Parerea mea este ca e bine sa fie contradictii si "cearta" pentru ca asa poti ajuta la cresterea in valoare a informatiei de pe forum. Poate unii care au citit au aflat despre anumiti metrici, poate invata sa se uite la istoric de backlinkuri, poate vor urmari cum siteul va evolua in viitor si trag concluzia daca redirect dropped domain inca mai functioneaza pe piata din Romania etc etc.
Poate ca cel mai bun indicator ar trebui sa fie numarul de cuvinte cheie care rankeaza in Google. Personal, mi se pare cel mai bun pentru o discutie simpla si la obiect. Daca rankeaza pentru multe cuvinte cheie, inseamna ca e sanatos si Google il vede ok, nu? Mai departe, intra fiecare pe ce tool vrea si face ce research vrea. Cum ar fi ca toata lumea cand vinde ceva, spune numarul de cuvinte cheie si fara DA, PA, TF, Spam Score si toate cele. Cum ar fi? Eu zic ca ar fi ok. Ar vrea lumea? Foarte putini. Pentru ca, in principiu, forumul a ramas pentru vandut chestii. Si, fara suparare, dar majoritatea vand low quality. Ca sa nu mai vorbesc despre cei care vand advertoriale si peste ceva timp sterg paginile sau linkurile. Dar asa e peste tot, nu zic nu.
Pana la urma urmei, daca aici pe forumul acesta nu se discuta SEO la un nivel mai ridicat decat ce poti gasi intr-un articol generic despre SEO, nici nu putem avea pretentia la o piata mai dezvoltata in general in Romania. Daca vrei sa propagi idea si mai mult, poate de asta nici nu exista un respect pentru industrie la nivel de mass market si potentiali clienti (ca multi fac SEO de pomana cu tot felul de backlinkuri dubioase si nu obtin rezultate si clientii prefera sa bage bani doar in Ads), poate de asta nici advertiserii nu se omoara sa dezvolte relatiile cu oamenii de SEO, sa le ofere tool-uri, ajutor, info, statistici etc etc.
In fine, idei in antiteza. Si e normal sa fie ca oamenii sunt diferiti si experientele lor sunt diferite. Dar parerea mea e ca aceste contradictii fac bine.