e parerea ta, si o respect.
Eu totusi sustin ca un asemenea articol valoreaza ceva mai mult de 1 euro, la fel e parerea mea....
Versiune printabilă
Nu inteleg logica, industria este moarta pentru ca se platesc preturi competitive? Daca se platea 1$ pe articol puteai sa zici ca industria este moarta si onlineul e la pamant. Asa insa, dimpotriva. Daca cineva plateste suma aia, inseamna ca industria e profitabila nu? Care e problema de fapt, scriitori de articole castiga prea mult? Bravo lor, daca stiu cum sa isi vanda munca.
Eu nu scriu articole, de fapt cumpar (in engleza) si la un pret mai scazut decat exemplul de aici, dar nu ma apuc sa ii acuz pe cei care isi fixeaza preturi mari. E o economie libera, cerere si oferta. Esti de acord cu pretul- cumperi, nu esti de acord, gasesti pe altcineva.
Apropo de scriitori de articole, eu am cativa foarte buni, si sunt racolati dintre studentii la facultatea de engleza, si scriu aproape full time pentru un salariu de cateva sute de $ pe luna. Ei sunt multumiti pentru ca au de lucru, eu sunt multumit pentru ca iau articole foarte ieftin.
Nic, cred ca el se refera la faptul ca, cerand un pret atata de mare, lumea nu o sa cumpere, deci nu o sa investeasca in crearea de continut (sau o sa caute solutii mai ieftine si eventual de proasta calitate).
Asta am inteles eu din ce a zis mamulea, dar nu stiu ce sa zic... pana la urma fiecare isi face pretul in functie de anumte standarde, si atata timp cat are venituri care il multumesc, cu stacheta ridicata la o anumita limita, nu-l poti forta pe om sa lase mai jos din pret doar pe principii de moralitate.
Moralitatea o fi buna, dar nu primim bani pt ea :))
Totusi, am vorbit cu cineva de pe forum, care vroiam sa imi scrie niste articole in engleze de 150-200 cuvinte, si mi-a cerut 7 Euro pe articol. Mi s-a parut deplasat si am cautat in alta parte si am gasit un strain care face aceasi treaba cu 1$/articol.
Trebuie luat in calcul si urmatorul aspect:
Eu ca detinator al unui site/blog de articole cat ar trebui sa investesc lunar in articole (sa mi le scrie cineva , nu eu) , in linkuri (directoare , comentarii pe alte bloguri, etc), pentru a scoate si profit?
Daca as da 30 ron pe fiecare articol si as vrea cate 5 articole pe zi , asta ar insemna 150 ron pe zi. Intr-o luna ar trebui sa bag 4500 ron numai in articole. Plus in linkuri si alte alea cateva sute/mii ron.
De unde iese profitul , ca nu inteleg? Investesti mii de ron lunar intr-un site de genul , cu articole originale , dar ca sa scoti banii astia trebuie un trafic incredibil.
In plus e si riscul ca articolele sa iti fie copiate de cineva "bine voitor" si sa intri tu cu siteul la spam din cauza ca el are site mai puternic. (aici depinde de mai multi factori, insa)
Da, ai dreptatea ta. Dar totusi daca se doreste calitate si originalitate si pretul e ceva mai mare.
Tu ai fi multumit sa platesti pe cineva sa-ti copie un articol de pe alt site si sa-l platesti cu 1 euro/articol decat sa dai 5 euro/articol pe unul original si de calitate?
Cum spunea cineva mai sus, fiecare e liber sa-si stabileasca preturile la un astfel de job.
ON: topicul este inca valabil.
Tin sa precizez ca persoana care scrie articolele este de sex feminin, trecuta de 30 ani cu ceva experienta.
Am scris asta pentru ca am primit destul oferte de scriere a unor articole de tip sport, auto, etc. si a trebuit sa-i refuz pentru ca persoana respectiva nu este documentata destul in acest domeniu si decat sa iasa ceva de proasta calitate am preferat sa refuz ofertele.
Domenii in care persoana respectiva se descurca foarte bine: arta, decoratiuni, copii, moda, educatie, sanatate, si alte nise apropiate de cele precizate mai sus.
Daca sunteti interesati, astept mesaj privat si negociem acolo, in functie de nisa, numarul de cuvinte, numarul de articole ce trebuie scrise....
Numai bine!
Ok, spor la treaba atunci si la cat mai multi clienti.
Salut, Edy !