Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 22

Subiect: Vânzare site - se merită pretul

andreiionut este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    31st January 2014
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    44
    Posturi
    302
    Putere Rep
    22

Implicit

1. Suma lunara e ok acum,daca ar fi constanta sau sa crească
    2.Nu sunt probleme pe partea asta,exista fluctuații desigur..ca la orice blog de nișă, depinde de content.
    3.Nu, fiind vorba de nisa tech( stiri,tutoriale,review) trebuie sa vin mereu cu content nou.

seobob este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th February 2015
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    24
    Putere Rep
    0

Implicit

Daca nu iti convinte pretul poti angaja un broker de website-uri, o sa iti ceara un comision din vanzare dar se merita, asta daca vrei sa fi super profi si sa scoti maximum din el.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    25

Implicit

Eu in locul tau, l-as vinde si as incepe altul. Asa iti mentii antrenat muschiul SEO si te faci si cu bani. Peste doua saptamani apare un animal de la go0gle si iti arunca site-ul cu 10 pagini mai jos si atunci tot adsensul isi pierde sensul (ca sa fac o rima).

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Eu vin cu un sfat diferit, consider ca merita luat in calcul.

Adsense e o forma foarte ineficienta de monetizare, desi e cea mai buna in clasa respectiva. Insa, in esenta, ofera pennies.

Incearca sa vinzi ceva, produse sau servicii legate strans de specificul sitului. Pe termen lung, e probabil cea mai profitabila varianta. Nu ai un produs sau serviciu? Afiliere. As cauta pe siturile furnizorilor de astfel de produse sau servicii, programul lor de afiliere. Iar daca nu au unul public, le-as da email si i-as intreba totusi, daca nu cumva au unul.

In al doilea rand, as construi o lista de mail. Poate un newsletter cu ultimele noutati, segmentat pe categorii de interese. Desigur ca e mai mult de munca asa, dar e un fel de distributie "on demand", un canal pe care oricand poti vinde ceva, ultima oferta de actualitate.

Eu nu l-as vinde, decat pe o suma considerabila si numai daca am deja un proiect fenomenal care nu mai asteapta decat banii astia. Nu ai un proiect fenomenal in criza acuta de bani? Pastreaza situl si fa bani cu el.

Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    31st January 2014
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    44
    Posturi
    302
    Putere Rep
    22

Implicit

Multumesc de pareri.
    Pe afiliere as putea încerca cu Amazon probabil,sau ceva similar. Nu vand nimic, e un blog IT/electro cu review si stiri. Nu am un alt proiect care sa necesite finantare iar cu banii primiti pe site nu as fi hotarat ce sa fac. Cum s-a spus mai sus, depind de Google si Adsense, asta e motivul care m-ar face sa il vand. Orice variatie in cautari sau update, poate aduce probleme sau scaderi venituri... Dar probabil orice afacere online/offline e supusa riscului.. Legat de pret oferit vs venituri - ar fi o oferta corecta ?

Ing3ras este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    379
    Putere Rep
    28

Implicit

Toata lumea iti da sfaturi sa-l vinzi sa te apuci de altul sau sa-l pastrezi, dar de ce nu il pastrezi si in paralel te apuci si de altul ? Cred ca este cea mai buna varianta, avand in vedere ca acesta in produce constant, poti investi o parte din profitul acestuia in noul site. In felul acesta ai o asigurare (ca sa zic asa) in cazul in care il ataca vreun animal pe primul
    Vrei sa ti faci fericita iubita/sotia ? Am eu jucarii de plus mari !

florian g este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    5th July 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    200
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Ing3ras Vezi Post
    De ce nu il pastrezi si in paralel te apuci si de altul ? Cred ca este cea mai buna varianta, avand in vedere ca acesta in produce constant, poti investi o parte din profitul acestuia in noul site. In felul acesta ai o asigurare (ca sa zic asa) in cazul in care il ataca vreun animal pe primul
    Asta e si ideea mea.
    Daca site-ul are potential, cei 7500 $ pe care i-ai face acum in 18 luni este posibil sa-i faca doar in 9-12 luni.
    La momentul respectiv (peste 12 luni) este posibil sa ai unul care iti aduce 500-800 pe luna plus inca unul cu 300-400.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    51

Implicit

Pretul oferit raportat la veniturile lunare e foarte bun si pentru piata com.

Un multiplu de aproape 20x venituri lunare, fara sa se ia in calcul timpul si costurile asociate scrierii continutului, care "teoretic" ar trebui scazute din venitul lunar pentru a obtine profitul adevarat, e on the high end on the market pentru siteurile mici, in special care nu au nici un avantaj competitiv in marketplace, cum pare a fi blogul tau din descriere.

Si daca il vinzi printr-un broker, cam 20x monthly revenue ar fi la ce sa te astepti, si asta luand in considerare ca iti iau si ei minim 10-15% din taxa de vanzare, plus eventualele taxe de listare (daca folosesti flippa, empire flippers).

Dar majoritatea brokerilor nu o sa isi bata capul sa adauge siteul in portofoliu pentru ca e foarte mic oricum, in general de la 10k$+ in sus iau ei, desi fac si exceptii.

Avand in vedere ca dupa cum zici tu contentul nu e evergree, ci sezonier, valoarea oferita de cumparator e foarte buna. Probabil cumparatorul vede avantaje competitive in alte aspecte - cel mai probabil monetizarea, adsense fiind una dintre formele de monetizare entry-level, sau poate vechimea si autoritatea siteului in google.

Insa

-daca planul tau e sa incepi un site nou de la 0, si sa folosesti aceeasi strategie de a publica articole si de calitate, pe aceeasi nisa, fara sa te bazezi foarte mult pe seo sau alte considerente, eu nu l-as vinde.

Un set de articole postate pe un site nou, o sa produca mult mai putin decat acelasi set de articole postate pe un site vechi, si cu autoritate.

Articolele postate pe un site vechi, nisat, si cu autoritate vor genera mai mult trafic, vor ranka mai bine in google (indiferent daca faci sau nu seo) si iti vor aduce mai multi bani decat daca le-ai posta pe un site nou.

E mult mai usor sa cresti de la 300$ la 600$ decat sa ajungi de la 0 la 300$. Muuuuult mai usor. Daca nu ai nevoie de bani, si strategia ta e sa faci aceeasi munca pe viitor, aceeasi nisa, aceleasi articole, etc.. eu zic ca e indicat sa pastrezi siteul. Success.

Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    31st January 2014
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    44
    Posturi
    302
    Putere Rep
    22

Implicit

Deocamdata sunt in standby, veniturile Adsense au crescut putin in aprilie pana la 450 USD. Am incercat si cu ceva bannere Amazon dar fara succes, nu genereaza conversii . Ce forme de monetizare ati folosit cu succes pe .COM cu rezultate peste Adsense ?

Alex Florea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    6th July 2011
    Locaţie
    Italy
    Vârstă
    37
    Posturi
    131
    Putere Rep
    25

Implicit

Daca imi permiti, sa imi dau si eu cu parerea...
    Atata timp cat iti ofera un venit constant as spune sa nu il vinzi, insa exista si riscuri cum a precizat si Serban, daca se va face update la google si nu-ti mai ia tot continutul, ce faci?!
    Eu sincer, in locul tau l-as vinde..totusi 7500 $, nu sunt bani de neglijat, poti sa investesti procentaj din suma primita in alt site si nu o iei de la 0 cum ai spus tu, continui ceva.

Fa o analiza a raspunsurilor de aici si decizia iti apartine in totalitate.
    Succes!

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Advertoriale care au pretul egal cu pagerankul
    De Shumy în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 16th November 2011, 14:14
  2. Pretul corect al unui advertorial
    De felix în forumul Continut web
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 9th July 2011, 01:50
  3. Cum stabilim pretul corect pentru un Website?!
    De inSecure în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 28th December 2009, 18:16
  4. nu e spam, pentru ca nu spune pretul...
    De ibis în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 19th October 2009, 16:09
  5. Pretul de vanzare al unui site
    De tis în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 9th November 2006, 19:29

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii