@Nichita: Eu inteleg foarte bine punctul tau de vedere, si pot spune ca dintr-o anumita perspectiva ai perfecta dreptate.
Ai ilustrat foarte bine frustrarea creatorilor de continut. Sunt de aceeasi parte a baricadei cu tine. Stiu ca este complet demoralizant pentru proprietarii de situri, bloggeri, care de fapt sunt publisheri de toate tipurile. Dar este un curent caruia trebuie sa-i facem fata si la care sa ne adaptam. Noi, publisherii, suntem in inferioritate numerica. Utilizatorii sunt cei care fac jocul.
Ideea este ca piata este in miscare. Sunt multe feluri de a monetiza continutul; cel prin ads va ramane, dar va fi functional doar intr-o mult mai mica masura. Trebuiesc cautate metode alternative. De genul:
- Oferi 50% din continutul tau free, iar 50% platit cu ceva bonusuri. (procentajul este ilustrativ)
- Un newsletter in care iti vinzi produsele, eventual servicii gen consultanta etc, joint-ventures pe lista ta, sau afiliere daca nu ai un produs propriu vandabil (carte, cursuri etc) - promovat prin paginile free
- Alta: oferi 20% din continut free, si 80% pe baza de abonament lunar de valoare mica , 3-5$ (se pot aduna multi bani asa)
- O combinatie din cele de mai sus (probabil cea mai eficienta varianta).
Trebuie oferit valoare free, cu care castigi plata ulterioara. Se apropie incet-incet, de ideea freemium. Eu nu te contrazic, doar incerc sa educ publisher-ii sa caute ACUM metode alternative pentru viitorul apropiat. Si cred ca pot fi mult mai creativi decat simplul pus de ads. Desi e ceva mai complicat si cere mai multa munca, variantele de mai sus platesc in final mult mai mult decat ads.
@Prometeu: Multumesc.
@DRG: Inteleg ca esti fanul postarilor la obiect. Uneori merge, dar daca postam doar "eu asa cred" si basta, nu avea mare rost.
Ce conteaza parerea mea, fara argumente? Importanta este calitatea argumentatiei, ca fundament pentru ceea ce exprimi. Iar in cazul asta, chestiunea e putin mai complexa si nu o puteam exprima in 3 cuvinte, trebuia vazuta in contextul de FREE world, care e esential. Oricum, stai linistit, nu e nicio problema din partea mea. Nu tuturor le plac postarile mai elaborate. Unde se poate, le voi face scurte.

Răspunde cu citat