-
crestere numar afisari
De ceva vreme am tot analizat posibilitatile de crestere a numarului de afisari pentru site. Clar totul are de-a face cu continutul, cat de interesant este, cum il momesti pe utilizator sa citeasca mai mult si sa navigheze.
Dar... am vazut site-uri care au un numar extrem de mare de afisari si nu gasesc nici o logica cum s-a ajuns acolo. Vorbesc de site-uri care au o medie de 30 de afisari de vizitator. Mi se pare aproape imposibil ca site-uri din nise de business sa faca atatea afisari. Sunt trucuri la mijloc? Frauda sau e real?
Cum putem sa crestem numarul de afisari al unui site si, implicit, timpul in care un vizitator ramane in site?
Nota: ce s-a intamplat cu prima pagina de la seopedia, cea care afisa ultimele topicuri din forum? Mi se pare mie sau este nemiscata de cateva luni? Se poate face ceva, era extrem de utila, intram zilnic si scanam ce a mai aparut nou.
-
Unde ai vazut numarul extrem de mare de afisari?
"Cum putem sa crestem numarul de afisari al unui site si, implicit, timpul in care un vizitator ramane in site?"
Cine sunt vizitatorii tai? Carui tip de vizitatori se adreseaza site-ul tau?
-
afisari
Un exemplu poat efi un site de anunturi care are aprox 30 de afisari de persoana. Nu discut calitatea site-ului sau un site anume, iau doar un exemplu. Caut sa cumpar un apartament de 3 camere. Prin urmare, ma uit la toate anunturile din categoria de 3 camere. Sunt 4 pagini cu anunturi. Prin urmare o sa fac undeva pe la 4 afisari. La astea se adauga inca cateva afisari pentru vizualizarea detaliilor unor anunturi. Insa cum la majoritatea anunturilor se vizualizeaza o parte din detalii inca din listare, sunt sanse foarte mari ca nu voi face click pe fiecare anunt, pentru ca nu toate sunt din zona mea de interes (sa zicem ca ma uit dupa un apartament in Drumul Taberei sau Militari). Probabil o sa vizualizez inca 5-6 anunturi. In situatia cea mai buna, voi face intre 10 si 15 afisari. Si asta e un exemplu pur teoretic care nu se aplica la fiecare vizitator. Insa ca media sa fie 30, inseamna ca unii fac si 50 de afisari, ceea ce mi se pare imposibil pentru un site din categoria asta.
Realitatea.net are aprox 6 afisari de unic, ceea ce mi se pare rezonabil. Trilulilu.ro are aproximativ 10, si mi se pare iarasi rezonabil, probabil lumea se uita la filmulete destul de mult. Insa e diferenta foarte mare de la 10 la 30.
Intrebarea mea este, cum faci sa cresti numarul de afisari pentru vizitatorii dintr-un site, sa spunem, de stiri sau business.
-
Da un exemplu practic de site la care ai vazut un numar mare de afisari? unele site-uri cum ar fi celee de stiri au sanse sa inregistreze un numar mare de afisari. Alte site-uri fac ceva smecherii cum ar fi refresuri automate, pentru ca sa inregistreze un numar flas de afisari in sistemele lor
-
Nu vreau sa aduc exemple ca vin dupa aia unii si urla. Putem discuta ideea, nu ma intereseaza exact ce face X si Y.
-
Am priceput.
E o problema insa: daca sunt prea multe clicuri... risti sa pierzi vizitatorul ca se satura.
Acum depinde si de nisa, exemplul de imobiliare e ok. Acolo intra si omul normal, si agentia de imobiliare si "bisnitarii" in cautare de chilipiruri.
-
La mine variaza afisarile per user, luni de ex am avut 36 vizitatori unici si 697 de afisari, astazi sunt 47 unici cu 564 de afisari si pur si simplu este un forum de discutii , cred ca se poate face foarte usor .De ex numai eu cate click uri am dat astazi pe seopedia, si tin sa amintesc ca nu pot citi toate thred-urile care apar in decursul unei zile, cu toate ca ma straduiesc sa nu raman in urma, si stau de dimineata pana seara pe forum.Cre d ca depinde foarte mult si de formatul unui site, plus daca mai are incadrat si un server de jocuri creste foarte mult pageviews/user. Am sa dau un copy paste din statistica de pe trafic
Octombrie 2010
502 39.429 +627,54%
Septembrie 2010
69 47.072 +245,00%
August 2010
20 14.910 -33,33%
Iulie 2010
30 5.678 +∞
Prima coloana reprezinta vizitatorii unici per luna, cea dea doua afisarile per luna si ultima cresterea. Nu stiu cat de reale sunt datele ( siteul a fost modificat radical in octombrie) si sper ca am ajutat si ca la ascest lucru va refereati.
-
Depinde cum ai continutul pe site. Toata smecheria cred ca e sa obligi vizitatorul sa mai dea un click ca sa vada o informatie. :-)
-
asta daca esti convins ca informatia o poate gasi doar la tine...
-
Pai din moment ce e la tine pe site si vede o parte din informatia dorita, va da si acel click ca sa o vada in intregime. Daca mai ai si un Related content in zona, poate mai da niste click-uri daca il intereseaza sau i se pare interesant. Eu cel putin asa vad treaba.