Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 18 din 18

Subiect: Dreptul de proprietate asupra unui nume

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    332
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Domeniul il am si acum si inca n-am renuntat definitiv la ideea de a-l folosi deoarece firma respectiva a trecut printr-un rebranding iar vechiul brand desi il au inregistrat nu-l mai folosesc. In cazul asta cred ca s-a dus si notorietatea
    Notorietatea e o chestie abstracta pe care o poti cuantifica foarte greu, in unele cazuri. Sfatul meu e sa ceri un sfat avizat inainte. Aici nu se pune doar problema dreptului de proprietate intelectuala/industriala, ci se aplica si materia civila, de drept comun sau nu, in privinta prejudiciului.

De exemplu, daca luam cazul ING Asigurari (chiar daca nu ar fi existat niciodata ING, ramura serviciilor bancare), tot nu puteti folosi denumirea asta, sau ceva similar (daca activati pe piata asigurarilor), exceptand cazul in care la numele vostru in buletin apare ING Asigurari .

PS. Si ca sa ii dau un raspuns lui Rapsodia ... nu poti crea un brand pe cuvantul masina.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    52

Implicit

Daca aud de romasina.tld, dar din greseala intru pe ro.masina.tld (site-ul tau), imi dau seama din prima de faptul ca nu am intrat unde mi-am propus initial?
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    332
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Daca aud de romasina.tld, dar din greseala intru pe ro.masina.tld (site-ul tau), imi dau seama din prima de faptul ca nu am intrat unde mi-am propus initial?
    Eu consider ca are dreptul sa ia domeniul asta daca tine cont de normele astea.

Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    52

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post
    Eu consider ca are dreptul sa ia domeniul asta daca tine cont de normele astea.
    Si eu sunt de parere ca nu ar trebui sa fie probleme, in principiu, dar as vrea sa ma conving de confuzia care ar putea exista si ce o cauzeaza daca ea exista.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    332
    Putere Rep
    27

Implicit

Si eu sunt de parere ca nu ar trebui sa fie probleme, in principiu, dar as vrea sa ma conving de confuzia care ar putea exista si ce o cauzeaza daca ea exista.
    La fel de bine ai putea sa cauti ro.masina.tld si sa nimeresti pe romasina.tld. Exista probleme reale, de exemplu, cand ambele site-uri vand aceeasi categorie de produse si intre ele nu exista diferente majore de design (folosesc aceeasi tema, aceleasi culori ca numar si proportii etc). In cazul de fata e foarte clar ca cineva vrea sa abuzeze de reputatia celuilalt pentru a obtine un beneficiu sau de a cauza un prejudiciu. Aici nu se pune problema, neaparat, de drepturile de proprietate intelectuala ci de abuz de drept.

Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    52

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post
    La fel de bine ai putea sa cauti ro.masina.tld si sa nimeresti pe romasina.tld. Exista probleme reale, de exemplu, cand ambele site-uri vand aceeasi categorie de produse si intre ele nu exista diferente majore de design (folosesc aceeasi tema, aceleasi culori ca numar si proportii etc). In cazul de fata e foarte clar ca cineva vrea sa abuzeze de reputatia celuilalt pentru a obtine un beneficiu sau de a cauza un prejudiciu. Aici nu se pune problema, neaparat, de drepturile de proprietate intelectuala ci de abuz de drept.
    Nu cred ca ai inteles care e rostul intrebarii mele. Daca ai un site romasina.ro si vinzi masini romanesti [si ai inregistrat brandul], ai o problema cu unul care are site-ul masina.com, care pe pagina ro.masina.com vinde si el aceleasi masini.

Dar in acelasi timp, nu ai nicio problema daca masini.com e un blog despre masini, iar ro.masini.com este varianta in romana.

De asta am intrebat: daca atunci cand mie mi-ar fi promovat site-ul romasini.ro offline, atunci cand ajung din greseala pe ro.masini.com, imi dau seama ca nu-s unde ar trebui sa fiu, sau sunt inselat?

Pentru ca daca nu-mi dau seama, pt ca e cam acelasi lucru, atunci e o problema.

GabrielBaciu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd February 2015
    Vârstă
    52
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

În cazul tău nu cred să fie vre-o problemă, iar ei încearcă să te intimideze. Chiar dacă ai înregistrat un domeniu care este o marcă înregistrată, domeniul e domeniu, marca e marcă. Ei pot să-ți interzică în instanță folosirea domeniului dar nu ți-l pot lua cu forța. Toate astea sunt valabile atât timp cât domeniul nu a fost înregistrat cu rea-intenție.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.766
    Putere Rep
    32

Implicit

Nu cred ca ai inteles care e rostul intrebarii mele. Daca ai un site romasina.ro si vinzi masini romanesti [si ai inregistrat brandul], ai o problema cu unul care are site-ul masina.com, care pe pagina ro.masina.com vinde si el aceleasi masini.

Dar in acelasi timp, nu ai nicio problema daca masini.com e un blog despre masini, iar ro.masini.com este varianta in romana.

De asta am intrebat: daca atunci cand mie mi-ar fi promovat site-ul romasini.ro offline, atunci cand ajung din greseala pe ro.masini.com, imi dau seama ca nu-s unde ar trebui sa fiu, sau sunt inselat?

Pentru ca daca nu-mi dau seama, pt ca e cam acelasi lucru, atunci e o problema.
    Evident ca ambele vand acelasi tip de produse, de incurcat nu ai cum, caci pe unul e vorba de o firma din Pitesti iar pe altul de o firma din alta tara [ moldova ]. Concurenta este, omul asa cum am spus mai devreme e mai mult suparat pe pagina de facebook decat pe site, unde omul vede din prima ca nu a ajuns unde trebuie - daca este avizat, altfel banuiesc ca nu o sa-si dea seama niciodata ca a nimerit la mine sau la ei, cum spunea cineva si cei care ma cauta pe mine dau de el si invers.

cazuri similare pot fi cu sutele, ma refer la domenii cu cratima sau fara, cu ro in fata sau cate si mai cate. Problema care o vad eu este ca ei au o firma care are numele romasini in timp ce eu am un site si o pagina de FB cu numele ro.masini.

In esenta, exercitarea unui drept va fi considerata abuziva atunci cand dreptul nu este utilizat in vederea realizarii finalitatii sale, ci cu intentia de a vatama o alta persoana sau contrar bunei-credinte.
    Eu cred ca nu pot fi considerat de rea credinta, chiar daca vindem masini, ei vand masinile proprii, eu masini din import, produsele sunt total diferite. Cat conteaza ca cineva va confunda Dacia cu VW sau Mercedes .. e greu de cuantificat.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Dreptul la date
    De filip.camara în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 19th January 2013, 18:15
  2. Proprietate virtuala vanduta cu 600.000$
    De Eradu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 14th November 2010, 18:31
  3. Parere asupra structurii unui URL
    De casperel în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 31st July 2010, 20:46
  4. Dreptul la intimitate
    De Adry în forumul Hosting