V-ati incins cam tare si nu cred ca are rost pentru ca nu se ajunge nicaieri.
Stiu ca cei care activati pe aici sunteti obisnuiti sa evaluati altfel site-urile, ca se ia in calcul scriptul si venitul lunar se inmulteste cu X si ala e pretul corect.
E o metoda destul de buna de altfel, dar nu valabila pentru orice site.
In cazul monden.info, banii, atatia cati s-or fi dat, s-au dat clar pentru potentialul site-ului. Nu va ganditi ca Orlando ar lua un site ca ii place cum arata grafic sau ca are un trafic de 4000 pe zi. Orlando a luat ideea, a vazut potential in ea, a luat-o si pe Pyuric, pe care, fie forba intre noi, as fi luat-o si eu,, si veti vedea ca intr-un fel sau altul isi va scoate banii investiti.
Eu cred ca s-a ajuns la acest pret si pentru ca a fost un proiect al lui Bobby, o persoana cu experienta in online.
Nu e cazul sa va incingeti prea tare si sa cereti preturi la fel de mari pe proiecte de genul acesta. Nu stiu daca mai sunt in .ro 5 proiecte pe platforma de blog care sa se ridice la valoarea asta.
Si cand zic asta ma refer doar la bloguri colective. Nu includ blogul lui Zoso de exemplu, pentru ca acesta e un site dintr-o alta categorie decat monden.info(ca o paranteza, pot zice ca blogul lui Zoso, aka za blogfather, pentru necunoscatori, are o valoare de piata mult mai mare).
Repet, depinde ce vinzi(idee, brand, echipa, etc), dar si cui vinzi. Pretul poate parea mare, sau poate parea normal, in functie de unghiul din care privesti.
Daca eu ma duc in magazin sa cumpar ultima masina de gaurit de la Bosch, care o fi costand vreo 1000 euro, probabil ca o sa zic ca e scumpa, ca as folosi-o doar de 3 ori pe an si in rest as tine-o in dulap. Daca vine insa altul care lucreaza in constructii si se gandeste ca masina asta l-ar ajuta foarte mult, ca ar termina mai repede lucrarile si si-ar amortiza investitia, cu siguranta o va lua si i se va parea pretul ok. Cu scuzele de rigoare pentru exemplul tampit pe care vi l-am dat, vreau sa accentuez inca o data ca valoarea proiectului e data si de cumparator.
Eu zic ca in cazul monden.info e o afacere reusita pentru ambele parti si ca sincer n-are rost sa mai facem atata caz in ceea ce priveste pretul.

, si veti vedea ca intr-un fel sau altul isi va scoate banii investiti.
Răspunde cu citat

[/off]

, ba chiar ma mira capacitatea lor de a reusi sa respire, asta ca sa fiu ironic].