Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 49

Subiect: Baza de date ROTLD a fost compromisa!

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

1. Planificare (hack): au toate datele despre domenii: proprietar, adresa mail, parola, date de inregistrare (adresa, CNP)
    - scot domeniile companiilor care nu mai exista
    - pot incerca sa sparga parolele de mail, sau mai grav, parolele de mail sunt identice cu cele de la rotld, si atunci pot muta domenii, vinde, ....
    - detin adresele proprietarilor de domenii +cnp = valoare mare

2.Prostie: au spart, pentru ca se "putea" sparge, fara planuri viitoare, doar sa buseasca dns-urile

3.Combinatie: cineva din interior avea nevoie de "ideea" de a "fura baza de date", pentru asi transfera multe domenii care nu sunt folosite. Pana acum asteptau sa "cearca" cineva sa anuleze domeniul, in conditii legale, si ce era ok, ajungea la ei. Acum nu mai au nevoie sa astepte, pur si simplu le muta. Trimit mail la toti, cu recuperare parola, si ce se intoarce ca "inexistent" devine pomana Schimba adresa de mail, datele proprietarului si parola. Voala.
    Sau astepta sa vada dupa x luni, cine nu si-a schimbat parola, si incearca doar la ceilalti sa trimita mail, pe acelasi principiu de mai sus.

Faptul ca au busit dns-urile (vezi asa zisul hack google), ma face sa cred ca e varianta 2 sau 1. Daca nu "buseau" dns, bagam mana in foc pt varianta 3

Citat Postat în original de karismasand Vezi Post
    Avand in vedere ca nimeni nu putea obtine date despre persoanele fizice care detin site-uri pe ro decat in cazuri in care instanta se pronunta in acest sens (cazuri izolate si limitate) ma gandesc ca aceasta "compromitere" a fost scursa catre o anumita autoritate fiscala sau de informatii alminteri nu vad motivul pentru care cineva ar dori sa detina o asemenea baza de date.

@karisma: ce treaba au cei de la finante cu domeniile mele? Sunt platite pe factura, cu taxe in cazul meu (firma), asa ca ce sa faca cu domeniile mele? Pentru detinatori e "cheltuiala", implicit nu discutam de taxe. Veniturile site-urilor, sunt in conturi personale, sau de firma, unde ei au acces la informatii oricand.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Zimbru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Merch Vezi Post
    Cum ai resetat parola? Mie nu-mi deschide pagina de administrare (404): https://domadmin.rotld.ro/manage/index.html?lang=ro
    Eu am reusit sa folosesc formularul in urma cu aproximativ o ora. Acum e down intr-adevar.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

In completare la ce a scris Tom : Daca tot au luat baza de date cu domenii, ce ii impiedica sa ia si baza de date cu informatiile de pe cardurile cu care s-au platit multe dintre domenii?
    I'm not a complete idiot, some parts are missing...

s0rYn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    12th November 2012
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    38
    Putere Rep
    23

Implicit

Citat Postat în original de Zimbru Vezi Post
    interesant ce se va intampla cu cei care nu isi mai pot recupera parola din adresele de email inexistente.
    In cazul in care parola de administrare a domeniului nu poate fi recuperata deoarece nu aveti acces la adresa de email a detinatorului domeniului, atunci puteti cere prin fax modificarea adresei de email ...

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de s0rYn Vezi Post
    In cazul in care parola de administrare a domeniului nu poate fi recuperata deoarece nu aveti acces la adresa de email a detinatorului domeniului, atunci puteti cere prin fax modificarea adresei de email ...
    SUNTEM in 2013, tu mai ai fax?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de s0rYn Vezi Post
    Da Sorin, faceam referire la ce a subliniat si Tom, sub acest pretext e mai usor sa faca o selectie a domeniilor apartinand firmelor care nu mai exista.
    De exemplu pentru un fax in calitate de PJ ai nevoie :
    • Copie dupa Certificatul de Inregistrare de la Registrul Comertului sau copie dupa Certificatul de Inregistrare Fiscala.
    • Copie dupa actul de identitate al solicitantului
    • Antetul firmei, stampila, numele, prenumele, functia, semnatura reprezentantului legal si a solicitantului

Cate domenii inregistrate inainte de 2001 crezi ca se mai pupa cu datele reale?

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Sa nu mai vorbesc de cei care au cumparat/administrat o perioada sites/domenii pentru firme si care acum le vor bate la usa pentru explicatii.
    Sunt sigur ca daca le vei da o explicatie de genul "Domnul client, eu nu am nicio legatura, a fost un dns poisoning urmat de something fucked up by ROTLD", iar clientul o sa iti ureze sanatate si ramaneti prieteni.

PS: ce ma suprinde este faptul ca astia de la ROTLD nu zic nimic (nici ca a fost nici ca nu a fost)

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de Zimbru Vezi Post
    Da Sorin, faceam referire la ce a subliniat si Tom, sub acest pretext e mai usor sa faca o selectie a domeniilor apartinand firmelor care nu mai exista.
    De exemplu pentru un fax in calitate de PJ ai nevoie :
    • Copie dupa Certificatul de Inregistrare de la Registrul Comertului sau copie dupa Certificatul de Inregistrare Fiscala.
    • Copie dupa actul de identitate al solicitantului
    • Antetul firmei, stampila, numele, prenumele, functia, semnatura reprezentantului legal si a solicitantului

Cate domenii inregistrate inainte de 2001 crezi ca se mai pupa cu datele reale?
    Zi < 2010! Iti dau eu cel putin 100 de domenii bune, care sunt detinute de firme ce au fost radiate (insolventa). Numai ca pana acum treceau la "cunoscuti", si depinde de cat de mult "scandal" faci.

Dar nu cred ca asta e varianta reala, trebuie sa te duca capu, sa faci asa ceva, iar din experienta mea cu cei de la rotld, fix asta le lipseste!

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

@Tom, si daca pana acuma ar fi fost varianta 2, vor avea o revelatie...

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    38

Implicit

Si ca sa-l citez pe Dan , Chill Out - conform regulilor de inregistrare ROTLD :

Competenta ROTLD. Atat cat permite legea, registrul ROTLD nu va raspunde pentru utilizarea defectuoasa, intreruperea activitatii sau pentru diferite pagube indirecte, accidentale sau rezultate, de orice tip (inclusiv pierderi financiare), indiferent de forma de actionare (contract, ofensa, prejudicii, neglijenta), chiar daca registrul ROTLD a fost avertizat de posibilitatea unor astfel de pagube.

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    35

Implicit

Brusc nu imi mai pare atat de antipatica o taxa anuala pe domenii ro, macar sa ii stiu capabili sa intretina o infrastructura de calitate, decat sa ma trezesc cu domeniile hackuite, nu credeam ca e posibil asa ceva, se pare ca in ziua de azi doar ce se tine sub pat mai e in siguranta... nici acolo poate.

Sebastian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    7th June 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    46
    Posturi
    150
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Zi < 2010! Iti dau eu cel putin 100 de domenii bune, care sunt detinute de firme ce au fost radiate (insolventa). Numai ca pana acum treceau la "cunoscuti", si depinde de cat de mult "scandal" faci.

Dar nu cred ca asta e varianta reala, trebuie sa te duca capu, sa faci asa ceva, iar din experienta mea cu cei de la rotld, fix asta le lipseste!
    Eu am vrut sa obtin pe cale legala un domeniu .ro, le-am scris, le-am demonstrat ca firma care-l detinea a fost radiata si nu mai exista de ani buni, cu acte de la finante cu tot. Ghici ce mi-au raspus? Au spus ca trebuie sa le aduc copiille scanate dupa buletinele fostilor administratori ))

Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 23rd May 2012, 16:50
  2. Inlocuire un url din baza de date
    De lovelife în forumul Server side
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 7th December 2011, 18:37
  3. Link din baza de date
    De Federals în forumul Server side
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 28th June 2009, 21:58
  4. Baza de date :)