Astazi m-am dat cu capul in aceasta mare dilema "EU VAT Identification Number" (CIF - Cod de Identificare Fiscală -
Link ). Nu am mai facut cumparaturi de prin decembrie cand am cumparat cateva template-uri si astazi cand am vrut sa cumpar cateva "jucarii" in valoare de 35$ (facand un depozit initial de 40$) m-am trezit cu VAT-ul pe cap si ma duce aiurea la 43$ ceea ce mai necesita inca o depunere de 20$ neasteptata. Din cate am observat prostia asta este valabila de la 1 ianuarie, anul curent.
Deci vreau sa cumpar 1 produs After Effects si 1 buc. audio care ar face 35$.
Daca nu adaug nimic la casuta cu VAT ma taxeaza automat cu $8.40.
Daca scriu de exemplu "RO24"(Banuiala mea ca la Romania trebuia sa adaug TVA 24%

) nu ma taxeaza cu nimic, din ce observ, imi arata fix 35$ si imi adauga "RO24" automat la informatiile personale ale contului de pe EvantoMarket.
Ma lamureste cineva cum fac cu mr. VAT Number?
Este doar pentru srl/pfa sau si pentru persoane fizice? De unde pot obtine acest cod magnific daca nu am nici pfa/srl? Este bine daca las VAT-ul - "RO24" sa nu mai platesc nici un VAT sau este obligatoriu?
Nu ma luati dur ca sunt total pe langa + ca nu am cunostinte prea mari despre "Taxe&Impozite&Legislatie".