Postat în original de
Butcher
Sunt complet de acord cu tine...la asta ma refeream
Cineva care nu stie sa faca un tabel in html, nu a auzit de DOM, dar stie ca tb pus meta description, <h1>, link building de pe ip-uri diferite, ancora in felul x, sa repeti x cuvinte pe pagina, "alt" pe imagini, dar nu a scris in viata lui un tag, un <a href="">, scuza-ma, dar nu pot sa il numesc expert SEO. Meseria de consultant SEO exista, se fac bani din asta, dar eu nu o consider meserie (parerea mea si punct la flame).
Normal ca sunt developeri care stiu doar "if", "else", dar cu siguranta sunt si developeri care stiu sa urmareasca evolutia unor site-uri create de ei, sa se documenteze (cred ca iti ia 1% din timp sa "inveti SEO" comparativ cu timpul necesar sa inveti programare / design / croitorie / etc), sa urmareasca niste reguli de bun simt in crearea unui site fara sa apeleze la consultanta de sute/mii? de euro pentru 6-7 pagini de sfaturi intr-un pdf.
SEO + marketing, metode de promovare online/offline asta e altceva.
Si e de bun simt sa garantezi anumite rezultate/trafic crescut. Nu poti sa vinzi aer, gheata la eschimosi.
Cine stie SEO, stie ca poti garanta rezultate cu o anumita marja de eroare pe google.ro pentru cuvinte medii ca dificultate. Nu mai reusesti sa tii pasul ? Nu mai iei bani in luna respectiva.
Operatiunea "expert SEO" incepe inca din stagiile cele mai fragede de dezoltare...si onpage SEO ofer default fara a taxa separat.
Pur si simplu nu ma intereseaza sa promovez site-uri care nu sunt facute de mine. Sa peticesc unde au dat altii buleala.
Nu ma intereseaza SEO fara development si refuz cereri doar de servicii SEO. Asta nu inseamna ca nu acord importanta optimizarii unui site. Dimpotriva.
Pe scurt: un "expert SEO" trebuie sa aiba obligatoriu background de developer, sa stie macar html. Lurker fara stadiul de hydralisk nu intra in conceptia mea :)...nu poti trece direct la lurker.