@Serban
Folosesc de multi ani o idee simpla DYI care imi ofera pana la cateva ore de functionare, functie de consum.
Iau un UPS obisnuit de 500-600W, scot bateria originala, fac 2 gauri pentru a scoate firele, si cuplez o baterie externa auto de 12 V de capacitate mare. (100 Ah). Intre baterie si UPS conectez si o siguranta auto - foarte importanta, just in case. Cu alte cuvinte o inventie foarte simpla pe care o faci in 15 minute daca ai materialele pregatite. Iti trebuie bateria, 2 borne auto si firele + siguranta.
Din 4 UPS-uri, 3 merg modificate asa. Cel care nu merge nu se strica, doar piuie (recunoaste din start ca bateria e diferita). Daca a fost o pana lunga de curent si bateria s-a descarcat foarte mult iar tensiunea e slaba, o mai decuplez uneori si o pun la redresor. Oricum nu mai des de o data la 6 luni sau 1 an.
Am folosit asa ceva si pentru a alimenta un sistem desktop complet, cu monitor si imprimanta - nu am cronometrat exact dar vreo 2 ore tot tinea.
Edit: Siguranta are 30 Amp iar firele sunt mai groase de cupru, 2.5 mm sau mai mult.