Am pe laptop Windows 7 Home Premium. Primesc zilnic invitația să trec la Windows 10. Merită să trec? Sunt avantaje serioase, ori mă aleg numai cu Cortana și altele de genul ăsta?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Versiune printabilă
Am pe laptop Windows 7 Home Premium. Primesc zilnic invitația să trec la Windows 10. Merită să trec? Sunt avantaje serioase, ori mă aleg numai cu Cortana și altele de genul ăsta?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Merita sa treci desi mai au bug-uri de rezolvat. Eu am trecut de la 7 la 8.1 si acum la 10.
Nu folosesc Cortana, dar per total Windows 10 este mai rapid si mai usor de utilizat. Poti cauta o setare mai usor, browserul Edge prorpiu este ceva mai rapid decat Chrome si setarile sunt mai simplu de configurat.
Mai sunt ceva bug-uri privind driverele dar se rezolva cu update-urile zilnice.
Depinde si cum utilizezi laptopul ( activitati) dar nu o sa te dea pe spate trecerea, posibil sa nu vezi nici un avantaj.
Depinde foarte mult de laptopul pe care il ai.
La mine instalarea a durat aproape o zi (20-24 de ore), in conditiile in care am un Toshiba cu procesor dual @2.16 Ghz si 4 GB ram, cumparat anul asta.
Dupa instalare am avut 2 ore de chin in care mi se tot bloca, mergea foarte greu, touchpad-ul nu mai facea ce trebuie si nu gaseam driver sa instalez, wirelessul pica odata la 10 min, nu reuseam sa setez rezolutia la ecran...si alte chestii neplacute. Asa ca am sters tot si am trecut inapoi la win 7 si m-am lecuit.
Pe de alta parte la nevasta-mea s-a instalat intr-o ora, a gasit drivere si e multumita de sistem.
Asa ca, incearca daca ai nervi, dar tine-ti aproape si cd-ul de win 7 in caz ca o sa ai nevoie.
Poate depinde si de sistem, eu unul sunt foarte multumit, fata de windows 8 simt progres si pentru mine e perfect.
Cortana cel mai probabil vei sta cu ea dezactivata pentru ca culege toate informatiile.....
ce e ciudat e ca de la Microsoft Romania nu au stiut sa-mi spuna cum voi proceda la viitoarele instalari daca eu am licenta pe windows 7 si vreau sa instalez direct Windows 10 fara upgrade si mi se cere un cod de licenta...
Stii ca daca ai chestii piratate in computer pe Windows 10, Microsoft are dreptul sa le stearga? Si evident are si dreptul sa tina o lista (banuiesc ca de la un punct incolo va fi utilizat ca argument legal pentru pedepsirea utilizatorilor respectivi)
E trecut in licenta lor.
In alta ordine de idei, la orice Windows nou, daca tot te trage ata, asteapta sa treaca un an de la lansare pentru ca atat dureaza la ei "beta" de dupa lansare.
Din cate stiu eu, merge DOAR prin upgrade. Presupun ca dupa upgrade, serial-ul tau devine de Win 10. Si mai stiu ca poti sa faci revert daca nu iti place, si ca se pastreaza tipul licentei (spre exemplu eu am o licenta retail, daca as face upgrade ar deveni Win10 retail).
Nu am citit licenta, insa deoarece lucrez in domeniu, unde la fiecare 3 ani apare BSA la noi si verifica programle Microsoft - ei verificica intodeauna ce tine de microsoft, le doare undeva daca tu ai un Total Comander fara licenta sau Autocad, sau stiu eu ce... Vin, cer licentele de microsoft (win si office) si prin random verifica 5-6 calculatoare.
Sincer nu cred ca microsoft sta sa verifice ca daca tu ai Teamviewer fara licenta desi nu pentru home user, etc...
Si ca si win10 - deoarece avem numai calculatoare HP- destul de bune - win 10 ruleaza foarte bine pe ele! (acasa cred ca inca nu trec pe 10 ... mai astept :) )
E bine ca dupa upgrade sa faci o reinstalare pe curat. De la Win 7 la Win 10 multi au zis ca sunt buguri. Ar fi bine sa verifici daca ai drivere disponibile... sau macar daca sunt pentru Windows 8.
Confirm eu treaba asta.
Acum 2 saptamani am facut upgrade si chiar exista anumite bug-uri.
N-am primit erori fatale, care sa imi dea crash la calculator sau ceva de genul, insa imi merge oarecum laggy. Cred ca daca as fi instalat pe curat ar fi fost alta treaba.
Cu toate astea... merge si asa. Nu brici, dar merge.
Am citit toate răspunsurile și vă mulțumesc foarte mult, andreiionut, enzoloco, Prometeu, emm, alarma, buzucan, George Ginghina.
Nu am chestii piratate, laptopul e Toshiba intel core i5, @2,40 GHz, 4 GB ram, iar upgrade-ul îmi este oferit de Microsoft, nu l-am cerut eu. Voi mai aștepta o vreme, să-și rezolve problemele.
Mulțumesc și forum-ului Seopedia că există! Aici se mai simte solidaritatea umană... :)