Eram curios cati dintre voi au contribuit in wikipedia. Ma bate gandul sa scriu si eu ceva acolo. Puteti sa-mi dati cateva tips & tricks? :)
Versiune printabilă
Eram curios cati dintre voi au contribuit in wikipedia. Ma bate gandul sa scriu si eu ceva acolo. Puteti sa-mi dati cateva tips & tricks? :)
La ce te referi mai exact? Daca am postat in scop de promovare al unor site-uri? Eu da, si mi-a fost sters :))
Am postat insa si ca contributor chestii marunte, in scop de a completa articolele care aveau scapari sau eventuale informatii lipsa (gen. moare x azi, eu citestesc pe wiki despre el si pun si eu despre moartea lui pentru ca nu a apucat sa puna nimeni inca). Trebuie sa tii cont de modul in care redacteaza ei articolele (de ex. in Ro tb sa pui diacritice... mie stiu ca o data mi le-au pus ei si mi-au reformulat pe ici pe colo).
Cristi, nu ma refer la spamming the good old wiki :) Ma refeream strict la postarea unor articole pe subiecte neatinse, sau asa cum zici tu la completarea altor subiecte. O sa-mi incerc norocul, macar asa de proba sa vad cu ce ma aleg din experienta asta.
Merci de info.
Hei, i'm not a spammer :)) Chiar am postat o chestie relevanta, dar probabil ca fara sa ai un profil mai serios de contributor in spate sunt f drastici cu linkurile externe.
I know you're not. Stiu ca sunt foarte stricti, de asta vroiam sa aud pareri. Eu vreau sa scriu despre un subiect neatins, dar care tot asa ar necesita linkuri externe. Poate ca in prima faza o sa postez fara si poate se gaseste careva sa faca o completare cu linkurile de rigoare :)
Eu am adaugat un articol. In 2005.
De atunci .. a fost modificat de nspe' mii de ori.
Revision history of BullGuard - Wikipedia, the free encyclopedia
Eu as lucra intai la profil nitel: sa se invecheasca, si cateva mici completari pe ici pe colo...si apoi atingi si articolul asta despre care zici. Sunt sigur ca daca sunt relevante si daca sunt printre cele mai bune resurse legate de subiectul respectiv, nu vei starni nicio reactie "adversa". Eu as testa cu altceva intai, chiar daca ar fi sa faci munca voluntara pentru cineva :)).
Foarte bine punctat :) Cam asta e si ideea... voluntariat :)
am postat si eu. in afara de faptul ca mi-au sters imaginea (era vorba de coperta unui album), restul a ramas intact, inclusiv adresa externa...
Foarte interesant topicul.
Cred ca ar merita sa fac munca voluntara 2-3 luni pentru a contribui la continutul wiki inainte sa-mi pun un articol de prezentare|promovare. Mi se pare fairplay.
Cristi Ursut, ce inseamna "as testa cu altceva intai", mai exact?
Ma refeream ca daca vrei sa scrii un articol in nisa ta unde sa iti pui apoi si linkurile, e preferabil sa cauti intai un alt subiect cu care nu ai legatura si care sa nu fie acoperit de Google. Scrii un articol acolo, plasezi si niste linkuri (sa zicem nu cele mai utile, dar utile pe subiectul respectiv). Asa vei vedea ce iti este editat si ce nu. Si cel mai important, vezi daca cumva linkurile sunt inlocuite cu altele cu si mai multa autoritate in domeniu.
In ritmul asta si experimentezi, dar si acumulezi ceva greutate la profilul tau. Vad si ei: ba asta a mai scris (si a facut-o bine)... nu e un terchea berchea.
Cate chestii am facut eu cu wikipedia. Bineinteles, tehnici mai mult sau mai putin dirty. Si nici nu faceam the good old spamming punand link la o pagina cu subiect legat de unul din site-urile mele, pentru ca era prea batator la ochi si clar ca nu se aproba. Am incercat si adaugare informatie utila + link si uneori au fost aprobate dar mai tarziu s-a dat revert la modificari, am incercat sa adaug doar informatie utila si s-au aprobat pe ici-colo, ceva aiurea. Am incercat si sa ma adaug la 3 mai ca si celebritate nascuta in ziua respectiva si n-au aprobat. Nu stiu ei ce pierd :))
Acum, daca tot se discuta de Wikipedia, sa impartasesc tehnica "VS Wikipedia" ca poate pe unii i-ar interesa. Sincer, nu stiu ce sanse de reusita are... initial credeam ca sunt 50-50 pentru ca odata mi-a reusit si odata nu, dar mi-au dat revert la toate modificarile si s-a dus si "reusita". Poate daca s-ar face de pe mai multe conturi si pe nise diverse, ar parea mai putin batator la ochi si ar reusi.
Probabil multi dintre voi va confruntati cu problema asta. Pe keyword-ul targetat, e o pagina wikipedia, si cum site-ul are trust incredibil apare printre primele rezultate, daca nu chiar primul. Cam greu sa te bati cu wikipedia pentru ca... e linkata de wikipedia si tu nu. Paginile wikipedia sunt linkate de obicei de bloguri, forumuri si alte pagini wikipedia.
Etape:
1) verifici inlinks-urile catre pagina respectiva cu yahoo foarte usor
2) cauti paginile din forumuri, bloguri si, daca iti poti pune si tu linkul pe pagina respectiva, numai bine, easy backlinks from related sites
3) cauti toate paginile wikipedia din care e linkata pagina respectiva wikipedia.
4) incerci sa scoti linkul de pe keyword-ul cu care e linkata pagina respectiva. Lasi textul normal, insa fara link, eventual adaugi si useful content ca sa nu bata la ochi.
Cam asta ar fi tehnica. Nu promit ca merge, insa poate le dau unora de lucru. Cel putin afla niste forumuri si bloguri de unde pot capata un link in plus si... poate reusesc sa taie din backlinkurile de la pagina wikipedia concurenta.
That's all.
Eu unul am postat acum multi ani pe varianta in limba romana un articol despre un premiu SF.
Iata, Saturn Award - Wikipedia - articolul e inca neschimbat... :rolleyes:
Eu am publicat articolul asta: Radomiresti, Olt
Mi-a fost editat de cateva ori, pentru nu avea un limbaj mai mult literar decat stiintific :D
Am mai pus si linkuri externe la unele resurse si cateva dintre ele exista pana astazi.
Nu am observat un impact deosebit de trafic.
Cine editeaza articolele,au si oamenii lor? Mi se par prea multe pagini pentru a putea face asta.
eu am editat la anumite cuvinte link-urile cu ale mele dar respectau sensul cuvantului , ca sa fiu mai exact in articol erau date exemple de jocuri si linkuri catre pagini interne eu am adaugat in locul lor link-uri externe deocamdata vad ca inca exista si am linkback de la ele dar am si unele care au fost sterse din aceleasi articole. Cred ca treaba sta cum s-a zis si mai sus daca pastreaza ideea de baza a link-ului sunt lasate
Pai asta mi se pare ca-i interzis. Din ce stiu eu, linkurile externe le poti pune doar la subsol unde se precizeaza clar ca sunt surse, note sau ce stiu eu ce referinte externe
a ramas la exemple link ul extern pe cel din text l-au sters era pus si pe cuvantul board games
en.wikipedia.org/wiki/Forum_game
Am scris 2 articole de calitate, și peste 50 de articole medii. :)
Experiență plăcută.