1. toti, ma astept la un maxim 6-7 persoane in primul an. Mai mult nu cred ca este nevoie pentru inceput. NU este proprietatea mea, sau a cuiva, este un grup cu interese comune si drepturi egale. Daca vrei sa ajungi admin pe seopedia "primesti propunere" de la un grup, dar unii refuza. Este acelasi lucru. Eu il propun pe gogu in grup, ceilalti accepta sau nu, pentru ca acceptarea in grup implica acces la foarte multe date si resurse utile.
2. cele mai mari retele fac cei mai mult bani. Ce citesti tu de penalizari sunt de "speriat". O retea privata 100% este garantia succes-ului pentru multi ani si multe proiecte. Google ne ameninta cu reteaua ruseasca (nu dau nume) de 2 ani, care contine doar 708.000 site-uri:) Iti garantez ca in afara de "speriat" nu poate face nimic unei asemenea retele. Ce incerc eu aici, este si mai safe, intr-o tara care nu intereseaza pe nimeni:)
Imi doream de ex sa existe 10 useri pe forum cu 200 site-uri fiecare, aveam un grup cu 2000 domenii cu care puteam sa facem minuni.
DA, are aceleasi drepturi ca toata lumea. Problema pusa de tine este un pic absurda. Nimeni nu te obliga sa faci nimic, mai ales sa cumperi ceva la preturi pe care le consideri mari sau absurde. Daca tu vrei sa vinzi advertorial cu 1000 de euro, te poate obliga cineva sa o faci la 5? Faci ce vrei cu site-urile tale. Daca in schimb vezi ca poti vinde cate 50-100 lunar, negociezi in functie de pretentiile tale.
Daca cineva are o retea de 100 de site-uri, creata cat de cat corect, este genul de persoana care a investit un minim de 8-10k euro in retea (an 1) plus multe alte mii in mentenanta (cum a explicat hakuna, care este o persoana cu cateva zeci "bune" de domenii). O astfel de persoana nu este genul care "i se pune pata" :)
Vor exista membrii concurenti, care sunt destul de inteligenti sa stie ca pot face un mic monopol, sau pot imparti usor, ieftin si rapid cel putin 2 pozitii in top 5 (sau nu zic 3). Crezi ca daca noi doi am concura pe o nisa, e mai constructiv sa ne calcam pe picioare, sau sa ne sustinem? Niciodata cele 2 site-uri (eu si tu) nu au aceleasi links, fiecare aduce si alte tipuri sau surse de links. Daca amandoi am lucra pe aceeasi nisa si ne-am ajuta reciproc, avantajele pe termen lung sunt enorme, fata de pierderea de timp si bani in "mi se pune pata". Te superi pe mine daca eu stau pe 2 si tu pe 3? Sau gandesti o "miscare" interesanta sa ma intreci si sa ma motivezi. Daca nu eram amandoi in grup, dormeai mai bine? :)
Sper ca se subintelege, ca nu este un anunt de marketplace:) Este o idee de grup selectiv, unde nu intra oricine care are 50 de site-uri automat! Eu am zis 50, dar din 150, decid sa public doar 50 de ex, restul sunt "inca" secrete. Le fac publice cui vreau, cand vreau si la ce pret vreau.
Salut dascalescu. In primul rand nu am avut placerea sa colaboram si nici sa ne cunoastem, deci se presupune automat ca sansele sa intri in grup sunt minime (nu e nimic personal aici). Daca dupa o perioada, ne cunoastem, colaboram si avem amandoi experiente placute (sau recomandarea unui alt membru din grup) cu serviciile oferite sau primite, atunci putem discuta de "grup".
1. Fiecare dintre noi isi administreaza inhouse reteaua. Nu esti primul! Nu sunt nici secrete, daca pierd 1-2h, iti scot sigur 50% din retea, iar daca "i se pune pata lui tony", o fac si publica:) E un exemplu pentru "nu l-as publica pentru nimic in lume". Faptul ca detii mai multe domenii = site-uri, nu te face infractor, asa ca publice sau nu, e irelevant.
Poti considera o "infractiune", faptul ca faci public "vand advertoriale", iar google are timp sa te penalizeze! Asta as intelege, dar o penalizare de PR intr-o retea privata, conteaza pentru ce? Nu doare si nici nu se simte!
2. Google nu poate bana o retea, doar asa ca are el chef. Ce baneaza? O lista de 1000 de site-uri pe care le trimite nichita: vezi ca astia au retea? Daca citeste cineva report, rade 2 zile:)
Cum baneaza Google o retea privata? Suntem 10 insi cu 100 domenii = 1000. Fiecare cumpara links prin advertoriale sau simple pe 50% din retea = eu aduc 500 root domains catre site-ul meu XYZW. Site-ul mai are inca 500 root domains, naturale sau cumparate de la altii. Google ma penalizaza pentru ca? Am cumparat cele 500 din retea? Cum? Explica-mi te rog cum ai analiza tu daca ai lucra in echipa google anti-spam pe Romania.
3. Nu exista liga 2, exista doar liga 1 sau sa-i zicem "cupa romaniei" (nu are 2 ligi). Exista si jucatori de liga 2 care ajung si in finala cupei, dar foarte, foarte rar in zilele noastre.
Cine intra in grup isi vede de treaba, este task de 4h pentru 6 luni/un an (la proiectele active). Alegi, negociezi, cumperi, stabilesti datele de publicare si frecventa, iesi si-ti vezi de altele. Atat!
Un grup cu 3000 root domains(cat de cat ok) pe ro, face minuni pe orice nisa, indiferent de concurenta! Costa, normal, dar fara costuri este destul de greu astazi.
------------------
Beneficiile membrilor din grup sunt extrem de mari, astfel incat nimeni nu e "cu pata pusa" sa faca publica reteaua, pentru ca pierde exact avantajul major fata de concurenta. Iar daca cineva este "cu pata pusa", si face publica o lista de 1000 domenii sau 708.000, Google incepe si baneaza site-uri, pentru ca X zice ca sunt retea? Eu nu sunt cu pata pusa, dar o astfel de logica pur si simplu nu o inteleg.