Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Experienta voastra cu Themeforest - Publicarea unui template (spre exemplu)

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    42

Question Experienta voastra cu Themeforest - Publicarea unui template (spre exemplu)

Salutare,

De ceva vreme ma tot intreb care ar fi problema 'produselor' inserate de mine pentru a fi listate pe Themeforest si asta pentru simplu motiv ca de fiecare data am primit reject pe motivul: nu se stie. Nu tu un feedback, nu un suport adecvat sau o documentatie concreta care sa spuna: trimite-ne fisierele cu tare, pixel la pixel, codul intr-un anumit fel conceput etc.

Precizez din start ca nu se pune problema de standardele HTML5&CSS3 sau design-uri "clonate" si aici vorbesc pentru 2 template-uri (destul de bune, zic eu - cu mult peste unele listate acolo, ca sa fim realisti si nu e doar viziunea mea), pe care am incercat sa le listez la ei, primind ulterior reject fara vreo explicatie concreta (totul automatizat).

De asemenea am mai incercat si cu doua PSD-uri, la fel, foarte fancy, moderne si useful. Ca si calitate, clar, superioara fata de multe altele deja acceptate de catre ei.

Intrebarea mea este:
    Exista anumiti tips&tricks pentru a avea acceptata si listata o anume tema Wordpress (100% unica, sa nu ne gandim din start ca ar fi un design prost facut sau urat), un anumit design PSD sau alte template-uri pentru diferite CMS-uri? E o chestie ca daca locuiam in Pakistan sau India, sau te mai miri pe unde, aveam accepted rate mai bun? (E plin de ei si multe dintre ele niste porcarii ca design)

Stiu ca erau la un moment dat pe forum cativa colegi care aveau un portofolio la ei, poate ma (ne) ajuta ei.
    Pareri? Idei?

Mersi, dau o bere.
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

catalinux19 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    7th October 2013
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    36
    Posturi
    479
    Putere Rep
    25

Implicit

Pana astepti sa te accepte pe themeforest iti faci un site propriu unde vinzi temele (sau template-urile, sau ce ai), cumperi cateva advertoriale sau link-uri in articole pe blog-uri internationale gen "Top 10 wordpress theme....", bagi niste bani in adwords si sunt sanse mari sa ai succes. Daca te vor accepta si pe themeforest cu atat mai bine

Raoul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    17th March 2013
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    34
    Posturi
    129
    Putere Rep
    25

Implicit

Daca esti la inceput, prima oara te vor accepta mai greu.
    Trebuie ca tema / design-ul sa aiba un cod curat, sa fie unicat si sa creezi o documentatie detaliata pentru tema / design-ul tau.

An 8-Step Checklist for Publishing a WordPress Theme on ThemeForest: Part 1 - Tuts+ Code Tutorial

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de catalinux19 Vezi Post
    Pana astepti sa te accepte pe themeforest iti faci un site propriu unde vinzi temele (sau template-urile, sau ce ai), cumperi cateva advertoriale sau link-uri in articole pe blog-uri internationale gen "Top 10 wordpress theme....", bagi niste bani in adwords si sunt sanse mari sa ai succes. Daca te vor accepta si pe themeforest cu atat mai bine
    Alternative cunosc, mai ales raspunsul dat de tine. Ideea era strict de themeforest, tinand cont ca e o rampa de lansare fara investitii extra.

Mersi oricum.

@Raul: da, am observat ca au o problema cu primele submit-uri, asta e ideea: Codul e curat, unicat, poate la documentatie detaliata sa fie problema.
    PS: articolul ala e o balarie (le-am citit si eu in mare). Iti explica teoria chibritului, adica nimic.

Mersi!

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    32
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    47

Implicit

Abia acum am vazut topic-ul, deci sper sa iti fie de ajutor si acum. O sa "omor" cateva din miturile de mai sus.

1) Nu te accepta mai greu daca esti la prima tema, n-are absolut nicio relevanta. Doar o sa fie mai flex dpdv al review-ului la cod, poate si la unele elemente de design, dar o tema daca nu arata bine, nu va fi aprobata nici daca esti super elite.

2) Aproape toti cei care primesc reject sunt de parere ca tema lor ar fi un best-seller si e mai buna decat nu stiu cate alte sute de teme. Gresit. Parere subiectiva. Acum nu zic ca design-ul nu avea potential sau nu era bun, dar ThemeForest-ul este alta "liga" dpdv al designului si nu e chiar asa usor precum se crede.

Acum, ca tips & tricks.. Temele aprobate cat de cat mai usor pe ThemeForest sunt ori cele multi-purpose(teme gigant cu zeci, sute de demo-uri, elemente, etc) ori cele cu un scop foarte precis. Atat timp cat ai o tema care se limiteaza la "decent" dpdv al designului dar e giganta si are multe multe optiuni, ai sanse mari sa treaca mai departe. Aici intra mai toate temele foarte bine vandute, dar e loterie, pentru ca doar un mic procent din alea se vand foarte bine, in schimb tu ai de lucrat mult de tot la o asa tema.

Cealalta categorie sunt temele cu un scop foarte bine definit, unde nu ai concurenta asa mare. Din nou, nu ai nevoie de design extraordinar si unic, atat timp cat oferi ceva de valoare, prezentabil si cu care clientul isi face treaba. Exemple: teme de hosting, biserici, retete, etc, chestii pe care nu e mare competitia. (aici nu intra temele clasice de blog unde pui 2-3 imagini si o transformi in ce nisa vrei tu... alea tot n-o sa treaca)

Problema e ca majoritatea celor cu teme rejected nu fac altceva decat sa incerce sa copieze teme sau idei populare.. si nimeni nu e interesat de asa ceva. Cand vrei sa faci o tema de "portfolio" sau "blog" si ea arata ca una de pe wordpress.org, desigur ca o sa ia reject. Pentru ideile foarte populare / saturate, trebuie sa ai un design impecabil, care iese din tipare. Uita-te la SoloPine - Portfolio | ThemeForest sau UmbrellaStudios - Portfolio | ThemeForest , ei pun teme destul de simple si generale, dar sunt aprobati doar pentru design.

Inca un lucru important il reprezinta si continutul si imaginile folosite, nu folosi lorem ipsum si imagini random de proasta calitate. Exista atatea site-uri gen unsplash de unde poti lua imagini foarte bune.. Demo-ul temei trebuie sa arate ca un produs gata terminat in sine, nu cu "lorem ipsum" si imagini cu masini luate de pe google.

P.S. Tot ce-am scris mai sus nu ti se adreseaza tie personal(legat de cei care primesc reject), e ce am observat de-a lungul timpului pe forumul TF.

Eu nu sunt designer, dar pot sa-ti zic orientativ daca un design e sau nu e aprobat pe TF, daca te intereseaza.

Bafta,
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    42

Implicit

Mersi Cristi!

Daca mai are si altcineva tips&tricks si vrea sa le share-uiasca, suntem aici

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. E vreo diferenta in promovarea unui template, respectiv a unui site de la 0 facut?
    De CalinB în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 5th November 2014, 11:57
  2. Parerea voastra pentru alegerea unui domeniu .com
    De Popa Mihai în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 12th March 2012, 14:44
  3. Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 11th August 2011, 12:32
  4. Conditia unui template
    De Balazs Adi în forumul Continut web
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th November 2010, 02:09
  5. Publicarea de articole
    De bobu în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 22nd June 2005, 11:11

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •