Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 18

Subiect: Dreptul de proprietate asupra unui nume

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.718
    Putere Rep
    30

Question Dreptul de proprietate asupra unui nume

Pana azi nu m-am izbit de aceasta problema insa m-am gandit deseori la ea, chiar s-a mai discutat pe forum [uri], cred ca intereseaza pe multi. Am primit un mesaj de la o firma care pretinde ca-i folosesc numele asupra caruia are dreptul de proprietate intelectuala. Firma respectiva sa spunem ca a inregistrat [ sau nu ] rogaleata, iar eu am un site galeata.com si un subdomeniu ro.galeata.com + o pagina de facebook ro.galeata. Incalc eu cumva legislatia cu privire la proprietate intelectuala? Am discutat cu un avocat si spune ca NU, insa vreau si parerile voastre [ nu prea am incredere in avocati cand vine vorba de net ].

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

Implicit

nu am gasit TM pe rogaleata si nu are cum sa afecteze domeniul tau.

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    43

Implicit

Daca tu inregistrezi ikea.ro si dupa aia ai pretentii de la Ikea, o sa pierzi (vezi de exemplu WIPO Domain Name Decision: DRO2006-0001).

Daca insa ai domeniul dinainte ca firma sa fi inregistrat rogaleata si mai ai si continut propriu pe el, atunci poti sta linistit.
    .:|:.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.718
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de Serban Cristian Vezi Post
    nu am gasit TM pe rogaleata si nu are cum sa afecteze domeniul tau.
    Mersi Serban, exemplul era general, nu e vorba de galeata, a fost un exemplu, este vorba de al cuvant la fel de uzual. Pe mine ma interesa daca ro.cuvant este interpretat ca si rocuvant, din punctul meu de vedere sunt diferite, insa nu am nicio garantie, nu am gasit informatii care sa ma lamureasca, desi am cautat.

Citat Postat în original de gupi Vezi Post
    Daca tu inregistrezi ikea.ro si dupa aia ai pretentii de la Ikea, o sa pierzi (vezi de exemplu WIPO Domain Name Decision: DRO2006-0001).
    gupi nu este vorba de un nume de genul ikea, este vorba de un cuvant uzual, gen galeata, masina, fusta, rochie, etc.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    332
    Putere Rep
    25

Implicit

Fiecare caz are particularitatea lui. Daca nu vi cu un caz concret nu ai cum sa primesti un raspuns la obiect (si valabil).

In astfel de cazuri nu trebuie sa va uitati neaparat la numarul caracterelor sau ordinea lor dintr-un cuvant. Trebuie sa tineti cont daca acestea creeaza confuzie pentru terte parti (adica, in general, clienti) si daca exista un brand pe numele ala. Se mai tine cont si de ramurile de comert, printre altele.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    676
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    nu este vorba de un nume de genul ikea, este vorba de un cuvant uzual, gen galeata, masina, fusta, rochie, etc.

"- sunt excluse de la protecţie şi nu se pot înregistra mărcile lipsite de caracter distinctiv, cele generice sau uzuale într-un domeniu de activitate (conform art. 5 din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, modificată şi completată prin Legea 66/2010) ; "

M-am interesat si eu acum ceva vreme despre o speta similara. Concluzia a fost ca poti obtine protectie pe masina.tld, dar nu poti proteja cuvantul "masina", fiind termen generic.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.718
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    "- sunt excluse de la protecţie şi nu se pot înregistra mărcile lipsite de caracter distinctiv, cele generice sau uzuale într-un domeniu de activitate (conform art. 5 din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, modificată şi completată prin Legea 66/2010) ; "

M-am interesat si eu acum ceva vreme despre o speta similara. Concluzia a fost ca poti obtine protectie pe masina.tld, dar nu poti proteja cuvantul "masina", fiind termen generic.
    Asta stiam, dar daca ai protejat romasina.tld automat ro.masina.tld este protejat? Asta e de fapt ideea, ei au firma romasina srl, site-ul romasina.tld, eu am masina.tld si ro.masina.tld cu pagina de FB, culmea ca pe ei ii doare mai mult pagina de fb decat site-ul in sine.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    676
    Putere Rep
    32

Implicit

N-as putea sa-ti raspund la intrebarea asta. Pot doar sa speculez ca, daca au marca inregistrata pe romasina.tld, atunci se poate considera ca ro.masina.tld creeaza confuzie si sa aiba castig de cauza.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit

Din cate stiu, fiecare situatie se trateaza individual si o importanta deosebita o are notorietatea brandului. In cazul tau, nefiind un brand cu notorietate, n-ar trebui sa ai probleme.
    Informatiile le am de la un avocat, in urma cu cativa ani am avut o astfel de disputa si eu eram cel care nu avea dreptate... Nu s-a ajuns in instanta, am inteles aspectul si am renuntat. Domeniul il am si acum si inca n-am renuntat definitiv la ideea de a-l folosi deoarece firma respectiva a trecut printr-un rebranding iar vechiul brand desi il au inregistrat nu-l mai folosesc. In cazul asta cred ca s-a dus si notorietatea

hl2u este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th November 2006
    Vârstă
    50
    Posturi
    484
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Serban Cristian Vezi Post
    nu am gasit TM pe rogaleata ...
    In ce baza de date ai verificat?

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Dreptul la date
    De filip.camara în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 19th January 2013, 18:15
  2. Proprietate virtuala vanduta cu 600.000$
    De Eradu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 14th November 2010, 18:31
  3. Parere asupra structurii unui URL
    De casperel în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 31st July 2010, 20:46
  4. Dreptul la intimitate
    De Adry în forumul Hosting