Au recunoscut neoficial cei de la ROTLD ca baza de date a fost hackuita (adica cineva a intrat in posesia ei) :)
Ca prim pas, au schimbat parolele la toate conturile rotld :whistle:
Puteti verifica si confirma daca va mai merg?
Versiune printabilă
Au recunoscut neoficial cei de la ROTLD ca baza de date a fost hackuita (adica cineva a intrat in posesia ei) :)
Ca prim pas, au schimbat parolele la toate conturile rotld :whistle:
Puteti verifica si confirma daca va mai merg?
la Administarre domenii online apare:
"Not Found
The requested URL /manage/index.html was not found on this server.
Apache/2.2.3 (CentOS) Server at domadmin.rotld.ro Port 443"
este o problema fff GRAVA, daca e asa!!!
da, vad si eu parole schimbate. poate-i trezeste asta sa faca si ei un update.
avem probabil cel mai praf si mai prost administrat tld din lume. kenya probabil e mult peste noi.
...
Si la mine parola schimbata... serviciu praf.
Avand in vedere ca nimeni nu putea obtine date despre persoanele fizice care detin site-uri pe ro decat in cazuri in care instanta se pronunta in acest sens (cazuri izolate si limitate) ma gandesc ca aceasta "compromitere" a fost scursa catre o anumita autoritate fiscala sau de informatii alminteri nu vad motivul pentru care cineva ar dori sa detina o asemenea baza de date.
@ karisma = in situatia descrisa de tine, un export la baza de date este suficient si "transparent", fara a altera campurile de genul "parola".
Daca au fost schimbate toate - a fost facuta ca o masura de precautie si a fost o decizie ce priveste securitatea. Smell fishy
PS : interesant ce se va intampla cu cei care nu isi mai pot recupera parola din adresele de email inexistente.
@ Zimbru - Sigur trebuia intreprinsa si o actiune prin care sa se justifice "compromiterea" atata timp cat a rasuflat in public. Logic si normal e sa schimbe parola deoarece baza de date a fost hakuita si ei lucreaza pentru tine :), in interesul tau desigur ... hai si in interesul meu :)
....Citat:
The hijacking occurred at the DNS (Domain Name System) level, with attackers modifying the DNS records for google.ro, yahoo.ro, microsoft.ro, hotmail.ro, windows.ro, kaspersky.ro and paypal.ro, according to Costin Raiu, director of the global research and analysis team at security vendor Kaspersky Lab.
...Citat:
Botezatu believes that the DNS records were modified as a result of a security breach at the RoTLD domain registry, which manages the authoritative DNS servers for the entire .ro domain space.
http://news.idg.no/cw/art.cfm?id=D3E...5D1E97C80F652CCitat:
The attack in Romania follows a similar one that occurred last week in Pakistan and affected the .pk domains of Google, Microsoft, Yahoo, PayPal and other companies. The security breach was traced back to PKNIC, the .pk domain registry.
Astea ne lasa fara domenii :) mi-am resetat acuma parola la toate domeniile si am primit confirmarea, sper sa fie ok.
Cum ai resetat parola? Mie nu-mi deschide pagina de administrare (404): https://domadmin.rotld.ro/manage/index.html?lang=ro