Se pare ca nu suntem singurii care ne plangem de curs :)
http://www.webmasterworld.com/google...se/3390653.htm
Pe ei ii doare EUR/USD.
Pe noi ne doare EUR/USD/RON
Versiune printabilă
Se pare ca nu suntem singurii care ne plangem de curs :)
http://www.webmasterworld.com/google...se/3390653.htm
Pe ei ii doare EUR/USD.
Pe noi ne doare EUR/USD/RON
Si din ce aud azi cade pe pietele de afara ca naiba. Nu am verificat ca am fost toata ziua pe drumuri dar daca-i adevarat....
yuk asta da evolutie imbucuratoare.
Citat:
Dolarul a coborat, astazi, la un nou minim istoric in raport cu euro, ca urmare a ingrijorarii investitorilor cu privire la problemele existente pe piata americana de ipoteci si credite, care s-ar putea extinde la nivelul intregii economii, transmite Reuters.
Euro era cotat astazi la ora 11:53 GMT, la 1,3787 dolari, in crestere cu 0,3%, dupa ce atinsese anterior nivelul record de 1,3799 dolari pe unitate.
Moneda europeana a urcat la un maxim absolut si fata de cea japoneza, fiind cotata la 168,55 yeni pe unitate.
Dolarul a coborat cu 0,1% in raport cu moneda japoneza, la 122,14 yeni pe unitate.
Lira sterlina a atins un maxim al ultimilor 26 de ani fata de moneda americana, respectiv 2,0364 dolari pe unitate.
Mediafax
Si eu am serviciile calculate in euro, asa ca ma bucur enorm de caderea lui ... ufff ... pana la urma va fi ok ... ori se duce de rapa leul din nou (nu m-ar mira), ori trec si eu preturile in RON :D
La inceputul anului "cineva" spunea euro se va stabiliza la 2.8 RON.
Nimeni nu la- crezut.
Acum se tot spune ca far ainterventia BNR, euro va scadea sub 3 lei.
Dolarul.. vai de capul nostru !
In ritmul asta scade sub 2 ron !
Daca toti cei care lucreaza exclusiv pentru clienti externi o sa inceapa sa se uite cu atentie si la piata romaneasca pentru ca profiturile incep sa le scada, sa vezi concurenta
Courage, sunt curios de ceva: eu pot mari tarifele pentru servicii dar voi ce puteti face, avand in vedere ca traiti din publicitate?
Pai singura metoda logica: mai mult content, mai mult trafic, mai multi USD.
Cand transformi in RON, iti vine sa plangi pt ca desi ai crescut incasarile in valuta cu o treime, totusi esti sub anul trecut din pct de vedere al profitului :)
Astea sunt afacerile. Doar eu stiu cativa exportatori de lucruri finite care au dat faliment din cauza cursului.
si un articol tot pe tema asta, azi l-am primit pe mail.
oricum vroiam sa intreb altceva. are cineva idee daca ca si cetatean roman care locuieste in romania poti sa-ti faci un card la una din banci in usd? ar fi ceva sa te duci sa-ti pui dolarii care ii iei tot in dolari pe card, sa-ti platesti adwords-ul, cumperii domenii... investesti in afacere. multi pierdem de doua ori, schimbam dolari in lei la cote din ce in ce mai mici, ii punem pe card, platim ce trebuie, apoi primim dolari care iar ii schimbam in pierdere...
mda, dar mai mult content si mai mult trafic inseamna mai multi angajati sa-l genereze, mai mult spatiu, mai multa banda.
Anyway, daca ajunge sub 2 lei nu cred ca vor supravietui prea multi exportatori (oricat de eficienti am deveni). Daca ajung sa cer 1000 USD pentru un site care sa nu valoreze nici 20 de mil, situatia devine tampita rau :| Si probabil se va reflecta in salariile angajatilor din IT si in dorinta lor de a mai sta in tara.
Exportatorii clasici, care exportau catre US au decedat de min un an.
Acum au mari probleme cei ce exporta catre UE. Volumul tranzactiilor cu USD este insignifiant fata de euro.
Lixor - da. Eu am card personal si pe firma in USD la Raiffeisen. Platesc cu el cumparaturi pe net si la Adwords.
Mai nou si la Paypal