1. Planificare (hack): au toate datele despre domenii: proprietar, adresa mail, parola, date de inregistrare (adresa, CNP)
- scot domeniile companiilor care nu mai exista
- pot incerca sa sparga parolele de mail, sau mai grav, parolele de mail sunt identice cu cele de la rotld, si atunci pot muta domenii, vinde, ....
- detin adresele proprietarilor de domenii +cnp = valoare mare
2.Prostie: au spart, pentru ca se "putea" sparge, fara planuri viitoare, doar sa buseasca dns-urile
3.Combinatie: cineva din interior avea nevoie de "ideea" de a "fura baza de date", pentru asi transfera multe domenii care nu sunt folosite. Pana acum asteptau sa "cearca" cineva sa anuleze domeniul, in conditii legale, si ce era ok, ajungea la ei. Acum nu mai au nevoie sa astepte, pur si simplu le muta. Trimit mail la toti, cu recuperare parola, si ce se intoarce ca "inexistent" devine pomana
Schimba adresa de mail, datele proprietarului si parola. Voala.
Sau astepta sa vada dupa x luni, cine nu si-a schimbat parola, si incearca doar la ceilalti sa trimita mail, pe acelasi principiu de mai sus.
Faptul ca au busit dns-urile (vezi asa zisul hack google), ma face sa cred ca e varianta 2 sau 1. Daca nu "buseau" dns, bagam mana in foc pt varianta 3

Postat în original de
karismasand
Avand in vedere ca nimeni nu putea obtine date despre persoanele fizice care detin site-uri pe ro decat in cazuri in care instanta se pronunta in acest sens (cazuri izolate si limitate) ma gandesc ca aceasta "compromitere" a fost scursa catre o anumita autoritate fiscala sau de informatii alminteri nu vad motivul pentru care cineva ar dori sa detina o asemenea baza de date.
@karisma: ce treaba au cei de la finante cu domeniile mele? Sunt platite pe factura, cu taxe in cazul meu (firma), asa ca ce sa faca cu domeniile mele? Pentru detinatori e "cheltuiala", implicit nu discutam de taxe. Veniturile site-urilor, sunt in conturi personale, sau de firma, unde ei au acces la informatii oricand.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.