Pagina 6 din 8 PrimulPrimul ... 45678 UltimulUltimul
Rezultate 51 la 60 din 74

Subiect: S-a vândut primul blog românesc

pustiu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th April 2006
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Vârstă
    44
    Posturi
    160
    Putere Rep
    36

Implicit

V-ati incins cam tare si nu cred ca are rost pentru ca nu se ajunge nicaieri.
    Stiu ca cei care activati pe aici sunteti obisnuiti sa evaluati altfel site-urile, ca se ia in calcul scriptul si venitul lunar se inmulteste cu X si ala e pretul corect.
    E o metoda destul de buna de altfel, dar nu valabila pentru orice site.
    In cazul monden.info, banii, atatia cati s-or fi dat, s-au dat clar pentru potentialul site-ului. Nu va ganditi ca Orlando ar lua un site ca ii place cum arata grafic sau ca are un trafic de 4000 pe zi. Orlando a luat ideea, a vazut potential in ea, a luat-o si pe Pyuric, pe care, fie forba intre noi, as fi luat-o si eu, , si veti vedea ca intr-un fel sau altul isi va scoate banii investiti.

Eu cred ca s-a ajuns la acest pret si pentru ca a fost un proiect al lui Bobby, o persoana cu experienta in online.

Nu e cazul sa va incingeti prea tare si sa cereti preturi la fel de mari pe proiecte de genul acesta. Nu stiu daca mai sunt in .ro 5 proiecte pe platforma de blog care sa se ridice la valoarea asta.
    Si cand zic asta ma refer doar la bloguri colective. Nu includ blogul lui Zoso de exemplu, pentru ca acesta e un site dintr-o alta categorie decat monden.info(ca o paranteza, pot zice ca blogul lui Zoso, aka za blogfather, pentru necunoscatori, are o valoare de piata mult mai mare).

Repet, depinde ce vinzi(idee, brand, echipa, etc), dar si cui vinzi. Pretul poate parea mare, sau poate parea normal, in functie de unghiul din care privesti.

Daca eu ma duc in magazin sa cumpar ultima masina de gaurit de la Bosch, care o fi costand vreo 1000 euro, probabil ca o sa zic ca e scumpa, ca as folosi-o doar de 3 ori pe an si in rest as tine-o in dulap. Daca vine insa altul care lucreaza in constructii si se gandeste ca masina asta l-ar ajuta foarte mult, ca ar termina mai repede lucrarile si si-ar amortiza investitia, cu siguranta o va lua si i se va parea pretul ok. Cu scuzele de rigoare pentru exemplul tampit pe care vi l-am dat, vreau sa accentuez inca o data ca valoarea proiectului e data si de cumparator.

Eu zic ca in cazul monden.info e o afacere reusita pentru ambele parti si ca sincer n-are rost sa mai facem atata caz in ceea ce priveste pretul.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

nu inteleg de ce s-au incins tastaturile pe aici;

threadul asta pleaca de la o ipoteza gresita: NU "s-a vandut primul BLOG romansec" ci s-a vandut o "relatie" / "intrare" / "know-how" / etc care are atasat un blog de ea;
    bloguri ca asta se mai pot face multe, insa cine se invarte prin romania stie ca ca "intrarea" poate face lejer 90% din afacere;
    prin urmare dezbaterea asta despre pretul real al blogului este o dezbatere despre nimic pt ca nu exista un pret al blogului ci exista un pret al afacerii;

felicitari celor care au reusit tranzactia si succes celor care incearca sa le urmeze modelul!

ps. e intreresant cum indicii despre profesie (inginer vs manager) se desprind din asemenea randuri

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de pustiu Vezi Post
    V-ati incins cam tare...
    Repet, depinde ce vinzi(idee, brand, echipa, etc), dar si cui vinzi.
    Nu s-a incins nimeni au fost doar niste valuri si asta pentru ca era interesant subiectul
    Si legat de vanzare ai dreptate, vanzarea-cumpararea a fost pentru idee si echipa, deci asta ar fi trebui sa fie titlul:
    "O idee dezvoltata de o echipa de calitate s-a vandut bine"

thefan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    38

Implicit

[off]Forumul SEOPedia se pare ca are nevoie de asemenea subiecte interesante... este cel mai lung thread din ultima vreme [/off]
    Producător de content SEO în engleză. SEO de voie, de nevoie.

Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de thefan Vezi Post
    [off]Forumul SEOPedia se pare ca are nevoie de asemenea subiecte interesante... este cel mai lung thread din ultima vreme [/off]
    Lui Mezei ii place sa-i spuna Comunitate, nu forum. Asadar.. Comunitatea ar avea nevoie de subiecte interesante si mai mult, de astfel de noutati in acest domeniu, cum este aceasta vanzare, astfel vor capata mai mult curaj dezvoltatorii si investitorii in acest domeniu.

Chiar daca celor implicati li se pare ca ne-am incins, asta ne va prinde bine tuturor. Ei si-au mediatizat succesul, iar noi putem sa folosim aceasta tranzactie ca dovada ca se poate.(Asta era motivul pentru care s-au incins spiritele, pentru ca daca nu se dovedea a fi reala, nu valora nimic informatia)

@Bobby, Zoso: Eu am intalnit un grup de investitori care ar fi vrut sa investeasca o suma cu de forma xxx xxx euro dar au renuntat fiindca nu aveau dovezi. Ca sa ma intelegeti, daca as fi avut "poza" despre care ziceti ca ma indoiesc.. le-as fi dat peste nas acum "Uite domnilor ca se poate".
    Rilax, ca nu va judeca nimeni, lumea intreaba si se intreaba.. nu da nimeni cu paru.

thefan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    38

Implicit

Interesant: intr-un articol "aproape adevarat" de pe times.ro am citit ca Bobby Voicu va vinde monden.info lui Orlando Nicoara... singurul lucru pe care l-au gresit baietii a fost suma: 3 milioane de euroi
    http://www.times.ro/business/monden-...lioane-de-euro
    Data: 09/07/2008

Ionut (autorul) este un vizionar
    Producător de content SEO în engleză. SEO de voie, de nevoie.

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    11th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    45
    Posturi
    326
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    @Bobby, Zoso: Eu am intalnit un grup de investitori care ar fi vrut sa investeasca o suma cu de forma xxx xxx euro dar au renuntat fiindca nu aveau dovezi.
    imi e putin neclar? ce inseamna dovezi? grup de investitori? asta e un mit urban, toti stiu pe cineva care stie pe cineva care cunoaste un grup de investitori gata sa investeasca, dar nu are in ce. proiecte simpatice si bune si monetizabile sunt destule, lipsesc oamenii si investitorii cu viziune.

thefan, sursa glumei e asta http://www.zoso.ro/2008/07/bobby-voi...ondeninfo.html

Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de zoso Vezi Post
    imi e putin neclar? ce inseamna dovezi? grup de investitori?
    Inseamna doi italienii si doi romani, inseamna 300 de mii de euro cu care voiau sa realizeze un portal iar apoi sa-l vanda, dar (si aici urmeaza unul din celebrele daruri), dar voiau sa le prezint niste dovezi ca se castiga bine in romania din asa ceva(tranzactia despre care vorbim este o astfel de dovada). Acum sa n-o mai lungim ca sunt sigur ca ai prins ideea. Nu stiu tu cate tranzactii cu astfel de sume ai gasit(ma refer la vanzarea siteului), dar eu nu am gasit nici pe siteurile de licitatii, nici pe alte siteuri.
    La cate tepe au tras romanii, de am ajuns pe locul 2 la tepe in lume, nu sunt asa sigur ca strainii cauta doar "oameni cu viziune", mai cauta si siguranta si garantia acelei investitii.

Eu sunt sigur ca foarte multi vor spune "uite cu cat s-a vandut ideea asta.. merita sa intrati pe aceasta piata" cand isi vor prezenta ideile investitorilor.

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    11th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    45
    Posturi
    326
    Putere Rep
    34

Implicit

fanclub. trilulilu. culinar. doizece. colegi. sunt doar cateva tranzactii. nici una facuta cu dovezi, asa cum sustii tu.

voiau dovada ca se castiga bine? lasa-ma sa ghicesc, erau niste baieti care au facut bani din imobiliare si au auzit ca pe net se fac bani daca investesti 10.000. e plina lumea de din astia. care vor sa faca 10 milioane in primul an din online. din portal. si cand le spui ca se poate, dar ca sa scoata 1 milion trebuie sa astepte 2-3 ani si sa investeasca 300.000 pana cresc si abia atunci o sa scoata bani o sa fuga. ori, businessul din online nu merge asa.

Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de zoso Vezi Post
    voiau dovada ca se castiga bine? lasa-ma sa ghicesc, erau niste baieti care au facut bani din imobiliare si au auzit ca pe net se fac bani daca investesti 10.000. e plina lumea de din astia.
    Eh vezi ca te-ai prins. Da, voiau dovada ca se castiga bine. Nu erau niste baieti care au facut bani din imobiliare, erau niste baieti care le-a dat taticul lor 10 mil de euro cadou si nu stiau ce sa faca cu ei [bine ei nu prea stiau nimic asa in general , ba chiar ma mira capacitatea lor de a reusi sa respire, asta ca sa fiu ironic].

Pagina 6 din 8 PrimulPrimul ... 45678 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Merge cumparat/vandut un cond AdSense?
    De haotik în forumul Adsense
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 22nd January 2011, 05:08
  2. emag.ro a vandut 51% din actiuni
    De evolution în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 15th June 2009, 18:44
  3. Primul Website Romanesc pentru iPhone!
    De roKult în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 25th May 2008, 11:33
  4. Google s-a pus pe vandut domenii.
    De Aurel Dragut în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 26th December 2006, 14:07
  5. Primul si PRIMUL mouse
    De Cristian Mezei în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 24th October 2006, 10:16

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •