Vezi Rezultate Sondaj: Cum considerati existenta prepozitiei de in keywordul numelui de domeniu ?

Alegători
26. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Binevenita , reflecta normalitatea vorbirii/scrierii curente

16 61,54%
  • Inutila , ingreuneaza citirea/scrierea numelui

10 38,46%
Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 20 din 20

Subiect: Cu sau fara prepozitia de

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de Broscoi Vezi Post
    Sa analizam un pic cazul "locuri de munca" vs "locuri munca"
    I) cautari exacte : 110.000 vs. 2400
    II) rezultate la cautari exacte in Google: 10.200.000 vs. 96.3000
    III) trend cautari exacte 2004-2010 :crescator vs. descrescator
    Rezulta de aici ca :
    1. Obiceiurile de cautare ale utilizatorilor se pot schimba esential in 6 ani
    2. Utilizatorii incep sa caute mai mult cu de ( observabil si in tendintele din ultimii 2 ani de la "agentie de turism" vs " agentie turism " )
    3. Se constata o diferenta intre cautari si rezultatele din Google ( desi sunt mai multe cautari sunt mai putine rezultate ) , o posibila explicatie fiind inclinarea webmasterilor catre varianta telegrafica ( "locuri munca") . Spun asta deoarece foarte multi webmasteri , din diverse motive , au evitat si poate evita inca prepozitia de in numele de domenii
    Asta cred ca spune tot. Dupa un mic studiu ca asta, nici nu trebuie sa mai stai pe ganduri

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    44

Implicit

Privind locuridemunca, Emil ne poate raspunde cel mai concret Cat despre raspunsul meu la intrebare, am ales "Inutila , ingreuneaza citirea/scrierea numelui" din simplu motiv ca nu ma avantajeaza nici organic, nici ca mod de scriere/citire, il brandez destul de usor, iar acele typo-uri care se formeaza in jurul domeniului, nu sunt o pierdere enorma pentru afacere, ca eventual owner.

Si da, sunt cazuri rare cand acele prepozitii sunt importante, cum e si cazul "locuri de munca".
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Din punct de vedere SEO influenta este mica a prepozitiei de, in concluzie alegi in functie de ce este disponibil si de cum suna dupa cum spunea si alex, asa ca eu nu pot vota
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Hobart este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    38

Implicit

Pentru un KW in continut sunt pentru.
    Cand vine vorba de domeniu, mai ales cand suntem fortati sa folosim o cratima, nu.
    Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Nu cred ca se poate discuta de SEO, ci poate de obisnuinta de a retine si a scrie domeniile pe net.

Un exemplu simplu vazut saptamana trecuta: kw1-kw1.ro site folosit spre promovare, cu trafic si conversie. kw1kw1.ro, deci fara "-", cu redirect spre kw1-kw1.ro are trafic direct de 1000 si ceva de vizite pe luna. Clientul promoveaza kw1-kw1.ro in offline, oamenii "retin" domeniul si merg direct pe kw1kw1.ro. Evident, kw1kw1.ro genereaza conversii foarte bune.

"locuri de munca" vs "locuri munca" - un om normal cauta cu "de" ptr ca asa e corect vs. versiunea "optimizata" folosita de oameni care stiu online.

Cui va adresati si cum va adresati?
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Nu am la indemana un studiu despre perceptia in randul userilor obisnuiti , dar credinta mea este ca ei accepta mai greu varianta telegrafica ( fara "de" ) decat varianta normala a scrierii ( cu "de" ) . Asa din ce-am intrebat cateva persoane din jurul meu neimplicate in online , toate s-au aratat favorabile variantei normale de scriere ( cu "de" ) . La parterul blocului am o agentie de pariuri pe vitrina careia scrie "jocuri de noroc" nu " jocuri noroc " . Cred de altfel ca e greu in sensul lipsit de eficienta sa faci o promovare offline pe " jocuri noroc " . Varianta fara "de" este specifica online-ului .
    Totusi unui nume de domeniu i se cere memorabilitate . Este de presupus ca e mai usor de memorat o expresie cu care exista obisnuinta vorbirii si a scrierii . De aceea as adauga un plus pentru memorabilitate la varianta cu "de" .

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Broscoi, chiar asa e. La locuridemunca, noi am analizat foarte mult aspectul asta (si altele) inainte de a lua domeniul. Am facut si un test, in sensul ca am dat niste cartonase cu 10 domenii pe ele (printre ele si locuridemunca sau locurimunca, 50 cartonase per forma) colegilor de cladire, si seara i-am rugat sa tasteze cat mai multe URL-uri pe care si le aduc aminte.

Din cei 50 care au avut pe cartonas locuridemunca.com, 40 au pus asa. Restul au pus .ro. Nimeni nu a pus locurimunca.com/.ro
    Din cei 50 care au avut pe cartonas locurimunca.com, tot vreo 40 au pus locuridemunca.com, iar 10, locuridemunca.ro.

Din ce vad insa, greseala dominanta consta in a pune .ro si nu .com, nu in a omite "de".

Dincolo de asta, iti spun sincer ca as fi avut reticente la nivel conceptual in a da si 20% din suma aia pe un domeniu care nu e "exact match". A se vedea comparatia pe cautari exacte, sau fraza.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Interesant testul pe care l-ai facut . As pune ca nu ma surprinde "greseala dominanta" cu .ro in loc de com .

octavs este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Vârstă
    31
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

Implicit

Am votat a doua varianta, desi in unele cazuri domeniul suna mai bine cu prepozitia de:
    Citat Postat în original de Broscoi Vezi Post
    Ce parere aveti despre existenta prepozitiei de in interiorul keywordurilor numelor de domeniu ?
    Ce preferati AgentieDeTurism.tld , HaineDeDama.tld MasiniDeSpalat.tld sau AgentieTurism.tld , HaineDama.tld MasiniSpalat.tld ?
    MasiniDeSpalat.tld ar fi unul din domeniile la care as pastra prepozitia.

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Tranzactii noi din nisa confirmate (care demonstreaza ce Broscoi si Dragos spuneau mai sus). Am dat de ele din greseala.

joburi.com $2000
    munca.com $5000
    lucru.com $3000

Total 10K USD

Trendul e clar. Nu lungimea conteaza dominant (lucru evident) ci volumul de cautare.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cu sau fara cod trafic.ro?
    De Sorin Frumuseanu în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 2nd December 2010, 01:38
  2. Idee de business fara content si fara stres
    De Alex Dumitru în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 10th November 2010, 09:24
  3. Directorul.ORG - inscriere fara cont, fara dureri de cap
    De eNoston în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 10th June 2009, 00:03
  4. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 22nd November 2007, 10:25
  5. cu sau fara www.
    De theSefirah în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th September 2007, 15:37

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •