Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Phoneclaim_com solicita drepturi de autor pentru poze

Alvy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    466
    Putere Rep
    30

Exclamation Phoneclaim_com solicita drepturi de autor pentru poze

Salut,

Nu stiu daca postez in sectiunea in care trebuie, dar tot despre continut este vorba

Ma lovesc pentru prima data de o astfel de situatie. Am primit un email de la ei cum ca am folosit o poza fara sa am drepturi de autor pe ea, desi am citat sursa aferenta. Am discutat cu un avocat pe drepturi de autor, iar ulterior am dat jos articolul. Ei au revenit cu solicitare de despagubiri care depasesc 1,500E pe motiv ca le-am folosit poza 10 luni.
    Adevarul e undeva la mijloc, eu sunt dispus sa platesc poza, dar nici chiar asa.

Voi v-ati mai intalnit cu astfel de probleme, dar de phoneclaim .com ce stiti?

Multumesc
    Scriu pe Calatoresc.ro despre locurile pe care le-am vizitat, iar dimineata citesc BunaDimineata.ro

SeoMox este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    26th October 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    405
    Putere Rep
    28

Implicit

Salut,

Da, m-am intalnit cu o situatie asemanatoare, mai exact tot cu o poza care avea drepturi de autor:

Autorul pozei cu drepturi trebuie sa trimita o cerere scrisa (mail sau posta) in care sa specifice informatiile care trebuie sterse. La randul tau esti obligat sa solutionezi cererea in termen de 15 zile de la notificare. Daca in termen de 15 zile solicitantul nu primeste un raspuns sau primeste un raspuns nesatisfacator, atunci acesta este liber fie sa depuna o actiune in instanta, fie sa se adreseze Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), in care ii comunica rezultatele in termen de 30 de zile. ANSPDCP poate dispune eliminarea acestor date, iar deciziile sale pot fi contestate in instanta.

In concluzie, daca tu solutionezi cererea in termen de 15 zile nu iti pot face nimic, daca nu iti pot cere despagubiri.
    Servicii de Promovare Online si Marketing.

Alvy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    466
    Putere Rep
    30

Implicit

E o alta problema, solicitarea e facuta de o persoana din Germania, deci nu stiu care e legea sub care trebuie sa actionez.
    Oricum am facut pasii cate trebuiau: de stergere a pozei si de contactare a solicitantului prin avocat, dar cei de la phoneclaim .com mi se par foarte suspecti.
    Scriu pe Calatoresc.ro despre locurile pe care le-am vizitat, iar dimineata citesc BunaDimineata.ro

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 20th May 2014, 11:58
  2. Taxe platite pentru salarii, drepturi de autor
    De Marius Cristian în forumul Utile
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 19th July 2013, 10:49
  3. Drepturi de autor !
    De N.Paul în forumul Utile
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 11th June 2012, 01:00
  4. Răspunsuri: 5