cred ca s-ar cumpara doar cele care nu se gasesc de "cumparat" pe torente sau alte surse, sau cele care sunt rare, avantantajul ar fi ca pot fi citite pe aproape orice suport mobil
cred ca s-ar cumpara doar cele care nu se gasesc de "cumparat" pe torente sau alte surse, sau cele care sunt rare, avantantajul ar fi ca pot fi citite pe aproape orice suport mobil
Acum probabil nu. Dar pe viitor, nu se stie. Kindle abia incepe sa fie mainstream in romania, dar se vinde pe emag de ex, deci 3% comision la vanzare fara bataie de cap cu import sau alte chestii.
Apoi exista accesorii pt kindle, coperti care il protejeaza, lampe externe...
Iar principala sursa de venit ar fi probabil cartile. Amazon ofera deja procent pt carti cumparate de pe kindle.
In romania, ai putea face contract cu librariile/editurile sa le convertesti cartile din offline in format online special pt kindle si sa le vinzi.
Dar asta probabil in urmatorii ani, si doar daca va prinde kindle la public, incat sa devina o necesitate precum telefonul. Cred ca acum e mult prea devreme pt ro. Altfel m-ar fi tentat sa fac eu ceva asemanator.
De curiozitate kindle.ro a fost inregistrat in mai 2009. Sunt curios cu cat s-ar vinde.
As dori sa vin cu un exemplu concret de prin nisa de care ma ocup. Acum nu stiu ce inseamna la voi "nise monetizabile". Cateva sute poate chiar o mie de E pe luna dupa multa munca sau... mai mult???
Avem un site: gradinite.com ( nu sunt afiliat, asta nu-i reclama si nici nu am motiv sa fac reclama... etc! )
Din avion putem sa numaram 116 gradinite inscrise din Bucuresti, cateva se repeta - nu stiu care-i faza ( acestea sunt informatii de pe site pe care le puteti vedea si voi, nimic "oficial"... sau "neoficial" ).
Poate aveti o gradinita pe care vreti sa o inscrieti: "Taxa anuala de inscriere in cadrul siteului www. gradinite.com este 500 lei + TVA." ( gradinite.com/site/Inscriere/ )
Acum putina matematica: 116 X 500 lei = 58.000 de lei. ( nu am pus la socoteala putinele gradinite din alte orase, firmele inscrise, etc... deci aceasta suma este un minim pe an! La care probabil ca se pot imagina o serie de cheltuieli: hosting, programator, probabil si webcopywriter... unii dintre voi stiti mult mai bine ca mine cum sta treaba).
Am studiat ideea asta acum cateva luni... dar sunt prea ocupat, nu am bani de investitie, clientii lor probabil sunt deja fidelizati si nu in ultimul rand vreau sa vad ce succes pot avea pe .com
Am postat aceasta ca o idee... care cu siguranta poate fi aplicata si in alte nise... bafta daca va intereseaza .ro!!!
Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.
E un exemplu bun, si cred ca e o nisa monetizabila, pe modelul lui andrei + extra. Ca sa fim realisti , veniturile din "listari" vor fi mult mai mici, dar cred ca e o nisa de 25.000 ron pe an minim.
Acum sunt 2 probleme, pe care le vad eu.
1. in loc de gradinite.com pot fi la fel de bine folosite si brand-urile existente, gen aaaaa.ro/gradinite sau gradinite.bbbbb.ro, site-uri vechi, cu avandaj fata de unul nou. Acum eu sunt propietar de gradinita, ce fac? platesc listare la toate?
2. am un baiatel de 2 luni, si implicit voi fi un potential vizitator al uni astfel de site. Ce fac? caut pe net ce gradinite sunt? sau ma duc direct pe baza de recomandari? Sa presupunem ca as cauta pe net, gasesc o lista, cateva review, si-mi fac o idee, sunt 116, gasesc loc la una. Dar la care? pun mana pe telefon (daca am credit) si sun. Mi se recomanda 5, sun la toate gasesc loc la 1 si gata. Cu ce m-a ajutat site-ul pe mine vizitator?
Pai mi-a oferit cateva poze, detalii, review, dar defapt am ales gradinita pe baza de review. Si daca asa se procedeaza, de ce as plati eu propietar de gradinite, publicitate pe 30 de site-uri de profil?
Cred ca la utilitatea site-ului pentru vizitatori trebuie analizata o nisa, si dupa cum se monetizeaza.
Repet, nisa e ok (comparativ cu alte "balarii"), am vrut si eu acum 3 ani sa incep un proiect similar, la rugamintea unui prieten, care se lovise fix de problema gradinitelor. Dar in final, cand ai pe masa 20 de nise, le alegi pe cele mai bune. Pe o scara de la 1-10 (nise bune pentru proiecte in care sa investesti), gradinitele sunt de 2.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Multe din acele inscrieri sunt in mod sigur facute fara plata
PS: trebuie sa dau si eu drumul in cadrul unui site de al meu unei sectiuni gratuite cu informatii despre gradinite, scoli, etc, si poate sper sa am si cateva inscrieri platite, afisate cu info suplimentare, dar ma insel ca ar fi prea multe ca sa merite
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Interesant, una ca asta nu aveam cum sa stiu pentru ca nu m-am ocupat niciodata de asa ceva. Are sens ce ziceti, ca sa-i faca pe ceilalti sa se inscrie... nimeni nu vrea sa vada categorie goala: nici vizitatorul, nici detinatorul! ( + eventuale prietenii sau barter ).
( Tare... si atunci cand vrei sa zici ceva aici... tot inveti lucruri noi)
Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.
Interesanta si treaba cu gradinitele, niciodata nu am fost pasionat de asa ceva, toate au un inceput![]()
Poti sa dai de mine usor, @contact.
Asta se poate face pentru orice ca si portaluri, as acoperi nisele de fashion, fitness ( se dezvolta in ultimul timp), saloane frumusete dar si evenimente,ocazii unde lumea cheltuie banii: nunti, botezuri, aniversari, etc.Postat în original de Andrei S;144585
Poate aveti o gradinita pe care vreti sa o inscrieti: "Taxa anuala de inscriere in cadrul siteului www. gradinite.com este 500 lei + TVA." ( gradinite.com/site/Inscriere/ )
Acum putina matematica: 116 X 500 lei = 58.000 de lei. ( nu am pus la socoteala putinele gradinite din alte orase, firmele inscrise, etc... [B
Fashion , fitness? Eu cred ca a trecut vremea lor. Poate second hand fashionCat despre fitness, acelasi principiu, se merge pe recomandare si pe "nu am duc singur, merg cu X sau Y", deci nu va afacerea cu netu. Tu cand mergi la sala, cauti pe net sala? sau mergi cu baietii de la "bloc", birou, ....
La nunti si botezuri ai nimerit-o2 nise bune, de care chiar acum 2 zile m-am apucat.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Tom: eu nu stau la blocSi de regula, romanii nu au in constiinta fenomenul, prefera sa mearga la sala pe ascuns, pentru ca este o rusine.
Fashion a fost nisa anului 2010, nu iti dau deloc dreptate.
Uite iti mai doua ponturi pentru nise care cred ca vor merge ok 2011-2012, decoratiuni interioare si pescuit. Bine ar mai fi nebunia cu reducerile colective, desi, dupa o analiza mai ampla am constatat ca in mare parte nu sunt niste beneficii concludente.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)