Inseamna ca te pricepi la ale web-ului.... dar nu toti se pricepe si in acest caz apar meseriasii la care apelezi ca sa faca pt tine....cazul meu... :)
Versiune printabilă
nu-s expert. dar ca fapt divers mi s-a parut oarecum mult INCEPAND de la 1000 eur :) din cauza ca am eu un proiect mai mic in cap poate si nu vad avantajele. el o fi un pret corect
Vad ca tot dezbateti cum / cine / ce / ce contine s.a.m.d . Lasati omu sa se documenteze ... de asta exista motoare de cautare.
andra asta nu este un forum de reclama.. relax
ia in seama ce a zis miromulus. daca vrei sa ai zile aici.
asta e ultima oara cand mai incerc sa iti explic.
Avand in vedere ca vorbim despre comert online ma gandesc ca este cazul sa intru si eu in discutie :) .
Solutiile enumerate mai sus (zen, osc, xt, etc) sunt foarte bune pt low - mid level.
Conteaza foarte mult ce vrei sa faci:
- vrei sa testezi piata sa vezi cum merge un magazin online
- vrei sa joci putin pe online
- vrei sa dezvolti un nou canal de sales pt un business existent
- vrei sa faci un business nou, serios si puternic, online
In primele 2 cazuri (chiar si al treilea) poti merge pe chestii gen zen, osc, xt sau chiar solutii inchiriate (daca iti permit export de continut).
Daca vrei ceva serios am sa iti spun ce ai nevoie si ca oameni, si ca timp, si ca resurse:
Oameni:
- un om bun de marketing online cu care sa stabilesti o strategie pe care vei merge de la momentul 0 (pre-launch)
- un designer bun si creativ (nu un utilizator de photoshop) care sa aiba viziune
- unul sau doi programatori buni
Timp: intre 3 saptamani (daca exista deja module facute) si 2 luni (de la zero)
Resurse: suficienti bani sa suporti costurile care rezulta din ce am zis mai sus si suficient timp.
Ce nu trebuie sa pierzi din vedere:
1. vrei ca magazinul sa vanda? nu te baza doar pe preturi, nu au o relevanta asa mare in clipa asta.
Bazeaza-te pe preturi + o experienta placuta pt utilizator + usurinta in utilizare + loializare clienti + diversitate + proactivitate (da, un termen nou pt un business online) + personalizare (ofera clientului ce vrea el sa vada nu ce vrei tu -> daca poti sa le combini atunci esti tare ... dar pentru asta exista marketerul bun)
2. Comunicare si Pozitionare
Stabileste clar de la inceput cum vrei sa te pozitionezi si ce vrei sa transmiti consumatorului.
Deasemenea, trebuie sa stii foarte clar cum comunici aceasta pozitionare.
Comunicare trebuie sa fie coerenta.
Printr-o pozitionare corecta iti stabilesti si un target precis (nu poti ataca toata piata).
Remember: segmentarea targetului si targetare segmentata :)
3. Aplicatia ta trebuie sa te ajute sa faci tot ce e la punctul 1 si la punctul 2
4. Aplicatia trebuie sa aiba 2 scopuri clare (dincolo de cel evident):
- minimizarea efortului de intretinere
- maximizarea suportului pt activitatile de marketing
Parerea mea este ca in ziua de azi un magazin online este 90% marketing si 10% software. Vezi Amazon :)
Sa mai spun ca un CRM nu trebuie sa lipseasca din aplicatia de care vorbim?
Cam asta ar fi de spus pe scurt.
Sper ca postul meu te-a ajutat.
Regards,
Daniel Buca
Daniel, o semnatura standard-compliant se poate? :)
N-am stiut ca a aparut un standard de semnatura.
Sper ca asa e bine :)