartii/intalniri in BX, m-am lasat pagubas.
deci in romania nu prea se poate.oricum eu nu reuseam oricum pentru ca nu am experienta necesara, dar am vrut sa stiu daca exista as ceva.
va multumesc
Daca vorbim strict de accesare de fondurilor europene post aderare (prin instrumentele structurale) si nu prin alte programe atunci:
Mai degraba exista programe pentru dezvoltarea imm-urilor sau a institutiilor publice si pe partea de TIC (Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor). Spre exemplu, daca esti IMM poti accesa fonduri pentru:
- Conectarea la Internet prin conexiuni broadband sau upgradarea celor existente;
- Achiziţionarea de echipamente TIC şi periferice (server, calculatoare personale tip desktop/portabile, monitoare, echipamente de reţea, echipamente periferice, etc.);
- Achiziţionarea licenţelor software pentru server, licenţelor necesare operării calculatoarelor personale tip desktop/portabile, licenţelor software antivirus precum şi pachetelor software tip office;
- Achiziţionarea unui nume de domeniu nou .ro
- Achiziţionarea unui website de prezentare a companiei/ONG-ului
etc
Mai multe informatii: Apeluri deschise | MCSI
Cei de la hotnews au obtinut finantare printr-un program care momentan este inchis in majoritatea regiunilor tarii. Pentru mai multe detalii accesati linkul si mergeti la axa prioritara 4, domeniul 4.3: Info Regio
Cristi, tu in ce tara traiesti? Asta cu "reclamatii, plangerii, alea alea" da frumos sa scrii pe forumuri, stiu. Realitatea din teren e alta.
Pentru cine are....chestiile de care suntem sictiriti.., merge. Am vazut vreo 2 rahaturi de site-uri sponsorizate din astfel de fonduri.. site-uri de turism, bineinteles :)) nu-ti trebuie multa imaginatie sa-ti inchipui cum au obtinut fondurile
Redeschid subiectul pentru ca ma intereseaza.
Cunoasteti exemple de reusite in acest sens? Se merita sa apelez la o firma specializata in fonduri europene? Sunt utile si experientele personale, chiar daca nu au avut succes.
Dute la o astfel de firma si propunele ca le platesti procent dublu, dar asta doar la aprobarea proiectului si primirea banilor si o sa afli raspunsul
O sa contactez cateva firme sa vad care este "modul de lucru", insa fiind un forum plin de persoane din online, ma gandeam ca au fost altii care deja au incercat sa acceseze astfel de fonduri. O sa revin cu informatii dupa ce le obtin, poate sunt utile si altora.
Cel mai bine, contacteaza agentia de dezvoltare regionala din regiunea ta. Acceseaza site-ul R E G I O si vei afla mai multe detalii si date de contact.
Fratiilor, prin fondurile acestea va da cu o mana si va ia cu 10;) am mers sa imi fac proiect pentru apicultura detin 30 stupi si gata mi-au aprobat dosaru 1.500 euro/an si a trebuit sa imi angajez contabil sau cel putin odata pe luna sa imi faca totalul si ce o mai face el pe acolo dupa o gramada de taxe si etc.. Mai bine faceti cu banii vostri si dormiti mai linistiti.. Niciodata ce primesti pe "gratis" nui chiar asa cum pare..
Aradean, si eu am pe apicultura, sunt in anul 2 de cand iau fonduri si nu a trebuit sa angajez pe nimeni, contabilitatea o faci tu, va trebui sa urmezi un curs de contabilitate care dureaza cateva saptamani si e gratis, credema, nu strica 1500/an in plus, anul acesta de banii astia am luat cauciucuri de iarna la masini am mai schimbat una alta si sau dus :).
fara rost sa apelezi la firme decat daca accepta cum a zis lovelife ... plata la aprobare ... altfel baietii iti iau o taxa de inceput si li se cam rupe ... fac treba in scarba si fara nici un fel de interes
e greu sa accesezi astfel de fonduri si bataie de cap e mult prea mare iar beneficiul mult prea mic ...
acuma am vazut topicul ... si l-am citit pe tot si ma uitam peste comunicatul de presa de aici: http://media.hotnews.ro/media_server...icat-presa.jpg
Vad eu prost sau scrie acolo ca proiectul a costat 978 de mii de lei ? Adica aproximativ 220 000 EURO ? Ce dreaq au facut de banii astia ? Toate site-urile din Romania ? Or fi lucrat si la ale mele si la ale voastre toate la un loc de banii astia sau .. ? E clar ca s-a dat spaga la greu sa se aprobe asa ceva ca nu e nimic atat de tampit sa creada ca 4 site-uri fac 220 000 de Euro .. oricat ar fi ele de complexe ...
Cu banii aia construiesti un spatiu de birouri, dotezi un datacenter, si angajezi si 10 programatori, si cu toate astea faci ce proiect vrei tu... dar adevarul e ca din toata suma aia lor le revin doar 10% :)), restul sunt: taxe, spagi, spagi, comisioane, taxe si iarasi spagi :), cam asa e in ziua de azi, daca nu dai spaga stai la coada si ai sanse foarte mari sa nu prinzi nici un proiect, nu ai ce face.Citat:
Vad eu prost sau scrie acolo ca proiectul a costat 978 de mii de lei ? Adica aproximativ 220 000 EURO
Nu cred ca la un site de stiri de genul asta e chiar necesar sa dea spaga, de fapt nu cred ca are tupeul cineva sa ceara spaga de la un ziarist, mai ales ca stie ca poate aparea in presa, de obicei astia de la institutii dau spaga la media ca sa taca din gura
dar proiectul fiind complex, este posibil sa fi platit din banii astia si ceva contracte pentru editori care aduc continut, poate si-au facut din banii astia si dotarile pentru reporteri, masini, calculatoare, birouri, telefoane, si cine mai stie ceva.
Spagi grase au fost necesare aici Fonduri europene pentru platforma de E-guvernare « « Accesare fonduri europene neramburabile 2011Accesare fonduri europene neramburabile 2011
Si mai erau prin presa niste proiete de site-uri de 2 lei care au fost platite cu milioane de euro, unul din ele se lauda cu 100 unici pe zi
Un amic din ungaria si-a facut site cu fonduri europene, cand ungaria a aderat la zona UE firmele din ungaria au avut acces la fonduri pentru dezvoltare pe nisa online, am ramas surprins cand mi-a zis ca a investit in site 8 mii de euro din care jumate erau fonduri de la UE.
Aveti idee cate documente trebuie sa completati penutr fiecare eruro cheltuit din fondurile UE, din ce am discutat cu cineva care a lucrat la astfel de proiecte, daca suma luata este mai mica de 30000Euro, nu se merita bataia de cap, orice cheltuiala trebuie bine documentata, ai sanse mari ca sa iti respinga cheltuiala si o platesti din buzunarul tau apoi, apoi tu oricum trebuie sa ai o suma pentru investitie, ca banii ii primesti in general dupa ce ai platit deja factura la cateva luni
Si eu zic ca ce faci cu banii tai e sfant...
@lovelife, si mai adaugam faptul ca la sesiunile pentru proiecte IT si anume 3.1.1/3.1.2 primele 100 de locuri sunt..."rezervate". La fiecare sesiune. Asa ca probabilitatea sa prinzi e foarte mica. Si poti sa mai ai surprize cu eligibilitatea cheltuielilor. Cumperi 100 de ceva, si afli ca nu sunt deductibile.
3.1.2 nu a fost lansata. poate ai vrut sa te referi la 3.3.2.... in rest speculezi
331 si 332, scuze. M-am grabit si am gresit cifra de la mijloc, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fi asa agitat.
Nu speculez si am deschis personal o aplicatie pe 3.3.2 plasata pentru un prieten (i-am incarcat-o din BE pentru ca netul merge fantastic la serviciu). Ceea ce tu nu stii si eu stiu, este faptul ca masura se deschidea normal la 9.00 AM. Ea a fost deschisa real la 9.35 AM (i wonder why). In primele 35 de minute siteul afisa mesajul sesiunea este inchisa. Se va deschide la ora 9.00. La ora 9.35 imediat am avut 2 aplicatii din 2 conturi (una goala, sa vad ce nr. de inregistrare primesc) si una plina apoi (dureaza cam 20 min sa atasezi toate fisierele separate - avea omul niste diagrame pe acolo, multe PDFuri la rezolutie mare, si asa mai departe). La prima aplicatie am avut un numar de 100 si un pic, la a doua in jur de 170. Deci stiu foarte bine ce vorbesc.
Si FYI nu prinde pe niciuna, pentru ca doar primele 80 de proiecte se pare ca vor fi finantare. S-a mai suparat si omul degeaba pe motiv ca am aplicat eu greu. Eu am zis sa il ajut dar n-a fost sa fie. Intreaba orice consultant de specialitate mai bun sa vezi ce iti zice. Un consultant bun te va intreba: vrei sa fi sigur ca prinzi, sau nu?
Cam asta a fost experienta. Din auzite (abia acum speculez) pe pare ca de regula doar 10% din pozitii sunt pe bune la majoritatea proiectelor. Si in barem iei o gramada de puncte daca "ai mai beneficiat de fonduri europene si ai experienta in managementul lor".
@Emil a mai venit la mine cineva de la o firma de consultanta saptamana trecuta cu o oferta sa imi faca proiect pentru fonduri Phare tot pentru zona de internet, dar cand am spus ca ii platesc comision dublu fata de cat a acerut dar doar cant atunci se aproba, a plecat.
Lovelife, ai dreptate, si cred ca asta dovedeste inca o data cat de increzatori sunt unii consultanti in sansele de reusita.
Am testat si eu zilele acestea doua firme si la fel, le-am propus procent la reusita. Mi-au motivat ca nu asta e procedura, ca ei imi garanteaza ca vor reusi (nici macar nu m-au intrebat de situatia financiara, juridica etc a firmei). Le-am spus ca daca imi dau in scris ca ei garanteaza reusita, colaboram. Pauza totala :)
Inteleg sa platesti o taxa de analiza dosar si sa selecteze proiectele care au sanse reale de reusita. Dar normal ar fi sa-si asume si ei un risc, altfel dupa ce le platesti suma, interesul lor pentru reusita proiectului este un pic mai mare decat zero (prin asumarea riscului inteleg ca mare parte din suma sa fie achitata la aprobarea proiectului).
Astfel ca, ori se merge la noroc, ori e nevoie de o persoana care sa-si dea tot interesul sa ajute la intocmirea unei documentatii "beton". Daca mai adaugam si ce a spus Emil (si nu m-ar mira sa fie adevarat) atunci concluziile le trageti fiecare.
@imagini, daca reusesti sa gasesti un consultant care sa iti garanteze inseamna ca e nebun. Pentru ca daca ar putea garanta si-ar lua fonduri pentru el insusi :)
Majoritatea fac o gramada de bani oferind iluzia de reusita antreprenorilor.
Salut, exista si se poate.
Cunosc un magazin online de lenjerie care a aplicat si s-a dezvoltat in urma unui asemenea proiect, a fost in primul "slot" din 2009 parca, atunci cand a primit si Carturesti finantare.
In lunile trecute au mai fost doua sesiuni de depuneri de proiecte care au putut fi vizate pentru implementarea mai ales a unor sisteme de comert electronic.
Am stat un pic in spatele unui asemenea proiect, insa mi-am dat seama ca dureaza atat de mult incat intre 1 si 2 ani nu am nimic de lucru decat sa astept si eventual sa verificam ce fac programatorii, desi din documentatie fiecare lucru deja e explicat cu lux de amanunte, asa ca mi-am dat demisia de la respectiva firma.
Procedura e extrem de greoaie, fiecare lucru trebuie explicat, fiecare modul de comert electronic (newsletter, pana si butonul de adaugare in cos de ce e acolo si ce face) tocmai din ideea ca cei care analizeaza dosarele poate nu au o asa mare putere de intelegere a fenomenului online. Sunt tone de open-sourceuri care deja au acele lucruri implementate, insa le poti folosi ca reper, ma refer la documentatia acestora.
Criteriul principal nu e costul lucrurilor (software, echipamente) pe care vrei sa le achizitionezi ci mai degraba felul in care explici de ce ai nevoie pentru a fi eligibil pentru finantare din cate am inteles.
Este extrem de utila o finantare mai ales pentru firmele care deja exista(ma rog, oricum trebuie sa ai profit din exploatare in anul precedent depunerii) si vor sa treaca ca migrare din offline in online, au o putere financiara in spate iar finantarea vine ca un "bonus" iar afacerea lor nu depinde de reusita sau nu a fondurilor.
@imagini
multe firme reusesc pentru ca au cunostinte din interior insa nu pot sa iti dea garantia reusitei pentru ca ar insemna automat sa recunoasca un posibil caz de "influente". Firmele de consultanta isi fac treaba dar in actualul stadiu cred ca au prea mare putere. In orice caz, e bine sa le iei langa tine, dpmdv.
Intr-un cuvat se pot accesa fonduri europene trebuie doar sa consulti ghidul.
Ce este sigur este ca toate finantarile pana in 100.000 EUR, proiectele se pot scrie de catre beneficiar, nu de vreo firma, cu procent de reusita peste 50%, asta in cazul in care stii sa intelegi anumiti termeni din ghid si ai minim de cunostinte pentru a formula fraze logice. Tot ce este peste 100.000 EUR si include si contributie X% proiectul trebuie scris calumea si explicat in detaliu.
Cum scria colegu mai sus a fost sesiune de depunere pentru comert electronic suma maxima parca era de 185.000 EUR. Cei care au depus sunt anuntati in decurs de 1-2 luni daca au castigat proiectul.
@diu1so
Daca ti-ai dat demisia inseamna ca ai avut alt motiv inafara de faptul ca te plictiseai, mai suntem probabil cativa pe aici care lucram la firme care acceseaza fonduri europene si stim ca partea financiara este destul de tentanta, aproape de nerefuzat.
ZMY care cheltuieli sunt eligibile pentru aceste fonduri in domeniul nostru?
In functie de axa prioritara pe care o alegi ai anumite cheltuieli eligibile. Cheltuielile eligibile se gasesc in ghidul solicitantului la site-ul: fonduri structurale finantari europene IMM autoritati locale ONG acces finantare
Ex: Ptr. axa prioritara I a ghidului publicat chiar in februarie 2012 deci va fi o sesiune de depunere proiecte, cheltuielile eligibile ar fi:
- Cheltuieli de personal
- Cheltuieli cu servicii
- Cheltuieli cu achiziția de active fixe, obiecte de inventar, furnituri de birou,
materiale consumabile
- Cheltuieli generale de administrație
- Cheltuieli privind închirierea și/sau leasingul
- Cheltuieli cu amortizarea
Baga site-urile te rog aicea ca suntem tare curiosi
Site-urile care trebuie consultate sunt:
www.fseromania.ro
fonduri structurale finantari europene IMM autoritati locale ONG acces finantare
http://www.fonduri-ue.ro/
Pe fonduri structurale aveti si un newsletter care va informeaza despre eventuale apeluri deschise.