-
Multumesc. Deci solutia cea mai buna ar fi un PFA pe domeniul "comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi si a internetului", platitor de TVA si inscris in ROI, pentru a putea vinde atat in EU cat si in US, corect? Si asa, ar trebui sa platesc 16% impozit + 5,5% sanatate + 222 lei / luna la pensii(minim). Corect?
-
Nu neaparat platitor de TVA ca sa te poti inscrie in ROI.
Asta trebuie verificata. Am discutat cu cineva extrem de competent, ca sa nu mai vb de faptul ca nu sunt de loc strain
-
Pai daca merge sa ma inscriu in ROI si fara sa fiu platitor de TVA, atunci chiar e perfect.
Si daca in primele luni nu voi produce nimic, nu trebuie sa platesc nimic, corect? Este ok daca facturile le generez eu cu PHP? Daca vine vreun control, trebuie sa prezint toate tranzactiile(userii care au cumparat), data si suma lor...atat, nu?
-
Facturile poti sa le generezi si listezi cu ce vrei tu. Un control se uita pe hartii. Trebuie sa le ai pe toate listate, atat. Astea le dai la control.
Nu produci, nu platesti.
-
Ok. Va multumesc mult tuturor pentru raspunsuri.
-
posibil sa ma insel cu cele spuse anterior. Dar in orice situatie trebuie facuta dovada calificarii necesare activitatii economice (in speta comert).
-
Hmm, asta insemnand? Pai eu daca produc scripturi si layout-uri, ar trebui sa dovedesc ca ma pricep la IT, corect?
-
Nu trebuie sa dovedesti ca te pricepi, trebuie sa dovedesti ca ai absolvit cursuri de specialitate :) Daca ai sti ce meciuri am tras eu pe la Registrul Comertului .....
-
@Cristi G - Tu doar ai dat BAC-ul la informatică, nu? Dacă da, cred că poți rezolva problema...
-
Cursuri de specialitate in legatura cu ce? IT? Diploma de bac (mate-info info intensiv) ar trebui sa fie suficienta, nu?