Mai putem veni cu dezbateri ? Mai are cineva idei, teste, rezultate etc ?
E pacat sa inchidem aici acest thread.
Versiune printabilă
Mai putem veni cu dezbateri ? Mai are cineva idei, teste, rezultate etc ?
E pacat sa inchidem aici acest thread.
Hai sa dau si eu share la ce faceam candva:
1. am renuntat la site-urile de social si m-am axat doar pe SEO si SEM. Google plateste mai bine o reclama daca are ca reff google.com sau orice apartine Google.
Daca in perioada in care foloseam site-urile de social, aveam trafic mare si click-uri destul, in perioada de SEO traficul era mic, click-uri la fel ...dar castigurile comparativ mai mari.
Din cateva click-uri acopeream nevoia de $ pe o zi, mai ales tinand cont de efortul depus: inscris in directoare si continut de calitate.
2. am pus un singur ad pe pagina. Am concentrat toate click-urile intr-o singura zona. CTR-ul a fost ok, ceea ce a adus pe site reclame bine platite.
3. site-ul folosea imagini si video, pe langa text. Aranjarea in pagina manipula vizitatorul spre reclame. Nu luam click decat daca vizitatorul era interesat de reclamele respective. Ceea ce era in avantajul meu.
Intre timp am renuntat la a mai castiga din Adsense, am inceput altele aici in .ro care merita mai mult.
Sper sa va ajute. :confused:
Poate ne zici si noua care sunt acele "altele" care merita mai mult in Romania. Eu unu nu am dat de ele si mi-ar prinde bine.
SEO si SEM de calitate cu rezultate, analize comportament utilizatori pe site-uri si in special pe magazine online, consultanta, interpretari trafic si solutii pentru trafic targetat, etc.
si eu am observat ca CPM-ul e mult mai mare in zilele cand primesti linkuri fresh de la site-uri cu autoritate din domeniul tau.
Krumel credeam ca vorbesti de reclama in Romania. Tu te-ai axat pe prestari servicii. Ma si speriasem, credeam ca a intrat si Romania in lumea buna si se plateste bine reclama :))
Referitor la tema acestul topic, eu am renuntat la blocarea a divere siteuri in adsense. Concluzia: este foarte clar ca pentru Romania reclamele adsense sunt platite prost si nu prea ai ce face decat sa te multumesti cu ideea.
Eu am schimbat recent un banner 468x60 cu un dreptunghi mare (nu chiar in aceeasi pozitie), iar castigurile aproape ca s-au dublat. Site-ul e de divertisment.
dupa aproximativ o luna de zile de la adaugarea site-urilor de pe .ro astazi dupa ce am recitit postul m-am dus in contul adsense sa fac o evaluare.
rezultatele sunt bune zic eu, astfel, mi-a scazut rata click-urilor cam cu 15% in schimb au crescut castigurile cam cu acelasi procent.
Optimization Webinar tomorrow - adsense.blogspot.com/2009/03/optimization-webinar-tomorrow.html
Poate va intereseaza. Sint misto webinarele, puteti pune intrebari, etc.
Faptul ca pui atatea situri la competitive add filter nu iti poate aduce sanctiuni de la google adsense?
Ma gandesc la faptul ca siturile nu sunt de acelasi gen si nu pot fi clasificate la competitori, am cautat prin termenii d la adsense si inca nu am gasit asa ceva