Binevenita , reflecta normalitatea vorbirii/scrierii curente
Inutila , ingreuneaza citirea/scrierea numelui
Privind locuridemunca, Emil ne poate raspunde cel mai concretCat despre raspunsul meu la intrebare, am ales "Inutila , ingreuneaza citirea/scrierea numelui" din simplu motiv ca nu ma avantajeaza nici organic, nici ca mod de scriere/citire, il brandez destul de usor, iar acele typo-uri care se formeaza in jurul domeniului, nu sunt o pierdere enorma pentru afacere, ca eventual owner.
Si da, sunt cazuri rare cand acele prepozitii sunt importante, cum e si cazul "locuri de munca".
Poti sa dai de mine usor, @contact.
Din punct de vedere SEO influenta este mica a prepozitiei de, in concluzie alegi in functie de ce este disponibil si de cum suna dupa cum spunea si alex, asa ca eu nu pot vota
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Pentru un KW in continut sunt pentru.
Cand vine vorba de domeniu, mai ales cand suntem fortati sa folosim o cratima, nu.
Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune
Nu cred ca se poate discuta de SEO, ci poate de obisnuinta de a retine si a scrie domeniile pe net.
Un exemplu simplu vazut saptamana trecuta: kw1-kw1.ro site folosit spre promovare, cu trafic si conversie. kw1kw1.ro, deci fara "-", cu redirect spre kw1-kw1.ro are trafic direct de 1000 si ceva de vizite pe luna. Clientul promoveaza kw1-kw1.ro in offline, oamenii "retin" domeniul si merg direct pe kw1kw1.ro.Evident, kw1kw1.ro genereaza conversii foarte bune.
"locuri de munca" vs "locuri munca" - un om normal cauta cu "de" ptr ca asa e corect vs. versiunea "optimizata" folosita de oameni care stiu online.
Cui va adresati si cum va adresati?
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Nu am la indemana un studiu despre perceptia in randul userilor obisnuiti , dar credinta mea este ca ei accepta mai greu varianta telegrafica ( fara "de" ) decat varianta normala a scrierii ( cu "de" ) . Asa din ce-am intrebat cateva persoane din jurul meu neimplicate in online , toate s-au aratat favorabile variantei normale de scriere ( cu "de" ) . La parterul blocului am o agentie de pariuri pe vitrina careia scrie "jocuri de noroc" nu " jocuri noroc " . Cred de altfel ca e greu in sensul lipsit de eficienta sa faci o promovare offline pe " jocuri noroc " . Varianta fara "de" este specifica online-ului .
Totusi unui nume de domeniu i se cere memorabilitate . Este de presupus ca e mai usor de memorat o expresie cu care exista obisnuinta vorbirii si a scrierii . De aceea as adauga un plus pentru memorabilitate la varianta cu "de" .
Broscoi, chiar asa e. La locuridemunca, noi am analizat foarte mult aspectul asta (si altele) inainte de a lua domeniul. Am facut si un test, in sensul ca am dat niste cartonase cu 10 domenii pe ele (printre ele si locuridemunca sau locurimunca, 50 cartonase per forma) colegilor de cladire, si seara i-am rugat sa tasteze cat mai multe URL-uri pe care si le aduc aminte.
Din cei 50 care au avut pe cartonas locuridemunca.com, 40 au pus asa. Restul au pus .ro. Nimeni nu a pus locurimunca.com/.ro
Din cei 50 care au avut pe cartonas locurimunca.com, tot vreo 40 au pus locuridemunca.com, iar 10, locuridemunca.ro.
Din ce vad insa, greseala dominanta consta in a pune .ro si nu .com, nu in a omite "de".
Dincolo de asta, iti spun sincer ca as fi avut reticente la nivel conceptual in a da si 20% din suma aia pe un domeniu care nu e "exact match". A se vedea comparatia pe cautari exacte, sau fraza.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein
Interesant testul pe care l-ai facut . As pune ca nu ma surprinde "greseala dominanta" cu .ro in loc de com .
Tranzactii noi din nisa confirmate (care demonstreaza ce Broscoi si Dragos spuneau mai sus). Am dat de ele din greseala.
joburi.com $2000
munca.com $5000
lucru.com $3000
Total 10K USD
Trendul e clar. Nu lungimea conteaza dominant (lucru evident) ci volumul de cautare.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)