11th December 2011, 23:13
#7
1 out of 1 members found this post helpful.
1. aproape imposibil să vând produsele la prețuri acceptabile
Pretul nu este totul in decizia de cumparare, de exemplu emag la destule produse au preturi mai mari decat concurenta, si le cumpara mai ieftin decat ei, si totusi au vanzari mult mai mari
2. mai există alte magazine similare
Nu conteaza, poate sa fie si 1000 de magazine, conteaza sa iti faci treaba cat mai bine, sa fii mai buni decat ei, sa inovezi, etc.
3. parcă nu mă atrage chiar așa mult ideea...
etc.
Daca nu te atrage nu te baga, ca saai succes intr-o afacere trebuie in primul rand sa crezi in acea afacere, sa o faci cu drag si pasiune, altfel esecul este mult mai probabil
În plină criză financiară am copt o idee nouă pe care vreau să o duc mai departe. Vreau să deschid un magazin online de condimente, dulciuri și ceaiuri. Mizez pe ideea că voi aduce niște produse fenomenale, nemaivăzute în Ro. Oricine va mirosi dintr-un ceai, va fi foarte încântat. Și mai mizez pe ideea că va fi un magazin online foarte frumos și foarte user friendly. Prețurile vor fi relativ asemănătoare cu magazinele concurente.
De fiecare dată când povestesc cuiva despre asta se râde de mine. Mi se spune că e cea mai proastă idee să începi un magazin online pe timp de criză, că nimeni nu ar cumpăra ceaiuri în "vremuri grele" și că voi da faliment foarte rapid.
Criza este in capul oamenilor, criza te poate ajuta sa construiesti o afacere mult mai sanatos, falimentul il vei da nu datorita crizei ci datorita faptului ca nu ai construit corect afacerea, daca nu ai facut un plan de afaceri realist.
O nisa o poti crea cu un marketing inteligent, chiar daca ea nu exista astazi. De exemplu eu am creat o data o nisa cu o anumita tehnica de masaj de care nu auzise decat foarte putini in RO, cei care se ocupau de asta nu reusisere in 10 ani sa faca cu resurse mult mai mari ce am reusit sa fac eu intr-un an, deja tehnica de masaj respectiva a deenit destul de populara, eu am renuntat dar cei care activau inainte au copiat modelul si chiar au imbunatatit si cred ca le merge destul de bine.
Pe cei cu cunoștințe în domeniu, owneri de magazine online sau nu: aș vrea să vă întreb cât de gravă e situația de fapt?
Unii au cresteri mari si profituri in crestere, altii sunt falimentari, conteaza cum isi conduc afacerea
PS: Eu m-am ocupat de un magazin online in timpul crizei, si in 2010 am dublat profitul, in acelasi timp altii pe aceeasi nisa au dat faliment si aveau trafic dublu fata de magazinul de care ma ocupam
Ultima modificare făcută de lovelife; 11th December 2011 la 23:19.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
12th December 2011, 01:26
#8
2 out of 2 members found this post helpful.
In calitate de detinator a unui micut magazin online de doar 3 luni iti pot spune ca am o ciuda pe mine ca nu am pus in practica ideea acum 3 ani cand am pornit defapt un magazin online pe care l-am abandonat sau acum 9 luni cand mi-a venit in cap din nou ideea.
Criza e in capul multora, criza inclin sa cred ca a devenit defapt un pretext pentru esec, daca ceva nu merge dam vina pe criza. Sunt afaceri ce prospera pe timp de criza si afaceri ce sunt sortite esecului, exact ca inainte de 2008, e posibil ca pondera sa difere insa te asigur ca si atunci si acum sunt persoane care au succes in afaceri si persoane care nu au.
E nevoie de un plan de afaceri insa nu trebuie sa te cramponezi daca nu-l ai ca la carte, sunt putini care au asa ceva, cel mai mult conteaza sa pui in practica ideea, ceea ce ai schitat in minte poate reprezenta schita unui plan de afaceri.
Daca nu te atrage ideea, nu te apuca de nimic!
Pentru toti cei care doresc sa creeze un magazin online sau orice fel de business online ba chiar si offline pot sa va spun ca aveti nevoie de 2 lucruri:
1. Sa credeti 100% in ideea voastra
2. Sa va apucati de treaba
Restul ar trebui sa vina de la sine.