Rezultate 1 la 10 din 43

Subiect: A inceput revolta fata de Adblock?

Afișare hibrid

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    Nu ii accepti la tine pe site? Ce te face sa crezi ca esti unicul din lume care ofera acel continut? Vor pleca in alta parte, si prin rezistenta, numai tu (publisher-ul) vei avea de suferit. Asta e realitatea.
    Ce te face sa crezi ca cineva va mai scrie ceva legat de subiectul respectiv? Adica, sa presupunem ca eu postez articole despre subiectul X. Daca vad ca scrierea lor nu mai aduce venituri, renunt la a mai posta astfel de articole. La fel webmasterul cu care concuram.

Intr-un final, nimeni nu va mai fi interesat in a scrie pentru ca nu are nici un beneficiu din asta.

Asa cum au disparut ziarele tiparite, vor disparea si cele online, datorita lipsei veniturilor. Unul cate unul dispar. Si cine pierde? Toate lumea - angajatii trimisi pe teren ca sa aduca stiri, userii (care nu vor mai fi informati) si cei care doresc sa isi faca publicitate si care intra in faliment datorita lipsei vanzarilor.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    Ce te face sa crezi ca cineva va mai scrie ceva legat de subiectul respectiv? Adica, sa presupunem ca eu postez articole despre subiectul X. Daca vad ca scrierea lor nu mai aduce venituri, renunt la a mai posta astfel de articole. La fel webmasterul cu care concuram.

Intr-un final, nimeni nu va mai fi interesat in a scrie pentru ca nu are nici un beneficiu din asta.

Asa cum au disparut ziarele tiparite, vor disparea si cele online, datorita lipsei veniturilor. Unul cate unul dispar. Si cine pierde? Toate lumea - angajatii trimisi pe teren ca sa aduca stiri, userii (care nu vor mai fi informati) si cei care doresc sa isi faca publicitate si care intra in faliment datorita lipsei vanzarilor.
    @Nichita: Eu inteleg foarte bine punctul tau de vedere, si pot spune ca dintr-o anumita perspectiva ai perfecta dreptate.

Ai ilustrat foarte bine frustrarea creatorilor de continut. Sunt de aceeasi parte a baricadei cu tine. Stiu ca este complet demoralizant pentru proprietarii de situri, bloggeri, care de fapt sunt publisheri de toate tipurile. Dar este un curent caruia trebuie sa-i facem fata si la care sa ne adaptam. Noi, publisherii, suntem in inferioritate numerica. Utilizatorii sunt cei care fac jocul.

Ideea este ca piata este in miscare. Sunt multe feluri de a monetiza continutul; cel prin ads va ramane, dar va fi functional doar intr-o mult mai mica masura. Trebuiesc cautate metode alternative. De genul:

- Oferi 50% din continutul tau free, iar 50% platit cu ceva bonusuri. (procentajul este ilustrativ)
    - Un newsletter in care iti vinzi produsele, eventual servicii gen consultanta etc, joint-ventures pe lista ta, sau afiliere daca nu ai un produs propriu vandabil (carte, cursuri etc) - promovat prin paginile free
    - Alta: oferi 20% din continut free, si 80% pe baza de abonament lunar de valoare mica , 3-5$ (se pot aduna multi bani asa)
    - O combinatie din cele de mai sus (probabil cea mai eficienta varianta).

Trebuie oferit valoare free, cu care castigi plata ulterioara. Se apropie incet-incet, de ideea freemium. Eu nu te contrazic, doar incerc sa educ publisher-ii sa caute ACUM metode alternative pentru viitorul apropiat. Si cred ca pot fi mult mai creativi decat simplul pus de ads. Desi e ceva mai complicat si cere mai multa munca, variantele de mai sus platesc in final mult mai mult decat ads.

@Prometeu: Multumesc.

@DRG: Inteleg ca esti fanul postarilor la obiect. Uneori merge, dar daca postam doar "eu asa cred" si basta, nu avea mare rost.

Ce conteaza parerea mea, fara argumente? Importanta este calitatea argumentatiei, ca fundament pentru ceea ce exprimi. Iar in cazul asta, chestiunea e putin mai complexa si nu o puteam exprima in 3 cuvinte, trebuia vazuta in contextul de FREE world, care e esential. Oricum, stai linistit, nu e nicio problema din partea mea. Nu tuturor le plac postarile mai elaborate. Unde se poate, le voi face scurte.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Solutii pentru adblock?
    De MarianC în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 32
    Ultimul Post: 8th September 2015, 16:42
  2. Utilizarea AdBlock - Afectarea veniturilor
    De Raknar în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 18th August 2015, 21:59
  3. Adblock Plus invinge editorii germani in instanta
    De Pami în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 23rd April 2015, 16:32
  4. A inceput sezonul .. si agentiile de turism au inceput spamul
    De roadrunner în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 25th April 2007, 22:31
  5. Adblock
    De florin în forumul Adsense
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 28th August 2006, 17:49

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.