[For Dummies ]Furnizori, producători, contracte, alte cele
Salut!
Analizez un proiect care mă tentează dar ar fi pentru prima oară când lucrez cu producători și aș avea câteva întrebări.
Ideea este următoarea, am nevoie de ceva produse, am găsit producători, am discutat despre prețuri. Ei au câteva luni bune la dispoziție să realizeze produsele, o parte personalizate, o parte general, plus mărirea comenzii inițiale în funcție de cum reușesc să mai închei contracte. Nu este vorba despre o sumă uriașă dar totuși sunt ceva bani la mijloc.
1. Negocierea. Ofertele pe care le-am primit sunt bune. Cum privesc producătorii/furnizorii negocierea.
2. Plata și contractul. Depind foarte mult de produsele pe care le fac ei și trebuie să mă asigur de calitate. Cât din total reprezintă avansul de obicei? Pot oferi o parte din sumă și după ce am primit produsele? Am vreo șansă să fac contractul de așa natură ca în cazul în care nu primesc produsele în timp util să fiu despăgubit? Care sunt șansele cu legislația actuală să pot obține aceste despăgubiri?
3. Țepe. Ce detalii despre firma respectivă trebuie să cer ca să mă asigur că nu falimentează între timp. Mai există alte șmecherii pe care să le iau în considerare (în afara de legea proastă privind insolvența)
Deocamdată acestea sunt întrebările mele și revin în cazul în care mai am nevoie de ajutor.
Vă mulțumesc!
O seară bună!
P.S știu că depinde mult de la caz la caz dar aș vrea să am idee cât de cât despre cum se procedează uneori