Pagina 5 din 5 PrimulPrimul ... 345
Rezultate 41 la 49 din 49

Subiect: Baza de date ROTLD a fost compromisa!

Merch este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    10th July 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    333
    Putere Rep
    28

Implicit

Au publicat comunicatul de mai jos, insa in el nu precizeaza ca au schimbat parolele de administrare a domeniilor. Asadar, daca nu mai aveti acces la adresele de email respective, pregatiti-va faxurile.

Comunicat

În noaptea de 27/28 noiembrie 2012 a avut loc un atac asupra server-ului de Administrare Domenii ro. Au fost modificate nameserver-ele la câteva domenii larg utilizate cum sunt google.ro, yahoo.ro, redirectându-le către o altă pagină de web. În interval de câteva ore a fost restabilită funcționarea domeniilor afectate.

În vederea analizării cauzelor incidentului a fost stabilită o comisie la nivelul institutului și au fost luate o serie de măsuri imediate, menite să diminueze posibilitatea unor incidente nedorite de acest gen.

În perioada imediat următoare rezultatele Comisiei de analiză vor fi făcute publice. Serverele DNS nu au fost afectate iar pe serverele RoTLD nu sunt stocate date despre tranzacțiile financiare.

Publicat în data: 2012-12-03

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    30th November 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    52
    Posturi
    1.344
    Putere Rep
    45

Implicit

"Rotld demonstreaza inca odata ca sunt niste profesionisti"
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

pushtius1 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    17th December 2010
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    222
    Putere Rep
    30

Implicit

Eu zic ca atat rotld cat si site-urile au avut bafta ca dns-urile au fost schimbate catre simple pagini ce aveau un mesaj, va dati seama ce se intampla daca puneau catre site-uri de phishing?
    Detin un site de suflet despre Animale de companie poate vrei link-uri sau advertoriale pe el!

alias74 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th November 2010
    Locaţie
    Rome
    Vârstă
    52
    Posturi
    616
    Putere Rep
    36

Implicit

Si asta a fost doar un fel de avertizare cred, o avertizare ca ROTLD sa corecteze bug-urile, ma intreb daca va urma un alt atac dar de data asta cu mult mai multe implicatii si pagube

Vali D este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    3rd November 2010
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.603
    Putere Rep
    43

Sylver Cheetah 53 este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th March 2008
    Locaţie
    Constanța
    Posturi
    20
    Putere Rep
    0

Angry

Nu știam eu de ce nu mi-a mai mers parola. Eram sigur că nu am uitat-o.

teodor98 este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd July 2012
    Locaţie
    GB
    Posturi
    149
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu pot sa spun ca am o parere buna despre ROTLD si sincer cred ca acolo se consuma multi bani degeaba..Cred ca se poate face un campionat la spalat cesti de cafea..fumat..etc.
    Cind ai o problema..si eventual incerci sa o rezolvi cam greu reusesti..Ti se raspunde "nu se poate" scurt..si gata.
    Cred ca totusi ,desi imi dau seama ca era imposibil..puteam sa fi anuntati si noi publicul..macar cei care au cumparat zeci de domenii in timp de la ei..Asa ca daca emailul nu mai este bun..trecem la fax.
    Poate intradevar n-au avut incotro, dar ceea ce completez eu acolo..nu-mi apartine numai mie?
    Chiar sa numai fi fost nici-o solutie?
    am cam pierdut, sincer!

Olivian Breda este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    217
    Putere Rep
    30

Implicit

De văzut și o știre de ieri:
    ICI a cumparat in luna decembrie 2012 echipamente si servicii IT "pentru buna functionare a Domeniilor.ro" - Telecom - HotNews.ro

"Institutul National de Cercetare in Informatica (ICI) a cumparat in luna decembrie a anului trecut echipamente si servicii IT in valoare de peste 2,78 milioane lei (fara TVA) pentru buna functionare a Domeniilor.ro, conform unui anunt postat joi in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul a fost atribuit catre firma Frontal Communication prin negociere fara anunt de participare, in urma analizarii a trei oferte primite. In noaptea de 27/28 noiembrie 2012 a avut loc un atac asupra server-ului de Administrare Domenii.ro, fiind modificate nameserver-ele a 11 domenii larg utilizate, printre care: google.ro, yahoo.ro, hotmail.ro, paypal.ro, kaspersky.ro, acestea fiind redirectate catre o pagina web incarcata de atacatori pe un server din Olanda."

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de Olivian Breda Vezi Post
    De văzut și o știre de ieri:
    ICI a cumparat in luna decembrie 2012 echipamente si servicii IT "pentru buna nefunctionare a Domeniilor.ro" - Telecom - HotNews.ro

"Institutul National de Cercetare in Informatica (ICI) a cumparat in luna decembrie a anului trecut echipamente si servicii IT in valoare de peste 2,78 milioane lei (fara TVA) pentru buna nefunctionare a Domeniilor.ro, conform unui anunt postat joi in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul a fost atribuit catre firma Frontal Communication prin negociere fara anunt de participare, in urma analizarii a trei oferte primite. In noaptea de 27/28 noiembrie 2012 a avut loc un atac asupra server-ului de Administrare Domenii.ro, fiind modificate nameserver-ele a 11 domenii larg utilizate, printre care: google.ro, yahoo.ro, hotmail.ro, paypal.ro, kaspersky.ro, acestea fiind redirectate catre o pagina web incarcata de atacatori pe un server din Olanda."
    fixed

Pagina 5 din 5 PrimulPrimul ... 345

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 23rd May 2012, 15:50
  2. Inlocuire un url din baza de date
    De lovelife în forumul Server side
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 7th December 2011, 17:37
  3. Link din baza de date
    De Federals în forumul Server side
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 28th June 2009, 20:58
  4. Baza de date :)