Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 43

Subiect: A inceput revolta fata de Adblock?

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    42

Implicit

@emm

este o diferenta mare in a compara pirateria filmelor sau a muzicii cu continutul web. Daca la filme ai castiguri si din cinema, vanzari de dvd-uri, whateva sau muzicienii au concerte, etc, atata timp cat lumea castiga, se produc filme, se face muzica. Daca toti din lume am pirata nu ai mai avea acest trend de "free sharing" de care zici tu pentru ca nimeni nu ar mai face filme sau muzica "degeaba". Cine nu vrea sa plateasca Windows trece la Linux ? Nu, il pirateaza. iar daca nu ai mai putea pirata Windows l-ai cumpara. Sa fim seriosi, cati dintre voi ati trece pe linux/ubuntu sau mai stiu eu ce daca ar fi de ales intre a plati licenta la Windows sau a sta pe linux?

Utilizatorii vor free content, acest free content, in timp, dispare, daca toti avem Adblocker. Ca free sharing asta e o piramida, cineva trebuie sa scrie niste articole, cineva trebuie sa faca site-uri, dar nimeni nu face asta gratuit. Nu stiu despre cine vorbesti dar nu cred ca exista destui oameni care sa zica de content free cu reclame ca nu e atat de free. Reclame enervante? Pai stati putin, vorbim de ultimelefilmepiratate.ro sau de site-uri care aduc valoare si pun publicitate decenta? Pentru ca eu tind sa cred ca un site care aduce valoare si pune reclame decente, care nu deranjeaza nu are nevoie sa treaca la un sistem de abonament. Oamenii din online nu sunt obisnuiti sa plateasca abonamente, daca ar fi sa aleaga (facem sondaj daca vrei :p), ar alege un maxim de 3 bannere reclame fara pop-up (ceea ce multi care folosesc adsense au) si moca vs abonament platit si fara reclame, ce crezi ca ar alege?

Nu prea inteleg ideile, pe deoparte zici ca utilizatorii vor moca, free sharing, impartire, toti sa distribuim, toti sa avem, dar pe de alta parte zici ca vei face proiecte concentrate pe abonamente? Pai cum vinzi tu abonamente cu proiecte "care aduc valoare" cand, acesti utilizatori, cu aceasta mentalitate vor face , ca sa te citez pe tine: "Nu gaseste? Pleaca si nu-l intereseaza. Pentru ca va gasi undeva." inlocuieste "nu gaseste" cu "trebuie sa plateasca abonament" si vei ajunge la concluzia ca va gasi undeva fara sa plateasca abonament, pentru ca, dupa cum tot tu ai zis iar, sa te citez " Ce te face sa crezi ca esti unicul din lume care ofera acel continut?" . Vei fi tu, singur cu abonament, impotriva celor care ofera acelasi continut, cu reclame plasate decent dar care nu cer abonament si care doar blocheaza pe cei cu Adblock.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    Nu ii accepti la tine pe site? Ce te face sa crezi ca esti unicul din lume care ofera acel continut? Vor pleca in alta parte, si prin rezistenta, numai tu (publisher-ul) vei avea de suferit. Asta e realitatea.
    Ce te face sa crezi ca cineva va mai scrie ceva legat de subiectul respectiv? Adica, sa presupunem ca eu postez articole despre subiectul X. Daca vad ca scrierea lor nu mai aduce venituri, renunt la a mai posta astfel de articole. La fel webmasterul cu care concuram.

Intr-un final, nimeni nu va mai fi interesat in a scrie pentru ca nu are nici un beneficiu din asta.

Asa cum au disparut ziarele tiparite, vor disparea si cele online, datorita lipsei veniturilor. Unul cate unul dispar. Si cine pierde? Toate lumea - angajatii trimisi pe teren ca sa aduca stiri, userii (care nu vor mai fi informati) si cei care doresc sa isi faca publicitate si care intra in faliment datorita lipsei vanzarilor.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de DRG Vezi Post

[Pe viitor daca poti sa-ti rezumi ideile ar fi benefic pentru toti, pentru ca imi e teama ca putini au rabdare sa citeasca romane]
    Ai avut mare dreptate in ce ai zis pana la propozitia asta, dar de unde ceri tu rezumarea ideilor, asa la final, sa lasi gust amar la niste idei bune ?

In primul rand, fiecare citeste ce vrea de pe un forum si cat il tine rabdarea, daca unu scrie romane si altu scrie succint, doar tu alegi ce citesti si, surpriza, nu toti gandesc ca tine, putini cati or fi astia, cine are rabdare sa citeasca romane de ce ar trebui privati de romane doar ca vrei tu rezumat?

In al doilea rand, tu ai scris 2 idei in 2 paragrafe, emm a scris 7 idei in vreo 8 paragrafe. Tind sa cred ca daca aveai mai multe idei tot acelasi numar de paragrafe ai fi scris si tu.

DRG
    DRG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    24th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    32
    Posturi
    442
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    Ai avut mare dreptate in ce ai zis pana la propozitia asta, dar de unde ceri tu rezumarea ideilor, asa la final, sa lasi gust amar la niste idei bune ?

In primul rand, fiecare citeste ce vrea de pe un forum si cat il tine rabdarea, daca unu scrie romane si altu scrie succint, doar tu alegi ce citesti si, surpriza, nu toti gandesc ca tine, putini cati or fi astia, cine are rabdare sa citeasca romane de ce ar trebui privati de romane doar ca vrei tu rezumat?

In al doilea rand, tu ai scris 2 idei in 2 paragrafe, emm a scris 7 idei in vreo 8 paragrafe. Tind sa cred ca daca aveai mai multe idei tot acelasi numar de paragrafe ai fi scris si tu.
    Deviezi de la subiect, vorbim vorbe sau despre adblock ...
    Eu doar l-am rugat ca atunci cand scrie pe un subiect sa ramana pe ala, pentru ca parerile lui trebuiesc filtrate din prea multe randuri. MULT nu inseamna mai bun! Cum si la acest subiect discutam despre faptul ca mai multi vizitatori pe site cu adblock nu inseamna mai bine.

Daca te-a deranjat imi cer scuze tie si lui emm.
    D R G

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    Ce te face sa crezi ca cineva va mai scrie ceva legat de subiectul respectiv? Adica, sa presupunem ca eu postez articole despre subiectul X. Daca vad ca scrierea lor nu mai aduce venituri, renunt la a mai posta astfel de articole. La fel webmasterul cu care concuram.

Intr-un final, nimeni nu va mai fi interesat in a scrie pentru ca nu are nici un beneficiu din asta.

Asa cum au disparut ziarele tiparite, vor disparea si cele online, datorita lipsei veniturilor. Unul cate unul dispar. Si cine pierde? Toate lumea - angajatii trimisi pe teren ca sa aduca stiri, userii (care nu vor mai fi informati) si cei care doresc sa isi faca publicitate si care intra in faliment datorita lipsei vanzarilor.
    @Nichita: Eu inteleg foarte bine punctul tau de vedere, si pot spune ca dintr-o anumita perspectiva ai perfecta dreptate.

Ai ilustrat foarte bine frustrarea creatorilor de continut. Sunt de aceeasi parte a baricadei cu tine. Stiu ca este complet demoralizant pentru proprietarii de situri, bloggeri, care de fapt sunt publisheri de toate tipurile. Dar este un curent caruia trebuie sa-i facem fata si la care sa ne adaptam. Noi, publisherii, suntem in inferioritate numerica. Utilizatorii sunt cei care fac jocul.

Ideea este ca piata este in miscare. Sunt multe feluri de a monetiza continutul; cel prin ads va ramane, dar va fi functional doar intr-o mult mai mica masura. Trebuiesc cautate metode alternative. De genul:

- Oferi 50% din continutul tau free, iar 50% platit cu ceva bonusuri. (procentajul este ilustrativ)
    - Un newsletter in care iti vinzi produsele, eventual servicii gen consultanta etc, joint-ventures pe lista ta, sau afiliere daca nu ai un produs propriu vandabil (carte, cursuri etc) - promovat prin paginile free
    - Alta: oferi 20% din continut free, si 80% pe baza de abonament lunar de valoare mica , 3-5$ (se pot aduna multi bani asa)
    - O combinatie din cele de mai sus (probabil cea mai eficienta varianta).

Trebuie oferit valoare free, cu care castigi plata ulterioara. Se apropie incet-incet, de ideea freemium. Eu nu te contrazic, doar incerc sa educ publisher-ii sa caute ACUM metode alternative pentru viitorul apropiat. Si cred ca pot fi mult mai creativi decat simplul pus de ads. Desi e ceva mai complicat si cere mai multa munca, variantele de mai sus platesc in final mult mai mult decat ads.

@Prometeu: Multumesc.

@DRG: Inteleg ca esti fanul postarilor la obiect. Uneori merge, dar daca postam doar "eu asa cred" si basta, nu avea mare rost.

Ce conteaza parerea mea, fara argumente? Importanta este calitatea argumentatiei, ca fundament pentru ceea ce exprimi. Iar in cazul asta, chestiunea e putin mai complexa si nu o puteam exprima in 3 cuvinte, trebuia vazuta in contextul de FREE world, care e esential. Oricum, stai linistit, nu e nicio problema din partea mea. Nu tuturor le plac postarile mai elaborate. Unde se poate, le voi face scurte.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    @emm

este o diferenta mare in a compara pirateria filmelor sau a muzicii cu continutul web. Daca la filme ai castiguri si din cinema, vanzari de dvd-uri, whateva sau muzicienii au concerte, etc, atata timp cat lumea castiga, se produc filme, se face muzica. Daca toti din lume am pirata nu ai mai avea acest trend de "free sharing" de care zici tu pentru ca nimeni nu ar mai face filme sau muzica "degeaba". Cine nu vrea sa plateasca Windows trece la Linux ? Nu, il pirateaza. iar daca nu ai mai putea pirata Windows l-ai cumpara. Sa fim seriosi, cati dintre voi ati trece pe linux/ubuntu sau mai stiu eu ce daca ar fi de ales intre a plati licenta la Windows sau a sta pe linux?

Utilizatorii vor free content, acest free content, in timp, dispare, daca toti avem Adblocker. Ca free sharing asta e o piramida, cineva trebuie sa scrie niste articole, cineva trebuie sa faca site-uri, dar nimeni nu face asta gratuit. Nu stiu despre cine vorbesti dar nu cred ca exista destui oameni care sa zica de content free cu reclame ca nu e atat de free. Reclame enervante? Pai stati putin, vorbim de ultimelefilmepiratate.ro sau de site-uri care aduc valoare si pun publicitate decenta? Pentru ca eu tind sa cred ca un site care aduce valoare si pune reclame decente, care nu deranjeaza nu are nevoie sa treaca la un sistem de abonament. Oamenii din online nu sunt obisnuiti sa plateasca abonamente, daca ar fi sa aleaga (facem sondaj daca vrei :p), ar alege un maxim de 3 bannere reclame fara pop-up (ceea ce multi care folosesc adsense au) si moca vs abonament platit si fara reclame, ce crezi ca ar alege?

Nu prea inteleg ideile, pe deoparte zici ca utilizatorii vor moca, free sharing, impartire, toti sa distribuim, toti sa avem, dar pe de alta parte zici ca vei face proiecte concentrate pe abonamente? Pai cum vinzi tu abonamente cu proiecte "care aduc valoare" cand, acesti utilizatori, cu aceasta mentalitate vor face , ca sa te citez pe tine: "Nu gaseste? Pleaca si nu-l intereseaza. Pentru ca va gasi undeva." inlocuieste "nu gaseste" cu "trebuie sa plateasca abonament" si vei ajunge la concluzia ca va gasi undeva fara sa plateasca abonament, pentru ca, dupa cum tot tu ai zis iar, sa te citez " Ce te face sa crezi ca esti unicul din lume care ofera acel continut?" . Vei fi tu, singur cu abonament, impotriva celor care ofera acelasi continut, cu reclame plasate decent dar care nu cer abonament si care doar blocheaza pe cei cu Adblock.
    Iata o dezbatere buna.

Din punctul meu de vedere, muzica, filmul, cartile si articolele sunt acelasi gen de lucru, sunt parte dintr-o categorie: CONTINUT. Iar utilizatorul de internet, vrea continutul free. El nu vrea ads, care il enerveaza. Si cata vreme le poate bloca, le va bloca.

Eu cred ca cea mai buna varianta este sa oferi o buna parte din continut free, prin care te promovezi. Iar cealalta parte platita (si in comment-ul dinainte am aratat cum, sunt metode diverse dincolo de ads, inclusiv afiliere). Daca omului ii place content-ul tau free, se va inscrie la newsletter iar de acolo poti face o palarie de bani, daca stii cum. Asta fac deja, de mult timp, autori consacrati sau marketeri de renume care isi promoveaza cursuri de digital marketing (cursurile lor free sunt chiar bune).

Modelele astea alternative de monetizare aduc mult mai multi bani decat ads.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

@Prometeu, un exemplu care ilustreaza situatia:

Sa zicem ca un utilizator e interesat de SEO - cum sa-si creasca blogul personal prin SEO. Sau sa-si impresioneze seful ridicand situl firmei.

Respectivul intra la tine pe site, dar situl nu permite accesul cu AdBlock. Tu ii interzici sa intre pe site. El pleaca in alta parte.
    Unde se duce el? Pe forumul Seopedia, unde invata totul free. Si nu are reclame. Forumul este un exemplu de astfel de loc, unde lumea primeste continut de calitate, free. Noi aici postam cu totii, si cream acest continut. Si beneficiem de el.

Acest utilizator nu va cumpara niciodata nimic, si probabil asa va fi si cu 90% din toti utilizatorii. Ai de ales intre a te face cunoscut si a le oferi mesajul tau, sau a-i lasa sa plece (mare prostie).

Alternativa: Creezi propriul continut free, si propriul continut platit, monetizat prin unul din modelele la care m-am referit mai sus. Daca nu ai continut platit, folosesti afiliere.

Cu alte cuvinte, in loc sa iei 5 centi de la 100 de utilizatori de free (doar click pe ads), creezi continut care ia 5$ de la un singur utilizator din cei 100. Sau 50$. Sau si mai mult, depinde ce oferi. Un newsletter sequence de 3 sau 6 luni iti poate oferi zeci de ocazii de a vinde varii produse prin afiliere. Orice email marketer iti va spune ca puterea este in lista, si ca esti mult mai castigat oferind o gramada de continut free, incat sa prinzi trafic si sa se inscrie cu sutele in mailing list. O lista mare reprezinta un bun de mare valoare financiara.

Eu cred ca in final va exista un alt efect pozitiv, siturile de calitate mediocra nu vor mai reusi sa se monetizeze, ci doar cei care reusesc sa creeze continut de calitate suficienta cat sa fie cumparat, sau sa "renteze" pentru utilizator sa ramana in lista ta de email. Totul tine de a oferi o mult mai mare calitate in mod gratuit, care te plateste in long run.

geo888 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th December 2007
    Posturi
    259
    Putere Rep
    36

Implicit

dupa ce am citit mai sus inteleg urmatoarele:

1.CONTENT CALITATE
    2.CONTENT CU ACCES FREE SAU CU ABONAMENT FREE 50-75%
    3.content de calitate cu acces cu abonament sau plata per serviciu 10-25%
    4.alte forme de publicitate, dar minim cantitativ per pagina de browsing, exclus definitiv pop-up

se asigura si trafic si intretinerea calitatii site ului

cred ca ar trebui pus sticky topicul acesta
    Lucrurile nu sunt greu de facut, ceea ce e greu e sa te pui in starea de a le face...

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de geo888 Vezi Post
    dupa ce am citit mai sus inteleg urmatoarele:

1.CONTENT CALITATE
    2.CONTENT CU ACCES FREE SAU CU ABONAMENT FREE 50-75%
    3.content de calitate cu acces cu abonament sau plata per serviciu 10-25%
    4.alte forme de publicitate, dar minim cantitativ per pagina de browsing, exclus definitiv pop-up

se asigura si trafic si intretinerea calitatii site ului

cred ca ar trebui pus sticky topicul acesta
    Sunt multe modele... multe variante posibile. Eu am enuntat doar cateva.

Fiecare publisher isi va alege propriul model si combinatie de metode de monetizare, functie de posibilitatile fiecaruia. Dar da, o combinatie care ar folosi mai multe variante este mult mai inteligenta si in final mai eficienta decat ads.

Eu spre exemplu, pe unul din proiecte (in teste momentan, dar arata binisor) folosesc continut free, fara ads. De ce sa ofer ads si sa-i trimit in alta parte, prin click pe ad? Vreau sa vina la mine cat mai des, sa devina fani, si sa citeasca free. Le ofer articole unice de buna calitate (zic eu), si ocazia sa se inscrie la newsletter. Cam 1 din 5 sau 10 vizitatori noi se inscriu la newsletter, functie si de sursa traficului (difera intre organic, adwords, diversi factori). Mailchimp + automation + 3/6 luni funnel. Dupa maxim 6 luni ii rogi sa se reinscrie in lista, ca sa-ti cureti lista de utilizatori inerti.

Asa, si in newsletter le vand carti, cursuri, si in curand servicii de coaching, consultanta, functie de caz. Intr-un funnel de 3 luni ai cel putin 20 de ocazii sa vinzi ceva, fara sa stresezi utilizatorul sa cumpere. E mult mai eficient decat 1 click pe 1 ad la 20 de vizitatori. De fapt, se risipeste trafic si monetizare.

Si mai ales comunic cu ei, ii conving ca dincolo de fir e o persoana reala care chiar e interesat sa-i ajute. Iti vor da like la FB, follow pe twitter... orice noi postari vor crea nou trafic si noi variante de monetizare pe termen mediu. Vei putea sa anunti orice produs nou fanilor, atat in SM cat si prin campanie pe mail.

Si ca o nota, astazi e cel mai bine sa scrii articole elaborate, peste 1000 de cuvinte - astea sunt shared cel mai mult. Iar articolele de prima calitate, elaborate, checklist, controversiale au toate sansele sa devina virale.

Singura problema este ca modelele acestea sunt mai sofisticate. Pusul de ads e simplu. Email marketing e mult mai complex, ca si variante gen abonamente samd. Dar sunt mai eficiente financiar. Dar daca ne uitam la evolutia Internetului de la inceput pana acum, totul merge de la simplu la complex, din ce in ce mai complex. Iar asta e o lege universala, ca si evolutia formelor de viata - in lumea noastra complexitatea creste mereu.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Un alt exemplu de monetizare, venit dintr-o discutie pe un alt forum:

5. Microtips (free gift)

Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Solutii pentru adblock?
    De MarianC în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 32
    Ultimul Post: 8th September 2015, 16:42
  2. Utilizarea AdBlock - Afectarea veniturilor
    De Raknar în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 18th August 2015, 21:59
  3. Adblock Plus invinge editorii germani in instanta
    De Pami în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 23rd April 2015, 16:32
  4. A inceput sezonul .. si agentiile de turism au inceput spamul
    De roadrunner în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 25th April 2007, 22:31
  5. Adblock
    De florin în forumul Adsense
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 28th August 2006, 17:49

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.