Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: EU VAT Identification Number pentru cumparaturile de pe Evanto - Help!

Sandu Stefan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    10th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti/TR
    Posturi
    152
    Putere Rep
    29

Question EU VAT Identification Number pentru cumparaturile de pe Evanto - Help!

Astazi m-am dat cu capul in aceasta mare dilema "EU VAT Identification Number" (CIF - Cod de Identificare Fiscală - Link ). Nu am mai facut cumparaturi de prin decembrie cand am cumparat cateva template-uri si astazi cand am vrut sa cumpar cateva "jucarii" in valoare de 35$ (facand un depozit initial de 40$) m-am trezit cu VAT-ul pe cap si ma duce aiurea la 43$ ceea ce mai necesita inca o depunere de 20$ neasteptata. Din cate am observat prostia asta este valabila de la 1 ianuarie, anul curent.

Deci vreau sa cumpar 1 produs After Effects si 1 buc. audio care ar face 35$.
    Daca nu adaug nimic la casuta cu VAT ma taxeaza automat cu $8.40.
    Daca scriu de exemplu "RO24"(Banuiala mea ca la Romania trebuia sa adaug TVA 24% ) nu ma taxeaza cu nimic, din ce observ, imi arata fix 35$ si imi adauga "RO24" automat la informatiile personale ale contului de pe EvantoMarket.

Ma lamureste cineva cum fac cu mr. VAT Number?
    Este doar pentru srl/pfa sau si pentru persoane fizice? De unde pot obtine acest cod magnific daca nu am nici pfa/srl? Este bine daca las VAT-ul - "RO24" sa nu mai platesc nici un VAT sau este obligatoriu?

Nu ma luati dur ca sunt total pe langa + ca nu am cunostinte prea mari despre "Taxe&Impozite&Legislatie".
    În timpul liber scriu sfaturi utile și articole interesante.

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    43

Implicit

Citat Postat în original de Sandu Stefan Vezi Post
    Astazi m-am dat cu capul in aceasta mare dilema "EU VAT Identification Number" (CIF - Cod de Identificare Fiscală - Link ). Nu am mai facut cumparaturi de prin decembrie cand am cumparat cateva template-uri si astazi cand am vrut sa cumpar cateva "jucarii" in valoare de 35$ (facand un depozit initial de 40$) m-am trezit cu VAT-ul pe cap si ma duce aiurea la 43$ ceea ce mai necesita inca o depunere de 20$ neasteptata. Din cate am observat prostia asta este valabila de la 1 ianuarie, anul curent.

Deci vreau sa cumpar 1 produs After Effects si 1 buc. audio care ar face 35$.
    Daca nu adaug nimic la casuta cu VAT ma taxeaza automat cu $8.40.
    Daca scriu de exemplu "RO24"(Banuiala mea ca la Romania trebuia sa adaug TVA 24% ) nu ma taxeaza cu nimic, din ce observ, imi arata fix 35$ si imi adauga "RO24" automat la informatiile personale ale contului de pe EvantoMarket.

Ma lamureste cineva cum fac cu mr. VAT Number?
    Este doar pentru srl/pfa sau si pentru persoane fizice? De unde pot obtine acest cod magnific daca nu am nici pfa/srl? Este bine daca las VAT-ul - "RO24" sa nu mai platesc nici un VAT sau este obligatoriu?

Nu ma luati dur ca sunt total pe langa + ca nu am cunostinte prea mari despre "Taxe&Impozite&Legislatie".

Daca ai (sau lucrezi sub) o forma de organizare juridica, atunci ai acest cod unic de identificare fiscala.
    E probabil ca pentru a avea acest cod recunoscut in UE, sa iti inregistrezi firma in scopul tranzactiilor intracomunitare (asta stie contabilata).
    Daca ai facut si asta, iti poti verifica VAT ID la adresa VIES

Daca nu ai acest cod sau nu esti inregistrat in scopul tranzactiilor intracomunitare, ma tem ca va trebui sa platesti TVA.
    .:|:.

Sandu Stefan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    10th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti/TR
    Posturi
    152
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de gupi Vezi Post
    Daca ai (sau lucrezi sub) o forma de organizare juridica, atunci ai acest cod unic de identificare fiscala.
    E probabil ca pentru a avea acest cod recunoscut in UE, sa iti inregistrezi firma in scopul tranzactiilor intracomunitare (asta stie contabilata).
    Daca ai facut si asta, iti poti verifica VAT ID la adresa VIES

Daca nu ai acest cod sau nu esti inregistrat in scopul tranzactiilor intracomunitare, ma tem ca va trebui sa platesti TVA.
    Nu am nici o organizare juridica.
    Link-ul asta VIES l-am gasit si eu dar nu stiu ce valori trebuiesc adaugate

Cum? Sa nu completez campul "EU VAT Identification Number CIF" ca sa fie ""Not provided"" si sa ma coste VAT:$8.40?
    De ce nu imi afiseaza nici un VAT cand scriu "RO24"? E legal sau ilegal sa il folosesc?
    Singura forma legala este sa las campul necompletat si sa platesc VAT:$8.40?

Cateva capturi de ecran:Screenshot (12).pngScreenshot (13).pngScreenshot (14).png
    În timpul liber scriu sfaturi utile și articole interesante.

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    43

Implicit

Citat Postat în original de Sandu Stefan Vezi Post
    Nu am nici o organizare juridica.
    ...
    Daca n-ai firma, platesti TVA. Punct.
    .:|:.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Daca n-ai firma, platesti TVA. Punct.
    DA! Dar nu doar firma, cat TVA intracomunitar.

Il poti cere din cate stiu, pentru pfa sau ii, colegii pot sa-ti spuna.

Nu e doar la evanto, apare la toate tranzactiile online, domenii, hosting, etc.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

geo888 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    12th December 2007
    Posturi
    259
    Putere Rep
    34

Implicit

orice firma/pfa/ii poate solicita cod tva pt achizitii intracomunitare.
    Din cite stiu in curind se va elibera la toate entitatile juridice si acest cod. La firmele platitoare de tva acest cod VAT este identic cu CUI, iar la celelalte entitati se va emite pe langa CUI inca un cod VAT care se va folosi exclusiv pt achizitii intracomunitare. In final vor fi scutiti sa plateasca tva pt achizitii, dar la raportare la anaf se va completa un formular special unde vor fi scrise toate achizitiile intracomunitare.
    Alte informatii aici
    Lucrurile nu sunt greu de facut, ceea ce e greu e sa te pui in starea de a le face...

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. De unde sa NU faci cumparaturile?
    De Dan în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 16th April 2012, 01:48
  2. facebook ad - probleme cu VAT number
    De kmedia în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 14th April 2011, 09:43
  3. Atentie la cumparaturile-mele.ro/
    De hyp3rion în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 0