@Prometeu, un exemplu care ilustreaza situatia:
Sa zicem ca un utilizator e interesat de SEO - cum sa-si creasca blogul personal prin SEO. Sau sa-si impresioneze seful ridicand situl firmei.
Respectivul intra la tine pe site, dar situl nu permite accesul cu AdBlock. Tu ii interzici sa intre pe site. El pleaca in alta parte.
Unde se duce el? Pe forumul Seopedia, unde invata totul free. Si nu are reclame. Forumul este un exemplu de astfel de loc, unde lumea primeste continut de calitate, free. Noi aici postam cu totii, si cream acest continut. Si beneficiem de el.
Acest utilizator nu va cumpara niciodata nimic, si probabil asa va fi si cu 90% din toti utilizatorii. Ai de ales intre a te face cunoscut si a le oferi mesajul tau, sau a-i lasa sa plece (mare prostie).
Alternativa: Creezi propriul continut free, si propriul continut platit, monetizat prin unul din modelele la care m-am referit mai sus. Daca nu ai continut platit, folosesti afiliere.
Cu alte cuvinte, in loc sa iei 5 centi de la 100 de utilizatori de free (doar click pe ads), creezi continut care ia 5$ de la un singur utilizator din cei 100. Sau 50$. Sau si mai mult, depinde ce oferi. Un newsletter sequence de 3 sau 6 luni iti poate oferi zeci de ocazii de a vinde varii produse prin afiliere. Orice email marketer iti va spune ca puterea este in lista, si ca esti mult mai castigat oferind o gramada de continut free, incat sa prinzi trafic si sa se inscrie cu sutele in mailing list. O lista mare reprezinta un bun de mare valoare financiara.
Eu cred ca in final va exista un alt efect pozitiv, siturile de calitate mediocra nu vor mai reusi sa se monetizeze, ci doar cei care reusesc sa creeze continut de calitate suficienta cat sa fie cumparat, sau sa "renteze" pentru utilizator sa ramana in lista ta de email. Totul tine de a oferi o mult mai mare calitate in mod gratuit, care te plateste in long run.

Răspunde cu citat