De la ZA a fost. Oricum mananca multe resurse iar pe 64 si eu am avut probleme cu el. E eficient pentru securitate dar ingreuneaza sistemul.
Versiune printabilă
De la ZA a fost. Oricum mananca multe resurse iar pe 64 si eu am avut probleme cu el. E eficient pentru securitate dar ingreuneaza sistemul.
Extreme Security :) Avion: consuma ca un avion, rezolva probleme de securitate ca un avion :) Si eu destept i-am dat si automat. Acum i-am zis sa cera confirmari pt fiecare aplicatie care iese pe net, ocazie cu care vad ca plugin-container.exe de la firefox nu are nevoie musai sa iasa pe net (inca nu am testat toate pluginurile). De incercat si https://support.mozilla.org/en-US/questions/994307
Pentru securitate poti incerca Comodo care are o solutie gratuit integrata de firwall si antivirus. Il folosesc de multi ani. Desi pare stufos, daca intelegi principiile, este usor de setat si nu consuma atatea resurse ca Zone Alarm.
In primul rand iti recomand update la Windows 8.1, pentru ca merge mai bine si consuma mai putine resurse.
Deci
In final am revenit la w7 pe 32 biti.
Absolut convins ca w 8.1 isi merita banii. Inainte de dezinstalare am facut o imagine pt a reveni mai usor cand o fi mai mult timp liber.
Din pacate in perioada de test netul pica destul de des, desi inclin sa cred ca mai mult a fost de la penultima versiune de la Zone Alarm (deja au mai scos una, ghinion sa lucrez pe cealalta).
Oamenii de la Zone Alarm efectiv s-au tampit (parerea mea), incercand sa scoata ceva pe 32 biti compatibil cu versiunile de sisteme de operare pe 64 biti, inclusiv Windows XP, in loc sa faca versiuni dedicate. Cel putin pe W 8.1 Zone Alarm era setat by default pe High Priority.
In weekend sunt hotarat sa incerc comodo pe vechiul desktop cu Xp pe el.
ZA e urat rau acum, dar il folosesc de sute de ani si inca nu am avut sisteme virusate, pierderi de date...
Multumiri de ajutor.
Ubuntu?
Din pacate nu, desi a tentat candva.
M-am obisnuit sa rulez free monitor for google, xenu, apache log viewer, clientul preferat de email sub windows, desi am vazut ca parca se pot instala si in sub versiuni de linux. Ar dura prea mult sa le invat.
Fie mai sunt setari de finete in ZA, fie schimb procesor (cere minim 2Ghz - al meu e doar celeron la 1,8), fie trec la Kaspersky cu sau fara Comodo (in caz ca nu are si firewall integrat). Pe desktopul de jocuri vad ca nu sunt probleme (tot Extreme Security am) , dar acolo e un I3 cu placa video dedicata.
off
Daca n-ar fi atat de deranjanta problema fonturilor, care, in perceptia unui utilizator Windows par "sterse, mai putin lizibile", atunci eu as fi fan Ubuntu sau mai bine zis, Lubuntu.
Gen nu asa (Ubuntu), ci asa (Windows) sa fie! :)
Eu am stat doua zile pe Ubuntu, am bagat si Infinality, dar tot n-am ajuns la ceva placut ochilor.